Кофраж за основата

Профили за основи. Ние се изграждаме.

Повечето от основите се изсипват на мястото на бетона, въпреки че има сглобяеми конструкции от стоманобетонни фундаментни блокове. За да се излее основата използвайте течна смес - бетон. И че бетонът има необходимата, ясно определена форма, използвайте кофража. Кофражът е временна конструкция, изработена според определените размери (според проекта) под формата на кутия и използвана за даване на конкретна определена форма до момента на втвърдяване. В този случай дебелината на бъдещата структура трябва да съответства на вътрешния размер на основата на основата.

Кофража. като се започне от конструктивните, могат да бъдат построени или над земната повърхност, или изцяло да се оформят стените в горната част на земята и в подземната част на мазето. Кофражът е изработен от различни видове дървесина - OSB дъски, дъски, шперплат устойчив на влага и др. Желаната дебелина на този дървен материал е 25-50 мм.

Особено внимание при монтажа трябва да обърне внимание на точността на размерите. Fundamentum след всичко след втвърдяването трябва да се окаже равно. Обърнете внимание на кофража с най-голямо внимание към него, като ясно упражнявате контрол върху всички критични размери на основата. Критичните измерения включват - дълбочина и широчина, равенство на ъглите, хоризонталност на горната страна на кофража и съответно бъдещата основа. Необходимо е на етапа, когато създавате кофража, да не изпускате от поглед въпроса за създаването на продукт. Те са необходими за нормалната вентилация на основата и поддържат същото ниво на влажност и температура в цялата къща. Ако не направите тези взривове, тогава температурата на различните места в рамките на фондацията ще бъде много различна, което ще доведе до унищожаване на основата.Започваме производството на кофража "на земята". В този случай трябва да се има предвид, че кофражът от едната страна трябва да се скъси до дебелина, съответстваща на дебелината на използваната плоскост (с 25-50 мм). Свалете кофража с ноктите. В този случай шапките трябва да са отвътре, а отвън на кофража ноктите са огънати. Когато щитите са съборени, възможно е да се започне сглобяването на кофража на предварително определено място. В краищата е най-добре да свържете щитове с самонарезни винтове. Това е необходимо, за да се свържете качествено и да ги притискате един към друг. В същото време не трябва да има никакви пропуски. Ако пукнатините останат, тогава през тях ще се потопи разтвор от бетон.Разбийте кофража

За да се осигури правилната форма на основата и същевременно да се създаде твърдост на кофража, е необходимо да се осигурят скосени подпори извън конструкцията. Ако това не стане, тогава по време на изливането на тежък бетон, кофражните стени могат да се движат. Заключение: Колкото повече ограничителите на вътрешните и външните стени ще ви постави, толкова по-вероятно, че създаването на фондацията ще се проведе в "отличен" по време на изливането на бетона вие ще се чувствате спокойни и не се страхувам, че бетона с голямото си тегло, а оттам и на товара по стените ще създаде неприемлив натиск ...

При изграждането на кофража трябва да се има предвид, че височината му трябва да бъде по-висока от височината на изливане. При изграждането на кофража е необходимо да се използва нивото на водата. Преди изливането е необходимо да се уверите, че кофражът от всички страни не е по-нисък от нивото на бетона - бъдещата основа.

Но какво да кажем за прилепването на бетона към кофража? Има една тайна! За да се отстрани кофражът без проблеми след втвърдяването на бетонната смес, стените на този кофраж трябва да бъдат покрити с пергамон, покривен филц или покривен филц. Това също е необходимо, за да се запази влагата в сместа, като не се позволи преждевременно напускане. Бетонът трябва постепенно да придобива необходимата сила. Замразени прекалено бързо, тя ще се счупи и ще загуби много в силни характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Профили за основа на лентиПрофили за основа на ленти
Бетонни стълби към мазето, построени със собствени ръцеБетонни стълби към мазето, построени със собствени ръце
Как да инсталирате кофража за основата на щитоветеКак да инсталирате кофража за основата на щитовете
Урок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видеоУрок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видео
Кофраж за фундаментна основа, производство и монтажКофраж за фундаментна основа, производство и монтаж
Кофража за основата изискваше материали и монтажКофража за основата изискваше материали и монтаж
Защо се нуждаем от кофраж за основата и как да го инсталираме?Защо се нуждаем от кофраж за основата и как да го инсталираме?
Колко трябва да изсъхне бетона в кофражаКолко трябва да изсъхне бетона в кофража
Кофраж за скараКофраж за скара
Кофраж за основи със собствени ръцеКофраж за основи със собствени ръце
» » Кофраж за основата