Възможно ли е да използвате инфрачервен нагревател за отопление на стаите?

Инфрачервени нагреватели

Нагреватели с инфрачервено лъчение

Веднага щом дойдат продължителните настинки, всеки от нас започва да изпитва неудобство от незагрятото легло, студения под и недостатъчната температура в стаята. Можете да избегнете всичко това, като инсталирате модерно климатично оборудване у дома. Традиционният избор е очевиден - знаем какво е електрически нагревател. Знаем как може да навреди на отслабения организъм. Но инфрачервените нагреватели увреждат ли човек?

Учените казват, че те са много по-ефективни и безопасни.
Тези нагреватели имат сериозен списък от предимства, които помагат да гласуват само за своя избор.

Как е подреден инфрачервеният нагревател?

Инфрачервен нагревател - голям лампа, принципът на работа, който е подобен на действието на слънчевата светлина. Устройството не загрява въздуха, а обектите, които са в стаята. Те, акумулиращи топлината, равномерно я отдалечават, превръщайки се в източници на отопление. В резултат на това се създават най-удобните условия, което помага да се спести консумацията на електроенергия.

Модерен инфрачервен нагревател може да бъде окачен на тавана или прикрепен към стена. Състои се от няколко елемента. Това са:

  1. Металната кутия.
  2. Елемент от крепежни елементи.
  3. Специален електрически десет.
  4. Топлоизлъчваща плоча.
  5. Керамичен топлоизолатор за тяло.
  6. Индикатор за захранването

Устройството излъчва топлина в инфрачервения диапазон. Този принцип помага да се премахнат недостатъците, които имат алтернативните нагреватели. Инфрачервените лампи извършват целенасочено отопление и работят тихо. Те не оставят никаква миризма, помагат да се спести електроенергия, докато те имат доста висока степен на загряване.

Полза или вреда?

Инфрачервеният нагревател е вредно ли е?

Нагревател в стаятаВ момента описаното оборудване е най-благоприятно за околната среда. Освен това, технологията за бързо оползотворяване на климата се използва за отопление на големи площи, офиси и спортни съоръжения.

Но обикновените хора не бързат да придобият описаните устройства за лична употреба. Те се страхуват, че могат да бъдат използвани безопасно в малки помещения. И всичко, защото никой не знае, ако инфрачервените лъчи са полезни за хората. Това състояние на нещата се е развило поради недостатъчната информационна подкрепа.

Невъзможно е да се докаже вредата от инфрачервените нагреватели. Тези устройства все още са съвсем нови, може да се каже, те се тестват само в реално време. Но за разлика от маслените му колеги, описаната технология за климата не гори кислород, то затопля равномерно стаята, така че краката и ръцете в нея никога не замръзват.

Учените отдавна и активно са използвали инфрачервена радиация за лечение на много хронични заболявания. Инфрачервените лъчи причиняват противовъзпалителен ефект, нормализират дейността на имунната система, отстраняват кожни заболявания, се използват като физиотерапия за патологията на ставите и мускулите.

Схема за радиационно разпространение

Разпространение на лъчи от нагреватели

Забелязва се, че инфрачервените лъчи спомагат за стабилизиране на съня, подобряване на общото здравословно състояние, както и за повишаване нивото на мелатонин в кръвта. И това означава, че този, който по-често ще бъде през зимния сезон в стаята, загрята от инфрачервени лъчи, може да забрави завинаги депресията и лошото настроение.

Те също така компенсират загубите на енергия, премахват не само симптомите на много болести, но също така изкореняват самата кауза. Доказано е, че нагряването с помощта на инфрачервени лъчи влияе благоприятно върху цялото човешко тяло, спира възпалителните процеси, потиска жизнената активност на много патогенни бактерии.

Лъчите произвеждат прекрасен козметичен ефект поради повишеното кръвообращение. В резултат на това, тенът се подобрява и малките мимически бръчки се изглаждат. Кожата започва да изглежда много по-млада.
В хода на изследването на действието на лъчите, ефектът от потискането на растежа на раковите клетки, намаляването на вредното въздействие на електрическите полета, произвеждани от битовите уреди, дори беше открит. Затова те се наричат ​​лъчите на живота.

Италиански учени, забелязвайки, че инфрачервената светлина помага за намаляване на теглото, дори дойде и разработи специален масажен стол с вградени инфрачервени нагреватели.

Да се ​​надяваме, че тази информация ще разсее мита за увреждане на инфрачервеното лъчение. Инфрачервените лъчи са важна част от обикновената слънчева светлина. Благодарение на инфрачервеното лъчение съществува и развива всички живи същества на земята. Това е най-естествената форма на естествен топлопренос.

Разбира се, това може да е вредно, но само ако човекът на улицата купи нискокачествено оборудване, спестено за закупуване, избра малко известна и много съмнителна търговска марка.

Как да избера най-подходящия нагревател?

Таван нагревател

Когато купувате такъв нагревател, струва си да обърнете внимание на опаковката му. Трябва задължително да има логото на производителя и името на модела.

Когато получите стоките заедно с чека, трябва да поискате гаранционна карта. Печатът и печатът на производителя върху него са най-добрата гаранция за качеството на продукта. Струва си да си купите тест за включване на устройството. Нека той да работи малко и да покаже своите технически характеристики.

Купувачът трябва да бъде предупреден за появата на шум. Не вземайте инфрачервен нагревател, ако десетте му станаха черни веднага.

От всичко, което беше казано, може да се направи едно заключение: инфрачервените нагреватели са безвредни. Освен това е трудно да се намери по-ефективно устройство, което позволява да се поддържат комфортни условия през зимния сезон. Досега единственият му недостатък е много висока цена. Но тя напълно печели значителни икономии на енергия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Обратна връзка относно инфрачервените нагреватели, принципа на работата на отоплителните тела,…Обратна връзка относно инфрачервените нагреватели, принципа на работата на отоплителните тела,…
Керамични нагреватели за домаКерамични нагреватели за дома
Кой нагревател е най-икономичен? Инженерни системи на вашия апартамент и домКой нагревател е най-икономичен? Инженерни системи на вашия апартамент и дом
Електрическо отопление на къщатаЕлектрическо отопление на къщата
Инфрачервено отопление - рецензии, плюсове и минусиИнфрачервено отопление - рецензии, плюсове и минуси
Отопление с инфрачервени нагреватели, таван, за пода, плэн за къщатаОтопление с инфрачервени нагреватели, таван, за пода, плэн за къщата
Инфрачервено отопление частна къща лъчисто отопление, цениИнфрачервено отопление частна къща лъчисто отопление, цени
Инсталиране на отопление с ръце, изчисление и системаИнсталиране на отопление с ръце, изчисление и система
Отопление в банята - решаването на проблема с помощта на електрически уредиОтопление в банята - решаването на проблема с помощта на електрически уреди
Инфрачервен нагревател за газ, преглед на цените, видеоИнфрачервен нагревател за газ, преглед на цените, видео
» » Възможно ли е да използвате инфрачервен нагревател за отопление на стаите?