Използването на декоративен камък в дизайна на вратите

Декориране на врати с декоративен камък

Често, при изготвяне на проект дизайн апартаменти използват специален архитектурен метод - декорация с декоративен камък. Материалът е много практичен и удобен. Той създава усещане за простор и изискан дизайн на стаята. Тъй като няма нужда да се създава идеално равна повърхност за облицовка, няма нужда от трудоемка работа при изравняване на повърхността. Декорирането на вратите с декоративни камъни не е свързано с никакви проблеми, тъй като строителният пазар предлага огромна гама декоративни елементи.

Малко за материала

Най-често декоративен камък се използва за вътрешно обзавеждане на жилищни помещения. Този материал е идеално комбиниран с дървената повърхност, така че може да се използва за завършване на вратите.

С помощта на декоративни камъни, облицовани около вратите, можете да придадете на апартамента вида на мраморен дворец, пещера или пещера. Можете също да украсите входната врата с полирани камъчета или зидария.

Изкуствените декоративни камъни са идеална имитация на текстурата на естествени камъни или тухли, но тежат много по-малко.Ако е необходимо, интериора обикновено се избира плочки, чиято дебелина е от 1,5 до 2 см. Най-екологично чисти са плочките с гипсова основа. Оптималният избор, може би, е боядисан върху цялата дебелина на плочката: ако материалът е повреден (например в случай на чип), дефектите няма да бъдат много забележими.

Работата с материала не е свързана с никакви трудности. Благодарение на наличието на текстуриран екстериор, те лесно могат да бъдат залепени за всякакви - дори не много гладки - повърхности. Специалните заоблени и наклонени части правят възможно изграждането на най-сложната конфигурация.

Декоративният гипсов камък лесно се нарязва с кокили. Ако основният компонент е цимент, ще се изисква кръгъл електрически трион.

Какво да търсите при избора на декоративен камъкПри избора на изкуствени декоративни камъни вниманието трябва да се съсредоточи върху следните точки:

 • Фронталната повърхност на материала трябва да има максимално еднаква конструкция. Наличието на пори или растения е неприемливо.
 • На обратната страна, напротив, трябва да има неравности и да е груб - това ще гарантира оптимална адхезия към решението.
 • Най-добрият избор е равномерно боядисан върху цялата дебелина на плочата, без ярки петна.
 • Декоративните камъни трябва да бъдат устойчиви на влиянието на агресивните външни фактори - особено на ниските температури.
 • Материалите трябва да бъдат придружени със сертификати и всички необходими документи, потвърждаващи точното спазване на технологията при производството на плочки.
към съдържанието?

Как да завършим входната врата

Не е преувеличено да кажем, че входната врата е визитната картичка на цялата къща. Следователно, нейният дизайн трябва да се третира много внимателно. Използват се различни материали.

При декорирането на стената на входа на стаята се препоръчва използването на декоративен камък, съответстващ на дизайна на входната врата.

Интериорът е проектиран съобразно изискванията на интериора на коридора. В повечето случаи изберете декоративни камъни с имитация на зидария - тухла и шисти.

Преди да започне работата, ще бъде по-добре да се очертае скица на бъдещата рисунка от плочките на пода за по-нататъшна селекция на цветовата скала.

 1. За да се осигури по-добро сцепление, върху каменната или бетонната стена се полагат драскотини с метална четка.
 2. Повърхността на плочките и стените се обработва с акрилен грунд.
 3. Плочките са покрити със слой лепило и са притиснати към стената.
 4. Слотовете между плочките могат да бъдат запечатани с помощта на остатъци от лепило.
 5. Оптималният ред на подреждане е разположението на хоризонталните редове в посока отдолу нагоре. Трябва да тръгнете от ъгъла.
към съдържанието?

Използване на декоративен камък за декорация на врати

В съвременния дизайн на помещения се появи тенденция да се отървете от вътрешните врати. В този случай остават само входовете. По тези детайли на интериора е необходимо особено внимателно да се обърне внимание.

Отворите се различават по височина, ширина и дебелина. Понякога те са много големи и имат сложна форма. При регистрацията им се използват най-различни материали, но прилагането на декоративен камък дава възможност за въплъщение на най-оригиналните идеи и създаване на необичаен интериор.

 • Благодарение на лекото тегло на покритието, базирано на декоративния камък, то може да се използва върху вътрешни преградни стени на гипсокартон.
 • Интериорът в етнически стил или стил в страната ще изисква използването на голям камък. С негова помощ можете да направите отвор като входа на пещерата.
 • Отворите на вратите с големи размери и сводести конструкции могат да получат облика на интериора на средновековния замък, използвайки нарязани камъни.
към съдържанието?

Примери за дизайн

Използването на декоративни камъни при декорирането на апартамента ви позволява да дадете на стаята уникална индивидуалност. В допълнение, материалът е идеално комбиниран с релефна мазилка, тапети от всякакъв вид, абсолютно безопасни, лесни за използване и доста достъпни в ценовия план.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите декорация на вратите с декоративен камъкКак да направите декорация на вратите с декоративен камък
Декориране на стените с декоративен камъкДекориране на стените с декоративен камък
Декориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеотоДекориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеото
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Всички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работиВсички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работи
Декориране на фасадата с декоративен камъкДекориране на фасадата с декоративен камък
Декоративна каменна украса на входа, дъгата, склонове Фото, инструкции, съвети за дизайн Нов камък…Декоративна каменна украса на входа, дъгата, склонове Фото, инструкции, съвети за дизайн Нов камък…
Декориране на камина с декоративна каменна облицовка с изкуствен камъкДекориране на камина с декоративна каменна облицовка с изкуствен камък
Как да направите декорация на коридора с декоративен камък?Как да направите декорация на коридора с декоративен камък?
» » Използването на декоративен камък в дизайна на вратите