Дизайн на стая 16 квадратни метра

Много собственици на апартаменти на малка площ много често определят дизайнерите доста сложни задачи за получаване на удобно, удобно и просторно жилище. Сложността на решението е в търсенето на компромиси между функционалността и желанията на клиента и спазването на принципите на избрания стил. Ето защо, в повечето случаи, независимо от изискванията на собственика на жилища, ние трябва да се занимаваме с минималистичния стил, който се изпълнява най-успешно в малки помещения. Въпреки това, създаването на стая дизайн от 16 кв. М m, има алтернативен изход, базиран на избора на други съвременни стилове, основно е да се подхождате към създаването на дизайнерски проект отговорно и да показвате креативно въображение.

Характеристики на създаване на дизайн

За малки стаи се характеризира с използването на стилове, всички от които включват използването на светъл цвят покритие, липсата на резки контрастни комбинации между интериора и основните цветове, както и използването на голям брой декоративни аксесоари. Един от най-подходящите стилове е минимализмът, но неговото използване няма да позволи пълно прилагане на основните дизайнерски идеи. Особено, когато има и други по-просторни помещения, спазвайте единство на стил в целия апартамент и ограничаване на желаната функционалност за голям обем на възприятието е просто неприемливо. Затова в такива случаи е необходимо да се намери някои компромиси, които са в търсене на оптимален стил, като хай-тек или Прованс или комбинация от няколко стилове с общите принципи на дизайна.

На първо място, трябва да изберете оцветяване, което да ви позволи да изпълнявате не само декоративна функция, но и визуално да увеличите възприятието на стаята. То може да бъде от нюанси на бели, сиви и заглушени тонове с ярки цветове, като синьо, зелено, жълто, оранжево. Въз основа на проникването на дневната светлина и степента на осветеност, цветната скала се избира така, че стаята да е възможно най-ярка, но без отблясъци и отражения. В светла стая гамата трябва да бъде наситена с тъмни нюанси и в слабо осветена стая - колкото е възможно по-ярка, което ще й позволи да даде по-различен контур дори и без използването на дизайнерски техники. Дизайнерски хол 16 кв. М m ще бъде доста печеливш с този подход.Таваните обикновено правят най-лекия и монотонен цвят, така че да отразяват максималното количество светлина и да направят положението по-просторно. Използването на многостепенни окачени тавани не се препоръчва поради факта, че те ще направят по-малка стая още по-малко поради по-ниските тавани. По същата причина светлините на място или LED лентите се избират като светлинни източници, които могат да осигурят не само висококачествено общо осветление, но и локално, с подходяща връзка. Опънати тавани или огледално покритие ще увеличат помещението няколко пъти, но трябва да сте подготвени за това, че може да има отражения от мебели и да се появи на стената на нежелани отражения.

Стените са завършени в съответствие с изискванията на избрания стил на проектиране, но с използването на основния цвят, който е с няколко тона по-тъмни от тавана. Това ще избегне визуалното сливане на тавана със стените и ще създаде безкрайно пространство. На фона на обзавеждане мебели не трябва да се открояват силно, следователно цветове е желателно да изберете близо. Ако искате да създадете необичайна ситуация, можете дори да поставите тапет, но които не са подробни и нямат ярки цветове. По-логичен поглед в малък тапет с прости и ненатрапчиви рисунки, без сложни модели и орнаменти.Можете също така да използвате обемни ефекти, например когато сте украсени във футуристични модерни стилове. Въпреки това, те трябва да се използват с повишено внимание, за да се избегнат нежелани резултати, когато вместо да излязат на хоризонта на пространството ще има усещане за извити тавани. По-подходящи са техниките с по-малък мащаб, които ще Ви позволят да разгледате стаята от различни ъгли по различни начини и интериора на всекидневната от 16 квадратни метра. m ще спечели.

