Облицовка в кухнята, дървена, дървена, употреба, декорация, интериор, фото примери

Облицовка в кухнята: използваме естествено дърво

Облицовката е тънка дъска, която се произвежда по време на обработката на различни дървесни видове. Този практичен и гъвкав материал е идеален за декориране на кухнята, придаващ по-естествен вид и запълване с очарованието на древността.

Облицовката обикновено е изработена от иглолистно дърво: кедър, бор, лиственица или смърч. Таваните и стените, облицовани с такива плоскости, имат гладки и равномерни повърхности и изглеждат много чисти и естетически в кухнята. Те могат да бъдат широки, тесни, дебели или тънки. както и профили с различни конфигурации: правоъгълни, вдлъбнати или изпъкнали. За максимален ефект, декоративните дъски са боядисани в тон от естествено дърво или бяло, а също така са обработени за "стари времена" или покрити с патина.Този материал може да направи достоен конкурс за много други видове завършва. Дървесината, от която е направена, има способността да абсорбира излишната влага от въздуха или, напротив, да го отделя, ако има прекомерна сухота в помещението. Поради тези качества лигавицата може да създаде микроклимат, благоприятен за всички членове на семейството в кухнята.

В допълнение, предимствата му включват екологичност, издръжливост, лекота на обработка, звукоизолация и топлоизолационни свойства. както и устойчивост на влага, разпад и високи температури. Това покритие ви позволява да маскирате различни пукнатини и неравности на повърхностите и да скриете непривлекателните комуникации. Не забравяйте за икономията на облицовката, тъй като за разлика от други материали, тя не изисква специална подготовка на стените. Грижата за дървената облицовка е съвсем проста. тъй като панелите, третирани със специални импрегнации, могат безопасно да се избърсват с влажна кърпа, без да се страхуват да ги развалят.Все пак трябва да се има предвид, че е препоръчително да се използват летви в просторни стаи, както и в процеса на инсталиране изисква рамка, поради което този материал украсен Кухня, може да отнеме известно част от района.

Благодарение на тези декоративни панели, в интериора на кухнята може да се даде оригинален и необичаен вид. Дъските, декориращи тавана и стените, могат да се поставят по различни начини: хоризонтално, вертикално, "рибена кост" или диагонал. Повърхностите могат да бъдат напълно облицовани с дървени панели или да заемат само част от стената. Интересно решение е комбинираната версия. В този случай в зоната за хранене стените ще бъдат украсени с облицовка, а в работната зона кухнята може да бъде облицована с керамични плочки с подобна текстура.

Най-хармонично подобни панели ще изглеждат в стаите, направени в морски стил. и в такива области на проектиране като Прованс или страна. С тази декорация ще бъде хубаво да съчетаете дървени прости мебели. с подобни оттенъци. Друг вариант - ратан мебели, позволявайки ви да създадете лека и релаксираща атмосфера в кухнята.

Подчертайте елегантността на естествено дърво, можете да използвате и различни декоративни елементи на "старинни" или романтични аксесоари, които често се използват за украса на интериора на провинцията: дърворезби, вази и статуетки. Допълват картината на дизайна кухня с изображения на живописните селски peyzazhey- бамбук завеси декориране на прозорците, както и тръстикови рогозки, postelennuyu на пода.

Правилно съчетаване на декоративни лайсни с други части на интериора, кухнята може да създаде много топла и гостоприемна среда, в която всички членове на домакинството ще бъде хубаво да се отпуснете и почивка, изключете за известно време от всичките му беди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите прозорец в кухнятаКак да направите прозорец в кухнята
Ние украсяваме кухнята със собствените си ръцеНие украсяваме кухнята със собствените си ръце
70 Снимка на кухненския интериор в черно70 Снимка на кухненския интериор в черно
Акценти на интериора в провансалския стил на кухнятаАкценти на интериора в провансалския стил на кухнята
Интериор на кухнята в японски стилИнтериор на кухнята в японски стил
Тапети за тухли в интериораТапети за тухли в интериора
Френски стил във вътрешността на кухнятаФренски стил във вътрешността на кухнята
За да шият таван в дървената къща избор на обзавеждане и характеристики на декорация на повърхносттаЗа да шият таван в дървената къща избор на обзавеждане и характеристики на декорация на повърхността
Кухненски дизайн в стил в странатаКухненски дизайн в стил в страната
Интересна интериорна кухненска всекидневна в дървена къщаИнтересна интериорна кухненска всекидневна в дървена къща
» » Облицовка в кухнята, дървена, дървена, употреба, декорация, интериор, фото примери