Вана от профилирани листове - как да покриете покрива на банята с профилирани листове?

Баня от профилиран лист

Предимствата на банята за здраве са известни от много стотици години. Публични бани вече са съществували в Древен Рим. Банята възстановява здравето и лекува болестите, влажният горещ въздух почиства порите на кожата и активира защитните сили на тялото.

Топло мъгла турски хамам и сухата топлина на финландската сауна - всички известни на хората бани са различни, но всеки един от тях освежава и възстановява силата и пълен с характерни сексапил и чар. Не за нищо такова популярност се ползва от сауната сред жителите на централната ивица. Няма такъв собственик на селска къща или дача, които не са построили или не биха искали да построят баня в парцела си.

Мобилна баня от велпапе

За дълго време баните са изградени от дърво, но кварталът на сухи дървени трупи и дъски с топлина, която ревеше с топлина, не винаги завършва безопасно. Следователно през последните години са използвани по-модерни и по-малко горими материали за изграждане на бани. Един от тях е метален профилен лист, наричан още гофриран лист.

Предимства на банята на proflista

Профилираните листове са изработени от висококачествена тънко-листова поцинкована стомана, като се обработват на ролкови машини. Профилирането на метала значително увеличава неговата якост и носеща способност, а цинковият покривен слой надеждно защитава профилирания лист от корозия. Банята, облицована с велпапе, е надеждно защитена от вятър, дъжд и сняг, а ефективните съвременни топлоизолационни материали ще запазят топлината в отопляемата пара за дълго време. В допълнение, както профилираните листове, така и изолацията, направена от базалт или минерални влакна, са абсолютно огнеупорни.Обвиването на банята от proflista не само създава комфорт и комфорт в стаята, тя изглежда много привлекателна. Модерният профилиран лист, с изключение на галваничното цинково покритие, може да бъде боядисан в различни цветове. Тези декоративни покрития са не само красиви, но и осигуряват допълнителна защита срещу корозия, като допълнително увеличават експлоатационния живот на велпапето.

Малка вана от профилирани листове

Ако решите да построите сауна в крайградски или вилен район, не е необходимо да го правите сами. Можете да си купите готова вана, която ще бъде доставена и монтирана "до ключ" само за няколко дни.

Мобилната баня от proflista се прави на базата на блок-контейнер. Външната обвивка е направена от профилен лист с полимерно покритие, стените на блоковия контейнер са изолирани. Вътре в стаята е завършена облицовка от естествено дърво. Рамката може да бъде изработена от метален профил или дървена ламарина, надеждно защитена от влага и обработена с импрегниращо огнезащитно импрегниране с незапалими покрития.При изграждането на баня трябва да се обърне специално внимание на надеждността на нейното покритие. Ако покривът на всяка друга жилищна или нежилищна сграда го защитава само от външно влияние, покривът на банята е изложен на влага, както и на висока температура, също от вътрешната страна на помещението.

Температурата на въздуха в парната баня може да достигне 100 ° C. Не всички покривни покрития могат да се използват при такива условия. И тук отново много добро решение ще бъде и покрив за вана от профилирани листове.

Как да покрием покрива на банята с велпапе?

Покривните бани, изработени от велпапе, чиито етапи на изграждане са същите като тези на покрива на всяка друга сграда, започват с монтирането на покривната система за покриви. Дървените греди и релсите за покрив са задължително обработени с антисептични съединения, за да се предотврати изгниването от излагане на горещ, влажен въздух. Повърхността на дървото също е покрита с огнеупорна боя.

Покрив за вана от професионален под

След приключване на работата по покрива на кофражната система, те започват да инсталират топлоизолация. Необходимо е не само да се запази банята от загуба на топлина, но и да се предпази покривът от гофрирана дъска от внезапни температурни промени. Както вече бе споменато по-горе, при външна температура от 30 ° C, температурата в парната баня може да достигне 100 ° C.

Специално внимание трябва да се обърне на хидроизолацията на изолацията. Отвътре се извършва с помощта на специални паропропускливи мембрани, които позволяват изтичането на влагата от банята във въздуха, предотвратява проникването на влага вътре в стаята отвън.

Трябва да се положи слой хидроизолация и топлоизолация. Той предпазва изолацията от намокряне, когато се образува кондензация върху вътрешната повърхност на гофриран покрив.

Препоръчителни статии

Дървена веранда с покрив от гофрирана дъска е чудесна възможност за дом. Лесно е да направите тераса от велпапе със собствени ръце, но ще трае много дълго време. Още в тази статия.
 • Как да направите подслон от велпапе?

  Искате ли да направите балдахин от велпапето на вашия сайт? Статията разказва как да направите цялата работа само за два дни. Прочети повече Павилиони от профилиран лист

  Искате ли да изградите беседка на вашия сайт? Използвайте профилиран лист - това е печеливша, практична, надеждна и красива. Прочетете статията и научете как да го направите.

 • Сайтът oprofnastile.ru - актуална и полезна информация за професионалната настилка, нейната инсталация и употреба, съвети от професионалисти и инструкции стъпка по стъпка за вас.

  Въпреки това, ако искате да споделяте материали с вашите читатели, можете да ги препечатате отново. По този начин трябва да предоставите статия, която не е защитена от индексиране чрез хипервръзка към страницата на този сайт, откъдето е копиран материалът. На един ресурс можете да поставите не повече от 5 статии, копирани от този сайт.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
  Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
  Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
  Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
  Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
  Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
  Как да построим тухлени абарби за вана сам инструкции от фондацията на покрива, проекти и рисунки…Как да построим тухлени абарби за вана сам инструкции от фондацията на покрива, проекти и рисунки…
  Баня 4 на 4 разпределение вътре и снимкаБаня 4 на 4 разпределение вътре и снимка
  Изкуството на релаксация е хамак от въглеродни влакнаИзкуството на релаксация е хамак от въглеродни влакна
  Ремонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в ТоглиатиРемонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в Тоглиати
  » » Вана от профилирани листове - как да покриете покрива на банята с профилирани листове?