Бебешки лампи Детски полилеи Детски нощни лампи Детски лампи за трапезария

Осветление в детската стая

Психолозите вярват, че детството (условията на възпитание, детските впечатления) засяга целия следващ живот. Може би затова родителите несъзнателно се опитват да създадат за децата си по-добри условия за развитие. А детската стая, в която детето спи, играе, прави уроци, трябва да му е удобно, създавайки условия за здравословен растеж и пълно развитие. Важно е да се гарантира безопасността на детето, да се изберат подходящите мебели и детските лампи.

Естествено детско осветление

Ще разгледаме природното и изкуственото осветление. За правилното естествено осветление е по-добре да изберете стая за деца, чиито прозорци са на изток или на югоизток: детето се издига сутрин, ярката слънчева светлина оказва благотворно въздействие върху нервната система на детето. А в стаите с прозорци на запад светлинният режим е неестествен: сутринта е слаб, а вечер е горещ и лек. В стаите с прозорци обърнати на север ще ви трябва по-светло изкуствено осветление.

Осветителни тела за детска стая

стая Изкуствено осветление детето се организира в съответствие с правилата, приложими за възрастни, само с една разлика: избор на осветление за стаята на детето, тези правила не могат да бъдат пренебрегнати. Правилното изкуствено осветление трябва да е достатъчно светло, без да има остър преход от светлина към сянка, което е вредно за очите. Избягвайте високи яркост и гланцови повърхности. Това изисква мека дифузна светлина, отразена от тавана. Таван полилеи деца, като най-благоприятната светлина за очите, трябва да са с матирано стъкло: той не създава допълнителни отражения. Оптимален голям плосък таван с лека матова лампа в центъра на тавана. Не е подходящ за деца кристални полилеи, ажурна полилеи от стъкло (те дават повече отблясъци, което създава допълнителна тежест за окото), и полилеи, които дават директна светлина надолу - в полилея ясла трябва да излъчва мека и равномерна светлина. Това може да се постигне чрез разпространение на източници на светлина в цялата стая, например чрез окачен таван с халогенни лампи, осигуряващи ярка светлина без ослепяване.Не само това периметрово осветление вече е на мода. Малките лампи, разположени около периметъра на помещението, осигуряват еднообразно и меко осветление. Трудните структури под тавана на детската стая могат да доведат до нещастие, например при игра на топка. Поради това трябва да се избере тавана за деца, фокусирайки се върху безопасността на детето. В детската стая има подходящи лампи с равномерно разпределение на светлината и лампа с добро представяне на цветовете. Но само дневните лампи: според проучванията те увеличават умората, причиняват раздразнителност и намаляват зрението.

Изисква се в детската стая и в леглото или в леглото в главата на леглото. Той ще помогне както на бебето, така и на родителите: детето няма да се страхува да заспи и родителите, ако е необходимо, могат да се ориентират в детската стая, без да включват светлината. Не е лошо, ако е възможно да се регулира яркостта на нощното осветление на детето.Детската стая е специално помещение. Всичко в нея расте заедно с малкия си господар: мебели, книги с играчки и осветление. За най-малката нощна светлина на децата е необходима мека ненатрапчива светлина: ярката светлина може да алармира бебето.

Минималната сума за предучилищна възраст е детска лампа за таван и нощна лампа за деца на главата на леглото. Те могат да бъдат изпълнени под формата на играчка, приказен герой. Детето расте и е необходимо да се осигури добро покритие както на зоната на играта, така и на работната зона, където детето привлича на масата, пише, скулптури.

Работната маса може да бъде осветена с лампа за маса. Детската лампа за маса може да се превърне в източник на опасност: тя лесно може да бъде преобърната. По-добре е лампата на детето да е прикрепена със специална скоба към масата, рафта или стената. За работа района има прости правила: светлината трябва да пада в предната и в ляво (това е да бъде детска настолна лампа), бюро трябва да се движат възможно най-близо до прозореца, за да се използва естествената светлина, колкото е възможно. За да предпази очите на детето от директни лъчи, лампата се нуждае от абажур, а височината на лампата на гъвкавия крак може да се регулира съобразно растежа на детето. Етажни лампи с подвижна конзола могат да бъдат инсталирани по удобен начин.

Лампите в лампата за маса за деца не трябва да са по-мощни от 60 W: по-ярка светлина, отразена в бяла хартия, уморени очи и може да развали зрението. Заедно с настолната лампа трябва да включите горната светлина, така че да няма ярък контраст между осветеното работно място и затъмнената стая.

В допълнение, осветлението в детската градина ще расте с детето и по отношение на дизайна: бебето в стаята да изглежда страхотно за деца полилей - пеперуда и детска нощна лампа - играчка, но в стаята на тийнейджър, те са без значение. Въпреки че нуждите на един тийнейджър в осветлението няма да се променят много: това е таван полилей, светлина в работната зона и лампа близо до леглото.

При проектирането на детска стая не бива да забравяте за безопасността. На първо място - всички устройства за осветление трябва да са недостъпни за децата, така че да не започнат да изучават "вътрешността" на лампата от естественото любопитство. Преносимите лампи за маса са лесни за накланяне, затова е за предпочитане те да са прикрепени към маса или стена. Добро решение е детската лампа на дълги скоби или висяща лампа, която може да се движи хоризонтално. Благодарение на дългия кабел, той може да се използва както над бюрото, в леглото, така и в зоната за игра. Ключове и контакти също са по-добре поставени на места, които са недостъпни за малко дете. Контейнерите могат да бъдат защитени с пластмасови капачки или да използват гнезда с висока степен на сигурност: защитните завеси предотвратяват проникването на чужди предмети - изходът може да бъде отключен само чрез поставяне на щепсел в него. Всички проводници трябва да бъдат скрити.

Ако две или три деца живеят в една стая, осветлението трябва да бъде организирано така, че детската площадка, работната площ и зоната за почивка да са ограничени. Например, ако едно дете все още прави уроци и другото вече спи, светлината на масата в едно не трябва да се намесва в съня на другия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Занаяти за децаЗанаяти за деца
Дървен детски спортен комплекс за достойнство и характеристики на домаДървен детски спортен комплекс за достойнство и характеристики на дома
Детска стая за момичетаДетска стая за момичета
Избираме модулни мебели за детска стаяИзбираме модулни мебели за детска стая
Подови легла за децаПодови легла за деца
Варианти на тавана в детската стая за момчетоВарианти на тавана в детската стая за момчето
Стената за детската стая е един от най-удобните видове мебелиСтената за детската стая е един от най-удобните видове мебели
Осветление в детската стаяОсветление в детската стая
Красиви стаи за подрастващи момичетаКрасиви стаи за подрастващи момичета
Луксозни детски мебели скъпи и изключителни мебели за детска стаяЛуксозни детски мебели скъпи и изключителни мебели за детска стая
» » Бебешки лампи Детски полилеи Детски нощни лампи Детски лампи за трапезария