Кофраж за фондацията в Москва

Основен кофраж

Кофражът за основата е структурен спомагателен елемент, благодарение на който бетонът запазва желаната форма по време на втвърдяване. Силата и носещата способност на основата, които пряко засягат надеждността на издигнатата конструкция, зависят от кофража. Подходящ тип фондация се избира, като се вземат предвид много фактори. вида на почвата, дълбочината на подземните води, дълбочината на замръзване на почвата, тежестта на бъдещата структура и т.н. Кофражът се инсталира само на здрава основа в топъл период. При монтиране на конструкцията върху замръзналата земя основата ще загуби силата си след размразяване и деформиране на почвата.

Видове кофраж

Кофражът е от два вида:

 • сменяем - за еднократна употреба, остава в основата.
 • сменяем - повторно използваеми, отстранени след втвърдяване на сместа, имат по-висока цена;

Видът на кофража за основата на лентата, който е оптимален за средната лента, се избира в зависимост от масата, височината и геометрията на издигнатата сграда, броя на нейните подове и разстояния. Мястото и технологията на произведенията също влияят върху избора. Кофражът за подвижна основа е подходящ, ако надземната част на колана играе ролята на сокет. В северните географски ширини е по-голям интерес незащитният кофраж на колонната основа.

Материал за кофраж

Кофражът на основата зависи от материала, използван за създаването му:
 • дървен материал;
 • метал;
 • шперплат;
 • стоманобетон;
 • от експандиран полистирол;
 • комбинирани и др.

Най-популярни са сортовете метал и дърво.Метален кофраж обикновено се отнася до отменяем тип и може да се използва последователно върху няколко предмета. Това е силна рамка, чиито плочи играят ролята на огради за изливането на сместа. Такива структури имат висока якост, са в състояние да издържат на тежки товари и влиянието на агресивните циментови смеси. Недостатъкът е високата цена, която, когато издига само една фондация, не може да се изплати. Като алтернатива е възможно да не се купува структура, а да се отдаде под наем.

За производство кофраж за основа от дърво се използват дебели дъски, които, когато са съборени заедно с гвоздеите, формират щитна структура. Поради високата хигроскопичност на материала той се използва веднъж. На мястото на изливане на основата, структурата е прикрепена към колоните-опори, преди да се излее сместа между щитовете, подсилващата мрежа се полага. За да се елиминират кухините, сместа се уплътнява.При изграждането на сгради от малки етажи може да се използва несменяем кофраж от. Това е елемент от малък размер, изработен от експандиран полистирол и съединен със специални скрепителни елементи. Неговата инсталация се извършва на принципа на дизайнера, отделните елементи се закрепват заедно с брави.

независимото производство

Кофражът за основата на къщата е създаден по схема, изготвена от специалисти. Можете да го купите в Москва в специализиран магазин или да го направите сами.

При производството на дървена спомагателна конструкция ще ви трябва редица инструменти:

 • ниво сграда;
 • рамо на дърво;
 • отвертка;
 • чук;
 • монтиране;
 • квадрат;
 • оловна линия.

Но е възможно само да се извърши производството на кофража на лента или колонна фундамент, ако е налице опитът от такава работа. При конструирането на конструкция е необходимо внимателно да се следи качеството й, да се предотвратят изкривявания и пукнатини, през които ще изтече бетона. Когато разтворът изтече, възможно е да се образуват гъсти области в основата, което впоследствие може да доведе до появата на пукнатини и стружки.

Завършени конструкции

Днес, на достъпна цена, можете да намерите готови кофражни системи в Москва, така че в повечето случаи няма смисъл да ги направите сами.

Предимства при закупуване на готови конструкции:

 • не е нужно да губите време за самостоятелно направени кофраж за фондацията;
 • Изпълнява без геометрични грешки;
 • има по-голяма сила;
 • е направен от всякакъв материал;
 • могат да бъдат поръчани по индивидуални схеми.

Готовият кофраж има определена стойност, но поради производството му в производствени условия, той има съответното качество. Коригирането на дефектите на самопроизведения дизайн на капитана може в крайна сметка да бъде много по-скъпо.

По отношение на компанията "SpetsMonolitStroy" можете да си купите в Москва кофраж за фондация на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кога да премахнете кофража от основата? Нормативни документи и правилаКога да премахнете кофража от основата? Нормативни документи и правила
Кофраж под основата на коланаКофраж под основата на колана
Профили за основа на лентиПрофили за основа на ленти
Дълбочина на полагане на основата на основата на лентата Как да определите дълбочината на основата…Дълбочина на полагане на основата на основата на лентата Как да определите дълбочината на основата…
Заворстрой - огради на основата на лентатаЗаворстрой - огради на основата на лентата
Как да инсталирате кофража за основата на щитоветеКак да инсталирате кофража за основата на щитовете
Урок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видеоУрок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видео
Кофраж за основатаКофраж за основата
Кофраж за типовете фундаментни колониКофраж за типовете фундаментни колони
Кофраж за фундаментна основа, производство и монтажКофраж за фундаментна основа, производство и монтаж
» » Кофраж за фондацията в Москва