Декоративна декорация на ограда Идея за вила и къща

Декоративна декорация на ограда. Идеята за даване и у дома.

Не винаги изграждането на оградата започва с "нула". Понякога си заслужава да държите старата ограда, декорирайки я с някакъв вид довършителни материали. Отлична възможност е декоративното завършване на оградата с натрошен гранит.

Един ден един добър приятел ми се обади и попита: "Какво мога да направя със старата си ограда?". Реших да отида да видя мястото. Спектакълът не беше най-добрият. Масивна ограда е построена от червена тухлена облицовка. Специалистите, които го построиха, успяха да направят тази структура изкривена, изкривена, оцветена, но за изненада на всички беше изключително силна. След няколко безполезни удари с чук, беше решено да не се разрушава оградата.

В такава ситуация идеалното решение е декоративната украса на оградата. "Скриване" на доста големи неравности може да бъде само с помощта на камък, и трябва да изберете камък, който е дебел, с добре дефиниран облекчение. Изпъкналите страни на камъка ще хвърлят сянка, а кривината няма да бъде забележима.

Декоративно завършване на оградата: етапи на работа

Както във всяка работа, първо трябва да определите цели. Имаше желание да направи оградата възможно най-светла, а не глух. Извади няколко скици и накрая реши да комбинира натрошения гранит и гипс от гранитните чипове. Гранитът е избран за евтин, но по-скоро красив: цветната скала на камъните е от жълто до тъмно кафяво и в допълнение към това - много красив релеф.За да свържете нещо към облицовъчната тухла е доста трудна задача. На неговата гладка полирана повърхност, лепилото не иска да се придържа. Първо, необходимо е тухличката да се насити добре с фасаден грунд и да се остави да изсъхне. Ако оградата осигурява електрическа инсталация (автоматизация на порта, сензори за движение, домофон, осветление), тя трябва да бъде предварително подсилена в съответствие с приложимите разпоредби.

По-нататък ние посочваме на оградите на оградата зона, където няма да има камък, и ги гипс. Хоросанът за мазилка се приготвя от пясъчно-циментова смес в съотношение 3: 1 с добавяне на пластификатор за мазилка. За да се железира или смила тази мазилка, не е необходимо, тъй като върху нея ще поставим още една мазилка - структурна.

Докато мазилката изсъхне, можете да лепите камъка. Тук можете да използвате специални лепила (за външна работа) или хоросан от пясъчно-циментова смес в съотношение 1,5: 1. Пластификаторът също се добавя, но не и гипс, а за бетон. Специфичността на залепването на камък е съвсем проста. Избираме камъка, закарваме го до съседните камъни, поставяме лепилото или хоросана върху стената и камъка и го притискаме плътно. Натиснете камъка срещу стената, така че под нея няма празнота. В противен случай през зимата кондензатът, натрупан в кухините, ще замръзне и ще отхвърли камъните. Не забравяйте внимателно да покриете шевовете и избършете повърхността на камъните с влажна кърпа.

Как да направите структурна мазилкаСега повече за структурна мазилка. Направих тази мазилка със себе си. Съставът на сместа включва:

 • Пясък - 2 части;
 • Цимент - 1 част;
 • Гранитни или мраморни чипове - 2 части;
 • Лаймът е повреден - 0,5 части.
 • Ако сте фен на ефектите, можете да добавите счупена бутилка стъкло (около такова парче като троха), но не повече от 0,5 литра на 1 кофа от готовия разтвор.

  Тази смес се нанася върху стената, леко изравнена с метален поплавък и след известно време (от един час до три) се измива под налягане. За миенето на трохи използвам вибрираща помпа и маркуч с дюза от градинска пръскачка. Некристализираният цимент с пясък под натиска на водата се измива, остава оставен камък. Изглежда доста хубаво и цената не е много скъпа. След сушене тази структурна мазилка става изключително силна.

  Сега можете да поставите камъните в средата на клетките на оградата. Молив начертайте фигурите, които сме планирали, и ги разстелете с камък.

  Много по-удобно е да се разпространяват малки форми с по-малки камъни.

  Сега остава да се поставят парапетите върху участъците на оградата и "шапките" - върху стълбовете. Първо, поставяме последните "шапки" върху разтвора, след което издърпайте нишката между тях и лепийте останалите (без да забравяте за електрическите проводници). По същия начин залепваме бетонния парапет по дължината на оградата. Много е важно да изтриете всички пукнатини и шевове добре, защото водата, която е попаднала през зимата, може сериозно да повреди външния вид на оградата.

  След три седмици, каменните продукти могат да бъдат покрити с каменни лакове. Преди повече от три седмици не препоръчвам лакиране, тъй като бетонът кристализира почти 30 дни, а изпаряващата се влага ще повреди покритието на защитния лак.

  Декоративното покритие на оградата приключи. Надявам се, моят съвет ще ви помогне да "облевите" старата ограда в нови дрехи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт не е там - форум за ниско строителство и ремонт на апартаменти - основата за тухлена оградаРемонт не е там - форум за ниско строителство и ремонт на апартаменти - основата за тухлена ограда
Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…
Основата за оградата е в основата на всяка оградаОсновата за оградата е в основата на всяка ограда
Заварена ограда от профилна тръбаЗаварена ограда от профилна тръба
Тухла за разкъсан камъкТухла за разкъсан камък
Ограда от самата оградаОграда от самата ограда
Ковани огради - 60 снимки на примериКовани огради - 60 снимки на примери
Ограждане на тухлена ограда със собствени ръцеОграждане на тухлена ограда със собствени ръце
Метална ограда от гофриран камъкМетална ограда от гофриран камък
Профилирана ламарина за камъкПрофилирана ламарина за камък
» » Декоративна декорация на ограда Идея за вила и къща