Кич Стил

Kitsch произхожда от 19-ти век в Германия, като концепция, която въплъщава производството на художествени неща, които струват много ниски и имат нисък качествен показател. Тези неща обикновено се наричат ​​"потребителски стоки". Те бяха разнообразни статуетки, сувенирни маски, картини и много други. С изкуствеността си и липсата на вкус кичът беше пример за вулгарност.

Малко по-късно, по време на промяна, когато промените в обществения живот неизбежно се появяват в изкуството, кичът е начин за изразяване на възгледите на нихилистките революционери. Благодарение на противопоставянето на всички обичайни, социално-нормални и класически, в изкуството се появи нова тенденция, наречена стил на Кич. Тя напълно отхвърля традиционните класически канони, а отличителните черти са ярки цветови палитри, нестандартни и понякога абсурдни форми.

Стил Кич

Какво е стил Куч?

Интериорните композиции, направени в кичов стил, изглеждат смешни лукс, компромисни стандарти и шокират комбинацията от неприлични. Посоката показва сатирична имитация на богатство. Луксът в интериора е толкова фалшив и фалшив, че е просто осмиван.

В кич има елементи, които идват от различни периоди от време и стилистични посоки, което прави интериора нелепо и прекалено разнообразен. Няма правила и ограничения. Стандартните принципи на стилистичните концепции тук просто не работят.

Кич не е за всеки. Ако човек има консервативни възгледи и традиции, той просто няма да издържи целия товар на този стил. Тази посока често се избира от съвременната младеж, творческите хора, които притежават творческо мислене и възгледи.

Упътвания на Кич

Дизайнерските подходи в стила на кич са разделени на спонтанно в безсъзнание и определено умишлени. От своя страна всеки има своя собствена посока.Спонтанният вид днес е представен от две сортове:

  • Kitsch lumpen - Този подход е оправдан от бедността. Това е показател за бедността и ниския жизнен стандарт. В тези интериорни композиции често се използват евтини интериорни предмети под формата на различни фигурки, за дизайн са избрани киселинни тонове, които обсесивно контрастират един с друг. Характерно за дизайна на графити и всички обекти, които могат да бъдат намерени на улиците на града: лампи, пътни знаци, пейки и др.
  • Псевдо-лукс - тук въображаемото богатство и благосъстояние са умишлено изложени, като се използва имитация на естественост и висока цена. Често се използва гипсова мазилка позлатен оттенък, ярък кадифе плат древни колони и др. Всички естествени материали, имитиращи заменени евтини.

Умишленият кич е представен в модерното интериорно изкуство като сериозна посока на дизайна. Смята се, че е истински стил, който, въпреки че е много противоречив, но има място за съществуване. Само опитни и смели дизайнери могат да създадат хармонични и "вкусни" композиции на вътрешния кич. Тук умело и органично съчетават неприлични предмети и материали. Това е някаква компетентна провокация на класицизма и традициите.

Стил Кич

Кич Материали

В дизайна на интериорните произведения на кич в този стил е обичайно да се побеждават най-противоречивите материали от комбинация. Такива дуо в друга посока биха се считали за лоши, но не и тук. Характерно за дизайна на комбинация от благороден кристал с пластмаса, луксозни кадифени картини с изкуствена кожа, линолеум и скъпо дърво и др.

Стенни, подови повърхности

Всичко, което може да имитира скъпи покрития и повърхности, е добре дошло в края. В кич скъпи благороден паркет е лесно да се замени с линолеум кърпа, имитира естествената повърхност на дървото. Елементите с печат "под мрамор" заменят детайлите от естествени камъни. Панелите, изработени от MDF, могат отдалечено да наподобяват естествени дървени облицовки.Стенни повърхности са завършени релефни тапети платна с петънце, което смътно приличат на модерен покритие венецианска мазилка. Също така, стените са украсени с ярки цветове под формата на кръгове и вълни. част от стената е често просто залепени тапети неон киселина, а вторият - е боядисан в контрастни цветове обратното. Характерен за посоката и графитите.

Стил Кич

Мебели в интериора на кич

При обзавеждането на кичовата стая не се приемат правила и концепции. Всички мебели се избират в различни цветове. Идващи от различни епохи и стилистика, те ще се натрупват и същевременно ще допълват цялостния външен вид.

Ще бъде органично да погледнете реставрираните кресла "Баба" и ултрамодерната маса.

Цветова схема на кич

Цветовете, които могат да се използват за декориране на интериора на kitsch, могат да бъдат перфектни. Въпреки това спокойните неутрални нюанси са много редки. Направлението се характеризира с ярки, дори плачещи палитри. И не е необходимо тонът да се комбинира един с друг. Водещите позиции се вземат от червения поток в комбинация със златната скала.

Стил Кич

текстилен

Текстилните продукти са важни за стил, а основната му функция е да подчертава и осмива лукса и високите разходи. Така че благородното кадифе е имитирано с плюшени копринени плата, които се заменят с плат за подплата, вместо с истинска кожа се използва дерматит.

Decor оборудване

За стила на кич се характеризира с голям брой декоративни елементи. Те са представени от статуи и бюстове nemyslemo, репродукции на известни картини картини, свещници, ажурна салфетки и различни други дрънкулки, които могат да бъдат закупени на битпазари и битпазари.

Стил Кич

осветление

Подреждане и ясно разпределяне на местоположението на осветителни тела в кич не се приема. В интериорната композиция осветлението се използва незабавно на всички нива и колкото повече източници на светлина, толкова по-цветен и динамичен е дизайнът.

На тавана пространство, можете да поставите голям стъклен полилей. Добавете го със стенни свещи. На пода са поставени подови лампи с парцал ярки нюанси от ярки кърпи.

Kitsch стилистиката е много пъстра посока, която определено няма да остави всеки, който го срещна, безразличен. Ако сте смел и изключителен представител на човешката раса, не се колебайте да използвате кич, за да украсите дома си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сувенирно оръжие в интериораСувенирно оръжие в интериора
Дизайн на апартаменти класически интериорДизайн на апартаменти класически интериор
Всекидневна съвременни класическиВсекидневна съвременни класически
Стил на реколта в интериораСтил на реколта в интериора
Апартамент в стила на минимализма с площ от 160 кв.м.Апартамент в стила на минимализма с площ от 160 кв.м.
Възраждането на древни артефакти в московската къщаВъзраждането на древни артефакти в московската къща
Спалня в италиански стилСпалня в италиански стил
Как да украсяват интериора на дневната кухня в класически стил?Как да украсяват интериора на дневната кухня в класически стил?
Дизайн на баня в класически стил 120 снимкиДизайн на баня в класически стил 120 снимки
Стилове в модерна интериорна част 2Стилове в модерна интериорна част 2
» » Кич Стил