Постмодернизмът в интериора

постмодернизма - тази комбинация от имена на артистичните тенденции през 60-те години на миналия век, която контрастира с концепцията му с модернизма и претендира да го замени. Постмодернизмът през 60-80-те години на миналия век се нарича световна тенденция в архитектурата, която се отличава с международната си принадлежност. Съединените щати бяха родното място на тази тенденция, обединявайки майстори, различаващи се в различните си творчески принципи.

Майсторите на модернизма емигрират в Америка през 40-те години, така че бързото развитие на постмодернизма беше тук. Освен това, в държавите се натрупа "емоционалната умора", която дойде с дългата притча на модернистичното изкуство. Протестическите движения тук бяха особено тежки, благодарение на което се формира идеология и в резултат на това практиката на постмодернизма в архитектурата. Това е единствената ценна посока на Зодиакалното изкуство от 20-ти век, която произлиза от разстоянието от страните на Европа.

Постмодернизмът в интериора

Постмодернистите се обединиха върху отричането на системата от артистични техники, използвани като творческа идеология на онова време. Нова тенденция критикува принципите, които са в основата на модернизма: зониране на града на функционалните сегменти, за строги икономии в сгради с интересна архитектура, сериен и масови на сгради, проектирани с техните естетически и емоционално скука. Тази монотонност се превърна в депресираща честота, която вече не съществува в обществото. Забележителен пример за нов архитектурен стил е районът на Италия, разположен в Ню Орлийнс.

Постмодернизмът, който възниква в зодиакалното творчество, допринася за раждането и развитието на напълно нови тенденции в интериорния дизайн. Новата посока представя на обществото различна идея за дизайн, която е ориентирана към обикновените потребители. Това беше тласък за намиране на нови ярки и значими дизайнерски тенденции.

Интериорът на постмодерната концепция беше нарушаването на познати пропорционални и класически схеми. Постмодернизмът създава контраст в интериора, несигурност в ясно очертания ред, хармония и прости идеи за модерен дизайн в дизайна. В този стил органично съчетава резултатите от експериментите, извадки от исторически предишни стилове, както и характеристики кич, сюрреализъм и възможности за компютърна графика. Отричането на функционализма не се отрази на комбинацията в една концепция за структурализъм и хай-тек.Постмодернизмът в интериора

за постмодернизма се характеризира със съседна комбинация от неща, които са свързани с различни епохи и региони. За успеха на монохромната и рационализация дойде декоративност и колоритност, присъстващи в кич. За разлика от модернизма, постмодернизмът е достъпен за обикновените потребители.

Постмодернизмът използва техники на пародия и играе в други стилни концепции, съчетаващи различни стилистики от миналото. Пример за това са псевдо-класическите интериори, в които пропорциите са нарушени. Специфична особеност е хиперболичният център на цялата ситуация, например под формата на разширена колона, стояща в центъра на стаята. Разграничава посоката на способността да въвеждат стари обичайни форми в ново контекстуално представяне.Цветната палитра на постмодернизма е ярка и наситена. Тук има флуоресцентни нюанси, перла, метален блясък. За дизайна на фона се използва мека палитра от бежово и пастели. Характерни за стила са контрастни комбинации от различни текстури и текстурирани равнини. Осветлението в помещенията на постмодернизма трябва да се комбинира. Тук има модерни светодиодни и халогенни лампи с традиционни елегантни полилеи и стенни секции.

Постмодернизмът в интериора

В просторните стаи на този стил, оригинални проекти са подходящи, които могат да бъдат сглобяеми, под формата на арки, греди и винтови структури. Украсете комбинацията от стаи с различни текстури и текстури. Характерни включвания от кожени и хромирани покрития.

Големи отвори за прозорци, често измерващи във всички посоки стена, могат да бъдат представени чрез плъзгащи, сгъваеми, люлеещи се структури. Вратите имат най-необичаен вид: люлеене, въртене и т.н.

Мебелното обзавеждане на постмодерните стаи не е великолепно. Съседните обекти са разнообразни по форма. Тук хармонично съжителстват предмети със строга геометрия и продукти Имам меки, рационализирани форми, понякога дори украсени с футуристични отпечатъци. Стенописите са украсени с ярки абстракции. Допълнете декоративния компонент на странните статуи, изработени от метал или пластмаса, съдове от наситено стъкло, ярки саксии с растения.

Постмодернизмът в интериора

За украса на стените не е необходимо да спазвате определени правила. Като довършителни материали можете да използвате всякакви опции, комбинирайки ги компетентно в една стая. Стените са често декорирани с ниши, вложки от метал или стъкло с различни геометрични форми. Таванното припокриване може да бъде, както обикновено, и многостепенно под формата на асиметричен дизайн. По правило се прави едноцветен. Орнаментът на подови настилки е строг.

Постмодернизмът е многостранен и ултрамодерен. Това е отхвърляне на обичайността. Тук не могат да се използват стереотипи и рутини. Тази посока дава уникална възможност да се покажат на практика всички въображаеми идеи и творческа индивидуалност в интериорния дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Арт живопис на стени и тавани на апартаменти, къщи, airbrushing по стените, цени, ценаАрт живопис на стени и тавани на апартаменти, къщи, airbrushing по стените, цени, цена
Завеси в архитектурното решение на всеки проблемЗавеси в архитектурното решение на всеки проблем
Как да изберем стил на интериорен дизайн?Как да изберем стил на интериорен дизайн?
Възраждането на древни артефакти в московската къщаВъзраждането на древни артефакти в московската къща
Боядисване на стени - по поръчка - художествена работилница bm khnumБоядисване на стени - по поръчка - художествена работилница bm khnum
Изкуство живопис, като декор на интериораИзкуство живопис, като декор на интериора
Вторият живот на панелните къщи или ремонта на фасадата в детайлиВторият живот на панелните къщи или ремонта на фасадата в детайли
Малахит - див камъкМалахит - див камък
Футуризмът в интериораФутуризмът в интериора
Възможно ли е алтернативната енергия да замени традиционната?Възможно ли е алтернативната енергия да замени традиционната?
» » Постмодернизмът в интериора