Нагреватели за вили - общ преглед Кой нагревател е най-добре да изберете?

Как да изберем правилния нагревател за вилата?

28 септември 2013 г. | Категория: Инструменти и техника

Само в топла стая човек се чувства комфортно, където можете да се движите свободно и да си направите домашна работа, да направите любимото си нещо, без да се опаковате в допълнителни дрехи, без да възпрепятствате движенията си.

Затопляне на стаите в къщата, без централно отопление, можете да по няколко начина, например, разтопете печката (ако има такива), инсталирайте котел газ или на твърдо гориво.

Но ако посетите къща-вила от време на време, или ако имате нужда от допълнителна топлина някои площ в сграда (зала за игри, детска стая, студена стълбище), или живеете в апартамент, който изисква отопление през неактивния сезон, а след това се притекат на помощ модерен и ефективен нагревател.

Днес искаме да ви предложим общ преглед на нагревателите на руския пазар, да говорим за техните характеристики, цени, заслуги и недостатъци. И вие определяте за себе си кой нагревател е най-добре да изберете.

Видове и характеристики на нагревателите

Според вида на инсталацията, нагревателите са разделени на таван, стена, под и подредени под пода, докато могат да бъдат преносими и стационарни.

И според типа на отоплението и принципа на работа, нагревателите са разделени на масло, конвектори, вентилаторни нагреватели, инфрачервени нагреватели, первази, "топъл под" системи.

Масленият охладител е популярен подов нагревател, лесен за използване, безопасен. Това е запечатана метална чиния или контейнер с вътрешно минерално масло, загрята от електрически вентилатор. Радиаторът обикновено е снабден с термостат, който контролира температурата на отопление и превключвателя за ниво на нагряване.

В зависимост от капацитета на масления нагревател може да загрее помещението от 10 до 30 квадратни метра. м. Основното предимство на масления охладител е, че по време на работа устройството не отделя в атмосферата вредни вещества, не гори кислород, не създава шум, е оборудвано с колела, лесно се движи.

Можете да си купите най-простия петролен нагревател за 1000 рубли. Цената на устройството зависи от производителя и оборудването (наличието на вграден вентилатор).

Нагревател - нагревател, чийто принцип е да загрява въздушния поток, преминаващ през нагревателния елемент на устройството. Вграденият вентилатор захранва топлата въздушна струя към стаята и бързо го загрява. Вентилаторът е подвижен, при наличието на специална скоба може да бъде окачена на стената.Един малък нагревател с вместимост 2000 W може да бъде закупен за 550 рубли. Перфектен за такъв нагревател за дача, където трябва да загреете малка стая.

Един вид топлинен вентилатор е така наречената термична завеса. Мощен вертикално насочен вентилатор за топлинен поток, монтиран над входната врата или прозореца, предпазва стаята от течения и студеният въздух, който идва от отвора на вратата или прозореца.

Често се използва в сгради, които нямат барабан. В топлия сезон може да работи като вентилатор за охлаждане, предпазва стаята от насекоми.

Термичният пистолет е мощен портативен нагревател за вентилация, използван за отопление и вентилация на големи помещения, служи като сушене на строителни обекти.Електрически конвектор - безопасен, икономичен, надежден нагревател, е метален корпус, на дъното на която има нагревателен елемент (нагревател) и отвори за входящ студен въздух в горната част - затворен щори. Входящият студен въздух, преминаващ през нагревателя, се нагрява, изгрява и се разпространява в стаята през щорите.

Допълнителна топлина към помещението идва от топлата кутия на конвекторния нагревател. В продажба могат да се видят стенни, подови модели, както и подови канали. Тънкото тяло на стената или подовата стойка не заема много място, а самото устройство е с малко тегло.

Конвекторите са снабдени със защита срещу прегряване, настройка на температурата на таймера, модерните по-скъпи модели са оборудвани с дистанционно управление. Ценовият диапазон е 3-6 хил. Рубли.

Газовият конвектор се различава от електрическата конвекция само чрез нагряване. От цилиндър или централизиран газопровод се подава газ към горивната камера, където протича процесът на изгаряне. Продуктите от горенето се изхвърлят през тръба на улицата. Студеният въздух, вкарвайки се вътре, загрява от камерата и влиза в стаята и го отоплява.

