Дефекти на тапета за тапети

Тапет: дефекти при поставянето

Дефекти на тапети за поставяне се появяват почти винаги, независимо от нивото на уменията на капитана. Вярно е, че колкото по-малко квалифициран е човек, който се залепва за тапет, толкова повече се появяват такива дефекти и колкото по-трудно е да се премахнат повечето от тях.

Както в случая на дефекти на замазката. някои от дефектите на поставянето могат да бъдат елиминирани върху суровия тапет, а част - само след пълното изсъхване на плата. Помислете за основните дефекти и проблеми при залепването на тапетите и възможността за тяхното закрепване:

1. Сгъванията и бръчките в равнината възникват поради факта, че кърпата е неправилно изгладена или залепена криво. За да ги премахнете, трябва да премахнете причината, т.е. да деблокирате (или частично да отлепите) платното и да го изгладите по подходящ начин. Ако не затворите прозореца, тогава такива дефекти могат да възникнат от чернова и в този случай няма да бъдат премахнати.

2. Пропуски в ставите - проблемът с неравномерните стени. Пропуските в ставите представляват по-широки области на ставите, т.е. има разминаване между платната, понякога толкова голяма, че през нея се вижда стена. Възможно е да се отстрани такъв дефект, но е изключително трудно: за да се направи това, е необходимо да се простират ръбовете с шпатула за тапети в посока към центъра на ставата, като същевременно се прилага по-голяма физическа сила.

Започването на движение трябва да бъде около 5 см от ставата. В този случай все още трябва да се опитате да не повредите тапета, което е още по-трудно. Преди да издърпате ставата, трябва да инжектирате лепилото под двете плата в мястото на дефекта, да изчакате малко, за да импрегнирате и след това да започнете да действате.3. Разместено съединение или изместване на припокриване показва, че платното не е поставено на нивото (или предишната платка е била поставена настръхнало). Особено често се случва, когато поставяте тапети в ъглите. За да премахнете необходимостта от повторно поставяне на платното.

В същото време, ако предишната кърпа е поставена покрай кривата и този проблем не е елиминиран, следващата връзка също ще бъде изместена. Ето защо, ако платното вече е изсъхнало и не го издърпайте, трябва да отрежете ставата с огледало. Но ако е възможно, е по-добре да премахнете платното и да го поставите отново плавно. Да, ако тапетът е хартия, след изсушаването може да се появи появата на слот в мястото на подстригване и след това ще трябва да разтегнете ставата.

4. Дивергенция и точкуване на ставите. Причини: течение, лошо импрегниране на фугата с лепило, прекалено много абсорбиране на влагата от повърхността на мястото на дефекта (неподготвена повърхност). Премахнат чрез инжектиране на лепило и внимателно изглаждане.5. Мехурчетата на тапета се получават поради неадекватно импрегниране с лепило, вместо ями и големи повърхностни дефекти, както и с недостатъчно изглаждане. На мокри тапети за премахване на мехурчетата може да бъде доста бързо, "изгонване" на въздуха или излишното лепило към ставата. Ако тапетът вече е сух, тогава в този случай трябва да направите следното:

а) Прободете пикочния мехур с игла от спринцовка за еднократна употреба и изсмучете въздуха със същата спринцовка. Това, че не можете да смучат, да изстискате, да изстискате "пръстена" с пръсти.

б) Изтеглете в спринцовката течна тапетна паста и инжектирайте в мехурчетата през същия отвор, като се опитате да не допуснете излишното лепило. Имайте предвид, че трябва да приемете лепилото от горната част на балона до дъното. в противен случай ще се появи още един балон, който е само по-малък.

в) Изчакайте известно време, докато тапетът е напоен в мястото на инжектиране, изтеглете излишното лепило и внимателно изгладете повърхността, избършете го със суха и мека кърпа.

6. Гънките в областта на вътрешния ъгъл се получават от факта, че ъгълът е различен от 90 °, и следователно мрежата става "неравномерна" в нея. Също така трябва да имаме и двете страни на платното във вертикала, така че "излишните" трябва да се преместят в центъра на ъгъла. Това се дължи на това, че се получават бръчките.

Можете да ги премахнете както за сирене тапет, така и за сухо. Във втория случай тапетът е по-чист, но съществува риск да не бъде възможно да се режат така, както е планирано. Същият метод е, че сгъвката се нарязва на дъното, а горният ръб се навива на дъното и така се залепва. С правилното изпълнение "белегът" е почти невидим, особено за мирянина.

7. Отделянето на горната част на лентата възниква от действието на течение, недостатъчно подготвена повърхност или лошо качество на импрегниране с лепило за тапети. В допълнение, горната част на лентата е мястото на излагане на постоянни промени в температурата и влажността, което причинява отлепването с течение на времето.

Начинът да се премахне такъв дефект е да се лепи пеленето на картините или дори да се премахнат и да се придържат нови. Препоръчва се повърхността да се разтопи изцяло с полимерния грунд или неговата смес с лепило за тапети преди залепването.

copy 2012 Довършителни и общи строителни работи

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Прочетете защо тапетът пада от стенитеПрочетете защо тапетът пада от стените
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Тапети в банятаТапети в банята
Икони на тапетИкони на тапет
Колко хартия тапет изсъхнеКолко хартия тапет изсъхне
Тоалетна хартияТоалетна хартия
След колко часа можете да отворите прозореца след тапетиранеСлед колко часа можете да отворите прозореца след тапетиране
Тапетиране на общ проблемТапетиране на общ проблем
Лепене на тапети върху гипсокартон без замазка, подготовкаЛепене на тапети върху гипсокартон без замазка, подготовка
Как да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисванеКак да поставите флизелин тапет Flizeline тапет за боядисване
» » Дефекти на тапета за тапети