Създайте интериора

Към стаята е функционално и удобно е необходимо, в съответствие с основната му цел за извършване на правилния избор на мебели и да се създаде хармонична комбинация с интериорен дизайн. Тъй като пространството в стаята малко, по-добре е да се ограничи минимален набор от мебели, които не е имало хаос и струпване. Обикновено за тази цел е достатъчно да избера най-подходящия мебели за почивка и работа, пространство за съхранение - гардероб или рамкови конструкции, както и необходимите мебели за дома, които ще подчертават индивидуалността и оригиналността на стаята.

Цялостното обзавеждане е по-добре да замени вградените опции или да използва многофункционални преобразуващи се структури. Тази опция ще бъде подходяща за детските стаи и хола, където се изисква в ограничено пространство да се създаде необходимото ниво на функционалност и същевременно да се запази обемът и свободата. Тъй като завършването им е желателно да се изберат светли цветове с гланцово покритие. Много огледала и стъклени рафтове ще създадат лекота и стая в стаята, създавайки минимум контрастни преходи.

Използването на различни декоративни аксесоари ще направи интериора на стаята 16 квадратни метра. m уютно и разнообразно по отношение на динамизма. До стените не изглеждаше скучно да ги виси картини или семейни портрети. Малка маса с ваза или статуетка ще ни позволи да се съсредоточим малко върху себе си, така че те да бъдат поставени на благоприятно и най-благоприятно място, така че да не се нарушава цялостната хармония. Подовата ваза може да донесе малко динамика в стаята, благодарение на контрастиращата комбинация от светло покритие и интензивния цвят на зелените листа. Завеси или завеси с прости рисунки могат да създадат романтична атмосфера в стаята, а монотонен и полупрозрачен ще ви позволи да се отпуснете и да се отпуснете след една делова работа.

Осветлението трябва да бъде висококачествено, така че цялата околна среда да се възприема най-естествено с добро оцветяване. Отсъствието на тъмни ъгли и сенки ще позволи да се постигне визуално увеличение на пространството и да се избегнат различни изкривявания в възприемането на дизайна. Ето защо изборът в полза на няколко лампи ще бъде по-правилен от инсталирането само на централния полилей. Допълнителни източници на осветление ще бъдат необходими, за да промените ситуацията в стаята, както и да се съсредоточите върху различни декоративни елементи.

заключение

Дизайнът на стая от 16 метра може да бъде оригинален само когато е избран необичаен подход за създаване на проект, създаден е подходящ интериор и са избрани правилно акценти и контрасти. Цялостната хармония ще осигури невероятен комфорт и комфорт за всички членове на семейството и никога няма да предизвика дисбаланс с останалите помещения в апартамента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериорен дизайн на хола със стълбище до втория етажИнтериорен дизайн на хола със стълбище до втория етаж
Творчески идеи за апартаменти за интериорен дизайнТворчески идеи за апартаменти за интериорен дизайн
Интериорен дизайн на малък едностаен апартамент 30 кв.м.Интериорен дизайн на малък едностаен апартамент 30 кв.м.
Американски стил в интериорния дизайн интериорен дизайн на хол в американски стилАмерикански стил в интериорния дизайн интериорен дизайн на хол в американски стил
Интериорен дизайн на апартамент в стил Арт Нуво за истински ценителиИнтериорен дизайн на апартамент в стил Арт Нуво за истински ценители
Модерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериорМодерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериор
Как да изберем стил на интериорен дизайн?Как да изберем стил на интериорен дизайн?
Готов проект за 3-стаен апартаментГотов проект за 3-стаен апартамент
Проектиране на 4-стайни апартаменти, какви професионалисти предлагатПроектиране на 4-стайни апартаменти, какви професионалисти предлагат
Интериорен дизайн апартамент 50 кв. М фотография, съветиИнтериорен дизайн апартамент 50 кв. М фотография, съвети
» » Дизайн на стая 16 квадратни метра