Плочка за паркет

Плочка за паркет

През последните години много от нас получиха доста условна възможност за неограничен избор на материали за довършване на пода. И контингент тук проявява в това, че не всеки може да си позволи, например, закупуване на паркет или паркетни дъски, за да ги използвате, за да завърши подобаващо в дома си. Причината за това може да бъде високата цена на маркираните материали и фактът, че характеристиките им правят невъзможно използването на тези подови настилки като серия от стаи. Следователно, като решение на тези проблеми, плочките могат да се появят под дъската за паркет, за което сега ще се опитаме да говорим.

Материални характеристикиПодовите плочки за паркетни дъски са оптимален заместител на различни материали, включително ламинат, линолеум, паркет, естествен камък и др. Това качество се постига благодарение на специалната производствена технология на въпросния материал. Тя включва високо печене на глина пречиства при висока температура, при което плочката е прикрепен към почти всяка структура, и не изисква допълнителни бои обработка.

В допълнение, излагане на високи температури прави крайния продукт е изключително издръжлив и по този показател подови плочки под ламината или паркета става много по-устойчив материал, изработен от естествена или сгъстен дърво, включително паркет и ламинат. Поради това материалът за подово покритие може да поддържа своята оригинална красота за дълъг период от време, дори и под влиянието на сериозни механични натоварвания.

Предимства на плочкитеСчита се, че плочките за подови настилки имат редица предимства. Първо, както беше споменато по-горе, то е много силно, добре, разширява обхвата на приложението си. Например, порцелан, на пода под елхата има по-висока твърдост от кварц, което означава, че керамичен гранитни плочки етаж може да се уреди в близост до входната врата, не се страхуват, че след време той се почеса по пясъка, подметките на обувките и т.н.

На второ място, теракот, стилизирани различни материали, има отлична хигроскопичност, което означава, че след подреждане подова конструкция придобива допълнителен слой хидроизолация. На трето място, с висока якост и устойчивост на износване удължава живота на материал настилка добре, и тя образува спестяване на време и пари, похарчени за подмяна на повърхността на пода, след загубата от него първоначално привлекателен външен вид. И накрая, четвърто, стилистиката за различни материали ви позволява да организирате подобно покритие с почти всеки тип интериор.

Недостатъци на плочките

Недостатъците на разглеждания материал включват следното. Такава плочка не е лесна за подреждане, т.е. Ако ограничите съветите, които се съдържат в инструкциите на производителя, може да има проблеми със съхраняването на материала. Друг недостатък, който се проявява през зимата, е студът, който идва от плочките. Освен това е толкова осезаемо, че ходенето на такова подово покритие без чехли става много неприятно. Решаването на този проблем е качественото затопляне на пода или използването на системата "топъл под". Редица недостатъци могат да бъдат свързани с нестандартното производство на плочки за подова настилка, като например неговата хлъзгава повърхност, тенденцията към чипове, драскотини и др.

Популярни модели на плочки

Сред най-популярните модели на теракот, паркет, ламинат стилизиран и други материали включват продуктите на испанската фирма Colorker Натура, руската компания Kerama Marazzi, Legend, италиански теракот Rondine Група Mythos, руски и испански Italon Greenlife Oset Борнео. През последните години, оценявайки качеството на продуктите на тези фирми, експертите отбелязват сериозната конкуренция, която е плочка от местни производители до вносни аналози. Това се дължи на увеличаване на качеството на плочката и запазването на сравнително достъпен за много категории граждани на цените на нашата страна, което е малко повече от 1000 рубли на квадратен метър.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Иглолистен субстрат за ламинатИглолистен субстрат за ламинат
Лепила за паркетЛепила за паркет
Начини за полагане на паркет бордаНачини за полагане на паркет борда
Паркет етаж луксозен етаж снимкаПаркет етаж луксозен етаж снимка
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Ламиниран паркет, ламиниран паркет Технология на ламиниран паркетЛаминиран паркет, ламиниран паркет Технология на ламиниран паркет
Подовата дъска трепва Какво да правя?Подовата дъска трепва Какво да правя?
Как да изберем правилното покритие за топла вода?Как да изберем правилното покритие за топла вода?
Ламинат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилкиЛаминат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилки
Подложка под подови настилкиПодложка под подови настилки
» » Плочка за паркет