Детски ключалки на прозорци, защита на прозорци от деца

Допълнителна защита на прозорците за безопасност на децата

Внимателните родители се опитват да защитят децата си от всякакви опасности. Колкото по-младо е детето, толкова по-внимателна е защитата на родителите. Можете да предпазите детето от остри предмети, отровни вещества, котлони и други неща. Но прозорците са все още източници на повишена опасност. Дори едно малко дете може лесно да се изкачи на прозореца и това му струва малко повече да дръпне дръжката - и може да се случи непоправимо. Нашите бащи и дядовци инсталираха на прозорците си домашни решетки, заварени отвън. Сега има специални устройства за защита на прозорци, които не ограничават тяхната функционалност. Това означава, че с тези устройства също така е възможно лесно да се проветри помещението, като същевременно се ограничи достъпът на детето до опасно място. Това са незаменими устройства за семейства с малки (а не много) деца, както и за детски институции.

Съвременни защитници за прозорци

Детска брава или заключване на прозореца

Ако прозорецът е вентилиран чрез накланяне на листа, заключването на детето на прозореца няма да позволи на детето да го отвори. Това компактно устройство е монтирано под капака и не позволява да се отваря прозорецът. Режимът на вентилация с инсталираната ключалка е ефективен без ограничения. Такива устройства са подходящи за всякакъв пластмасов прозорец, детска брава може да се постави както върху дървен прозорец, така и върху алуминиева с шарнирен капак. Алуминиевите плъзгащи се прозорци имат различен дизайн и приспособяването на блокер към тях е по-трудно. Този прост механизъм може да се използва дълго време, той е компактен и практически невидим. Добавяйки ползите от малка цена - получаваме добра защита за семейството с малко пари.Заключете на прозореца (детска брава) в фабричната опаковкаАлуминиевите прозорци с плъзгащи се врати имат ненадежден защитен механизъм: детето може лесно да натисне бутона и да премести листата. Ето защо, тези, които имат тези прозорци у дома, трябва да помислите как да защитавате децата в по-голяма степен.

Ключалката с ключа е отлично решение за въртящия се лист. Дори ако детето се качи на перваза на прозореца и стигне до него, той все още не може да отвори прозореца. Важно е да държите ключа, където детето не го намира, така че в отсъствието на родителите пионерът да не идва на ум, за да провери как работи всичко. По-проста и по-евтина опция са декоративните щекери, които се монтират на мястото на дръжката. Тези устройства заслужават да се инсталират, ако прозорецът се отваря рядко. Листът може да се отвори с подвижна дръжка.

Удароустойчиви двойни стъкла

Счупените прозорци са естествен феномен. Фрагментите обаче могат опасно да наранят както деца, така и възрастни. Ето защо, в апартамент, където живеят малки деца, има смисъл да се поръчват прозорци с удароустойчиви двойни стъкла (триплекси). Почти е невъзможно да ги разбием, но ако това се случи, защитният филм ще държи фрагментите. На вече инсталираните прозорци можете да си купите прозрачен самозалепващ защитен филм, който е прикрепен от вътрешната страна на прозореца. Можете да измиете прозореца с филм както преди: с мека кърпа или гъба със специални инструменти без абразивни елементи. Филмът лесно се отстранява от стъклото без да го повреди.

Решетки на прозорци

Решетки на прозорци, монтирани на склонове отвън. Това не са тежките метални конструкции, предназначени да предпазват крадците. За безопасността на децата са създадени леки решетки за един лист. Можете да ги инсталирате на всеки прозорец: пластмаса, дърво, алуминий. Мрежите са избрани в ширина, в диапазона от 50 до 70 см.

Мрежите за комари няма да задържат детето, ако става дума за почивка върху тях: достатъчно е да натиснете, така че мрежата да падне. Следователно, струва си да защитите прозореца с по-сериозни устройства.

Ако къщата има малки деца, не можете да отпуснете бдителност, дори когато са независими и се държат добре. Струва си да си вземете почивка за няколко секунди - и може да има проблеми. Простите адаптации ще спомогнат за спасяването на живота и здравето на детето.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Детска украса на стени снимкаДетска украса на стени снимка
Правилната грижа за аксесоарите към пластмасовите прозорциПравилната грижа за аксесоарите към пластмасовите прозорци
Стената за детската стая е един от най-удобните видове мебелиСтената за детската стая е един от най-удобните видове мебели
Луксозни детски мебели скъпи и изключителни мебели за детска стаяЛуксозни детски мебели скъпи и изключителни мебели за детска стая
Специални гнезда с детска защитаСпециални гнезда с детска защита
Таблица за две деца, работник, написана, под ъгъл, по стенатаТаблица за две деца, работник, написана, под ъгъл, по стената
Какви ключалки да се поставят на пластмасови прозорци?Какви ключалки да се поставят на пластмасови прозорци?
Изберете библиотеките за учениците, които трябва да имате предвид?Изберете библиотеките за учениците, които трябва да имате предвид?
Дървена конструкторска къща на трупи за деца Описание и къде да купитеДървена конструкторска къща на трупи за деца Описание и къде да купите
Аксесоари за пластмасови прозорциАксесоари за пластмасови прозорци
» » Детски ключалки на прозорци, защита на прозорци от деца