Разходите, свързани с отоплението на газовия конвектор са сравними с електрическите, ако се задействат от цилиндър със втечнен газ. Загрята от устройство, свързано с основния газ понякога по-евтино.

При наличието на централизиран газопровод е съвсем логично да изберем нагревател за къща с този дизайн.

Инфрачервените нагреватели се използват за отопление на помещенията в къщата, както и за поддържане на топлината на терасата, в беседка, широко използвана в различни области. Принципът на действие на това устройство е да загрява обекти, а не въздух в стаята.

Инфрачервеният нагревател ви позволява да усетите топлината няколко минути след включването. Топлинната енергия загрява повърхността на предмети, от които се отразява топлината в стаята. Необходимо е да се подреди така, че колкото повече вътрешни елементи да попаднат в зоната на действие.

Той може да се използва и за медицински цели, например за загряване на мускулите. Много от тях са вече запознати с инфрачервени сауни, противопоказания, при които за всякакви болести са много по-малко, отколкото в конвенционалната сауна.

Това вероятно е най-добрият нагревател за дачата. Недостатъкът е само цената, която е малко по-висока от тази на петролните нагреватели и конвекторите. За продажба можете да намерите инфрачервени нагреватели, захранвани с електричество и втечнен газ. Купете IR нагревател може да бъде от 1800 рубли. и по-високо.

Quartz нагревател - новост на руския пазар, икономично, огнеупорно устройство, което е подходящо за отопление на селска къща или къща, особено ако посещението в къщата е епизодично.

Оборудван с термостат с въздухонагревател, уредът може да остане включен за продължително отсъствие на домакинства, като настрои минималната температура, за да поддържа топлината. Пристигайки на почивен ден на вилата, настройвате температурния сензор, настройвате температурата удобно, за да останете в къщата.

Кварцовият нагревател е монолитна плоча на кварцов пясък. Изолираният нагревателен елемент, изработен от никел и хромирана сплав, загрява повърхността на плочата, която излъчва натрупаната топлина.

Избор на приемлив нагревател за вас и вашия дом. проявявате интерес към мненията на потребителите, прочетете прегледи, това ще ви помогне да решите модела и вида на оборудването.

Не забравяйте, че силата на нагревателя зависи от обема на помещението. За отопление 25 м 3 от стаята е необходимо да се изразходват 1 кВт енергия. Анализирайте възможните загуби на топлина (прозорци, врати, крайна стена) и купете нагревател с малка мощност.

Нека живот и почивка в къщата на страната са забавни, дори в студените дни, когато можете да се насладите на красивата зимния пейзаж от прозореца, а не от студените тръпки, и връщане от пътуване ски, да се потопите в топла и приятна атмосфера на любим дом. Добър избор!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Въздушно отопление на частна къщаВъздушно отопление на частна къща
Отопление Какъв е най-добрият начин да направите отоплителна вила? Инженерни системи на вашия…Отопление Какъв е най-добрият начин да направите отоплителна вила? Инженерни системи на вашия…
Нагреватели - газови конвектори за вили цени и видове - отопление на телевизораНагреватели - газови конвектори за вили цени и видове - отопление на телевизора
Нагреватели, noob преглед, потребителски мнения, помощ при избор, цениНагреватели, noob преглед, потребителски мнения, помощ при избор, цени
Керамични нагреватели за домаКерамични нагреватели за дома
Модерни частни системи за отопление на къщиМодерни частни системи за отопление на къщи
Трифазни електрически котлиТрифазни електрически котли
Кой нагревател е най-икономичен? Инженерни системи на вашия апартамент и домКой нагревател е най-икономичен? Инженерни системи на вашия апартамент и дом
Двуконтактни котли с твърдо горивоДвуконтактни котли с твърдо гориво
Как да изберем нагревател за газ, за ​​да дадем обратна информация за моделитеКак да изберем нагревател за газ, за ​​да дадем обратна информация за моделите
» » Нагреватели за вили - общ преглед Кой нагревател е най-добре да изберете?