Таван, направен от велпапе - окачен таван от профилиран лист

Таванът е направен от велпапе

В зависимост от височината на вълната или трапецовидното гофриране металният профилен лист може да има различна носеща способност. Колкото по-висока е височината на профила, толкова по-голям е товарът, който може да издържи на велпапето. Затова всички произведени профилни метални листове са разделени на три основни категории. Това са:

 • Гъвкава гофрирана плоскост, маркирана с буквата Н. Този метален профил има височина на профила, обикновено повече от 44 мм и се използва в критични строителни конструкции. Тези структури трябва да издържат на значителни оперативни натоварвания. Обикновено това се използва като профилирани покривни на сгради с голяма площ за постоянни кофражи и монтаж на композитни плочи в сгради с различно модулна конструкция.
 • Профилирана стена, проявяващ писмо В. Този профил е с височина на трапец вълна или гофриране е по-малко от 44 mm и е предназначена предимно за монтиране на различни стенни защити не са предназначени за високо статично натоварване. Основната задача на тези профили е да се осигури целостта на конструкциите и да се противодейства на динамичните вятърни товари.
 • Универсална велпапе, маркирана с букви NA. Използва се както за монтиране на покривни покрития, така и за различни вертикални конструкции, включително стени и фехтовка на територията.

Таван от профилирания лист в производствената сграда

През последните години металният профилен лист се използва все повече при производството на довършителни работи. Той е широко използван за облицоване на фасадите на сгради, често е възможно да видите окачения таван от велпапе.

Материалите, използвани за вътрешна декорация на помещения, не изпитват значителни натоварвания, така че за тези цели се произвежда специален лек профилиран лист с малка височина на профила.

Тавани, направени от велпапе, се използват при строителството на сгради и съоръжения с различни цели. Повечето случаи или тавани, образувани от долната повърхност на монолитна плоча, в която профилната лист се използва като оставащ кофраж или суспендира окачен таван и крие различни транзитни услуги.

Застъпване с неразглобяем кофраж от профилиран лист

Метален лист, който служи като суровина за производството на велпапе, обикновено е защитен от корозия от многослойно покритие. От двете страни на листа се полага защитен слой цинк. В същото време, отвън, металът е допълнително покрит с цветно полимерно покритие, а вътрешната страна е защитена със слой лак или емайл.В допълнение към директната си функция за защита на стоманения лист от корозия и удължаване на експлоатационния му живот, тези покрития са достатъчно декоративни и правят профилирания лист атрактивен финиш материал. Защитната декоративна боя или полимерното покритие може да бъде от всякакви цветове и нюанси. Това прави таванът на профилирания лист оптимално решение за промишлени помещения.

Полимерният слой може да бъде нанесен както на предната, така и на вътрешната страна на велпапето. Когато профилираният лист се използва като перманентен кофраж, лицето му е вътре в бетонния под. Използвайте го за кофражни велпапе с боядисана вътрешна страна, която ви позволява да се откажете от трудоемкия и скъп покрив на тавана.

Монтиране на несвалящ се кофраж от гофрирана дъска за припокриване

Освен това, защитните покрития на профилирания лист са устойчиви на всякакви външни влияния, включително UV изгаряне. Поради това таванът от велпапе не изисква никакви оперативни разходи за целия срок на експлоатация, който може да достигне 50 години.Когато се използва профилен лист като таванно покритие, е необходимо да се предвиди възможност за полагане под припокриването на различни инженерни съоръжения. За да направите това, производителите на велпапе създават специални скоби, използвани изключително за тавани от профилирани листове.

Такива крепежни елементи са много удобни и произведени по такъв начин, че могат да бъдат използвани за различни метални профили.

При настройката на крепежни елементи се маркира завой, след което конзолата се закрепва към велпапето с помощта на специални щифтове. Те се монтират в отвор, предварително пробит в трапецовиден профилиран лист.

Фалшив таван от proflista

Окачените тавани обикновено се монтират, за да се скрият транзитните инженерни комуникации, поставени под тавана. Те могат да бъдат канали на вентилационни и климатични системи, главни или разпределителни мрежи на електричество, водоснабдяване и канализация.

Фалшив таван от велпапе

За разлика от тавана от гипсокартон и други довършителни материали, окачен таван от профилирания лист е устойчив на механични повреди и влага.

Таванът на тавана с гофрирана дъска започва с монтажа на рамката. По този начин се използват стандартни профили на шкаф и водач. За да се увеличи дължината им, се използват специални докинг конектори, поставени в профилите и фиксирани към тях с помощта на самонарезни винтове.

Водачите са инсталирани строго хоризонтално, като се използва лазерно или водно ниво. За изравняване на цялата равнина на тавана се използват специални регулируеми окачвания. Тъй като профилираният лист има ниско тегло и висока надлъжна коравина, за окачения таван от гофрирана плоскост, те ще изискват значително по-малко от тавана на гипсовата плоскост.

Препоръчителни статии

Искате ли да дадете представителен вид на вилата на къщата? Изберете огледалото от велпапе - това е евтино, монтира се бързо, обслужва 30-40 години. Как да го направите - прочетете в статията.
 • Профилирана фасадна декорация на къщата

  Облицовката на фасадата на къщата с профилирани листове е надеждна, издръжлива и наистина красива! Прочетете статията, как евтино да затоплите къщата си и да подобрите нейния външен вид. Как да шиете фронтон с профилирани листове?

  Фасади от профилиран лист - 6 причини да ги изберат за довършителни работи. Прочетете статията и разберете какво отличава вентилираните фасади от профилист от сандвич панели и как да извършите инсталацията им.

 • Сайтът oprofnastile.ru - актуална и полезна информация за професионалната настилка, нейната инсталация и употреба, съвети от професионалисти и инструкции стъпка по стъпка за вас.

  Въпреки това, ако искате да споделяте материали с вашите читатели, можете да ги препечатате отново. По този начин трябва да предоставите статия, която не е защитена от индексиране чрез хипервръзка към страницата на този сайт, откъдето е копиран материалът. На един ресурс можете да поставите не повече от 5 статии, копирани от този сайт.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Как да изберем велпапе покриви - инструкция за избор и анализ на ценитеКак да изберем велпапе покриви - инструкция за избор и анализ на цените
  Профилирана цена ИжевскПрофилирана цена Ижевск
  Как да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видеоКак да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видео
  Покрив на велпапе - цената на труда и от какво зависиПокрив на велпапе - цената на труда и от какво зависи
  Статии stroyformat - основните характеристики на покривни и стени гофрирани бордаСтатии stroyformat - основните характеристики на покривни и стени гофрирани борда
  Консумация на самонарезни винтове на 1 m2 профилиран листКонсумация на самонарезни винтове на 1 m2 профилиран лист
  Покриване на стени с профилиран лист без специална подготовкаПокриване на стени с профилиран лист без специална подготовка
  Профилиран метален профил, покрив на Ростов, Ростов на ДонПрофилиран метален профил, покрив на Ростов, Ростов на Дон
  Купи велпапе цена в Нижни Новгород Продажба на велпапеКупи велпапе цена в Нижни Новгород Продажба на велпапе
  Профилирани листове - размери на покривни и профилни листовеПрофилирани листове - размери на покривни и профилни листове
  » » Таван, направен от велпапе - окачен таван от профилиран лист