Как да изберем профилни покривни методи за определяне на качествените характеристики

Как да изберем велпапе за покриви: съвет от специалист

Профилираните листове са известни на строителите на покриви в продължение на много години. Но ако едва наскоро беше използвана само в индустриалното строителство, днес този покрив стана много популярен в строителството на провинцията.

Използва се за покриви не само от домакински анекси, но и от къщи. Това стана възможно поради една проста причина - появата на велпапето се промени много. Този материал започва да се произвежда в различни цветове и нюанси, които правят възможно украсяването на покривите на къщите в съответствие с общия дизайн на къщата и цялата страна.

Тъй като този покривен материал е станал толкова търсен и сега се купува от собствениците на крайградски недвижими имоти, има естествен въпрос: как да изберем велпапе правилно? Произвежда се в различни размери, като се базират на четири показателя:

  1. Дебелина на листа.
  2. Ширина на листа.
  3. Височина на вълната.
  4. Ширина на вълната.

По ширината и дебелината на листа има много да се говори, защото гофрираният лист е направен от поцинкована ламарина чрез метода за студено валцуване. И колкото повече са тези показатели, толкова по-добър е покривният материал, т.е. той може да издържи на по-големи товари. Трябва обаче да се отбележи, че тези цифри ще повлияят върху цената на материала.Последните двумерни стойности обаче оказват влияние върху качеството на материала и върху всичките му характеристики на якост. Това са размерите на вълната, които определят индекса, чрез който този материал е разделен на три основни типа.

Класификация на велпапе

Първият вид на велпапето е покривният материал с означение "H". Втората е материал за стена с обозначение "С". А третият - комбиниран, обозначен с буквите "NS".

Параметри и маркировки на велпапе.

Както можете да видите, лесно е да избирате. Ако имате нужда от гофриран лист за покрива. изберете марката "H", за оградата "C". Въпреки, че днес се е превърнало в профилирано дърво от марката "NS" най-популярният като универсален вид, който може да се използва за покриви и огради. Избирайки го, никога няма да се объркате.Сега се връщаме към индексите на размерите на вълнообразната вълна, защото един от нейните размери, а именно височината на вълната, е включен в маркировката на материала. Например, 21-годишна търговска марка на марката C-21-1000 е цифра на височината на вълната в милиметри, а 1000 е полезната ширина на листа.

Защо е полезно? Работата е, че велпапето се полага на покрива и на стената се припокрива с една вълна. Така че този индикатор е областта на покритие, а не общата ширина на листа.

Специалистите отбелязват, че два показателя в комплекса определят какъв товар може да издържи този покривен материал - височината на вълната и дебелината на листа.

И както показва практиката, колкото повече са тези цифри, толкова по-голям е капацитетът за товарене. Така че е възможно да се намалят разходите за издигане на покрива на покрива, т.е. да се увеличи стъпката на подреждане на елементите на щайгата.

Въпреки че професионалистите твърдят, че е по-добре да спестят от самия покривен материал, купуват гофриран лист с по-малки размери, отколкото да намалят размера на кашона.

Оперативни характеристики

Сравнителни характеристики на покривните материали.

Не е тайна, че трайността на всеки строителен материал е един от най-важните критерии за неговия избор. Професионалистът не е изключение. Ето защо производителите се опитват да предложат на потенциалните клиенти само продукти с по-добро качество.

Защита срещу цинк

Производството на велпапе включва процес на студено профилиране на твърда стомана.

Както бе споменато по-горе, профилните листове са направени от поцинкована ламарина. Това е защитата на цинковия слой, която увеличава живота на този покривен материал. И тъй като този слой е по-дебел, толкова по-добре. В съвременната класификация, която се основава на защитните свойства на цинка, се определят три класа:

В какви документи се записват горепосочените показатели? В сертификата за качество, който се издава за всяка партида от продукта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем велпапе покриви - инструкция за избор и анализ на ценитеКак да изберем велпапе покриви - инструкция за избор и анализ на цените
Правила за полагане на профилиран листПравила за полагане на профилиран лист
Как да се присъедините правилно към велпапе?Как да се присъедините правилно към велпапе?
Цвят на покрива и фасадата как да изберем правилната комбинацияЦвят на покрива и фасадата как да изберем правилната комбинация
Цветовете на велпапето за покрива - какъв цвят трябва да избера?Цветовете на велпапето за покрива - какъв цвят трябва да избера?
Изчертаване на покрива на хребетаИзчертаване на покрива на хребета
Детайлна чертеж на твърда покривна системаДетайлна чертеж на твърда покривна система
Проектиране на покривни къщи Проектиране на уроциПроектиране на покривни къщи Проектиране на уроци
Профилирани листове за покривни върхове за полаганеПрофилирани листове за покривни върхове за полагане
Как да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видеоКак да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видео
» » Как да изберем профилни покривни методи за определяне на качествените характеристики