Как да поставите тапет върху тавана на снимките и видеоклиповете

Как в стаята да поставите тапети на тавана

Как да поставите тапет на тавана? Поставянето на таван с тапет не е лесна задача. Но все пак, ако следвате правилата, дори човек, който няма достатъчно опит, може да се справи с него. Преди да поставите самостоятелно тапета на тавана, трябва да подготвите необходимите инструменти.

Преди да започнете да поставите тапета на тавана, трябва да подготвите повърхността. Таванът трябва да бъде третиран с антисептично, грундирано, замазено неравности.

 Подготвителна фаза на работа

Материали и инструменти:

 • тапети;
 • паста за тапети;
 • валяк;
 • шпатула;
 • стълба;
 • смесител за сгради;
 • четка за боя;
 • баня;
 • кофа;
 • рулетка;
 • нож за тапети;
 • молив.

Етапи на шпакловане и изравняване на шевовете по тавана преди тапетиране.

Какъв тапет да поставите тавана? На първо място, трябва да изберете материал с определено качество и цвят. Най-евтините са хартиените тапети. Винил и нетъкан текстил - са с високо качество, надеждност и издръжливост. Течност - са смес, когато се прилага, което води до качествена гладка повърхност.

При избора на цвят, ако стаята е с нисък таван, светлите цветове ще бъдат по-подходящи. Визуално увеличават пространството в стаята. Лекият таван е подходящ за всеки интериор. Ако таваните са високи, можете да изберете и тапет с тъмни тонове. Изборът зависи от вкуса на собственика.

Подготовка на тавана

Първо трябва да подготвите повърхността на тавана. С помощта на шпатула премахнете всички неравности и изпъкналости. Ако таванът е бил омазан, тогава варовикът се измива до мазилката. Преди това трябва да намокрите повърхността с пръскачка. Ако има висока влажност в помещението или гъбички, тогава е необходимо повърхността да се третира с антисептичен грунд. Тя ще унищожи мухъл и ще предотврати появата му. Детергентът, съдържащ хлор, може да се използва като антисептик.След това трябва да направите грунд. Това ще даде силата на повърхността. Това е от голямо значение при залепване на тежки тапети.

Грундът ще подобри адхезията на повърхността към лепилото, така че потреблението на лепилото ще бъде по-малко.

Схема за подготвяне на тавана с валяк.

След това е необходимо да се попълнят всички нередности и дефекти. Особено необходимо да се извърши shpaklevku, ако планирате да лепирате лъскавия винил тапет. За работа използвайте широка шпатула. Ако след замазката се появи ивица, изпъкналостите й трябва да се смилат с помощта на мрежа за смилане.

Замазките се подготвят отново. След като грундът изсъхне, можете да започнете стикер. Цялата работа трябва да се извършва с асистент. За работа, трябва да подготвите ролка с дълга дръжка.Използвайки ролка, лепилото се нанася върху повърхността. По-добре е да използвате ролка с дълга купчина, тъй като в даден момент тя ще получи повече лепило. Гладки ленти, отстранете въздушните мехурчета с мека кърпа.

За работа е необходимо да се подготви стълба или висока маса, покрита с полиетилен. След като завършите цялата подготвителна работа, трябва да разтворите лепилото за тапети. Консистенцията на лепилото трябва да е дебела. За лепило на тавана с тапет с помощта на течно лепило ще бъде много трудно.

Отидете на работа. Важно е да знаете как да поставите тапет на тавана, защото този етап изисква внимание. Необходимо е да поставите ивиците от прозореца в стаята. Трябва да се гарантира, че слънчевата светлина не прави видими връзките между лентите, така че да не се появяват сенки, които да повредят състава на тавана.

Стъпка по стъпка схема на работа с лепене тапети на тавана.

Започнете работа от съединението на тавана със стената. Първо, необходимата дължина на лентата се измерва с помощта на лентова мярка. След това изрежете лентата.

Залепете тавана по ширината на лентата за тапети. Лепилото трябва да се постави върху тавана, а не върху тапета. Така че материалът ще бъде по-добре залепен.

Поставете ръба на лентата. Партньорът трябва да държи втория край на лентата по стегнат начин и да контролира правилното позициониране на вече залепените ленти.

След това от залепения ръб трябва да изгладите повърхността с мека кърпа. Ако лентата е по-голяма от необходимия размер, излишъкът й се нарязва с нож. Последната лента трябва да бъде подравнена по дължина и ширина. Необходимо е да се измери ширината на лентата в двата ъгъла на стаята. Стените не винаги са напълно плоски.

Тапети на тавана трябва да бъдат залепени строго задника. Не можете да се припокривате. Ако лентите ще бъдат разположени една върху друга, тогава със странично осветление ще има нежелателни сенки, които ще развалят външния вид на повърхността. При залепване и изсушаване на вече залепените листове не трябва да се допускат течения. По това време трябва да създадете постоянна влажност и температура в стаята. Необходимо е да затворите всички врати и прозорци.

Видове посоки за нанасяне на течни тапети върху тавана.

По време на сушенето стаята ще има висока влажност. Сушенето на лепилото трае около два или три дни. Между тапета и стената инсталирайте таванна перваза. Залепва се, след като лепилото се изсуши напълно.

Леки лъскави тапети правят всякакви дефекти в тавана по-забележими. Ако лепете тапет за боядисване, използвайте по-добра акрилно-латексова боя върху силиконова основа. Тази боя няма мирис. Създава повърхност, която е устойчива на висока влажност и абразия. В този случай таванът може да се измие с гъба със сапунена вода.

Как да поставите течен тапет

Материали и инструменти:

 • опаковане на течни тапети;
 • спрей;
 • шпатула;
 • стълба;
 • баня;
 • кофа.

Как правилно да лепира тавана с течни тапети? Течен тапет е смес, която прилича на боя. Нанася се върху тавана със спрей или шпатула. Такава работа може да се направи независимо.

Течните тапети са безвредни за хората. Те са водоустойчиви и огнеустойчиви. Те напълно скриват дефектите на повърхността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лепкав тапет - как да лепене тапет на тавана?Лепкав тапет - как да лепене тапет на тавана?
Технология на лепенето на тапетиТехнология на лепенето на тапети
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Лепене на тапети - боядисване на собствените си ръцеЛепене на тапети - боядисване на собствените си ръце
Как да лепи нетъкан тапет правилно на тавана правила за залепванеКак да лепи нетъкан тапет правилно на тавана правила за залепване
Тапети в банятаТапети в банята
Икони на тапетИкони на тапет
Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…
Тоалетна хартияТоалетна хартия
Таван таван на таванаТаван таван на тавана
» » Как да поставите тапет върху тавана на снимките и видеоклиповете