Боядисване на бетонна ограда със собствени ръце под бронз, под камък - опции за снимки

Боядисване на бетонна ограда: варианти със собствени ръце

Бетонната ограда е най-издръжливата и бързо издигната опция за фехтовка и освен това на достъпна цена. Но само ако предварително не се грижите за безопасността на оградата, то може бързо да се срине от въздействието на различни фактори, температурни разлики и валежи. За да се предотврати това, има начин за защита на оградата, като например боядисване на конкретна ограда: възможно е да направите варианти със собствените си ръце. Освен това, боядисването с интересен, ярък цвят под бронз ще запише бетонната ограда от тъпотата, монотонността и сивото.

технология

Paint оградата под камък около вашия дом или офис, вие не само ще разшири значително експлоатационния живот, но също така и да се превърне този сив дизайн в реалния произведение на изкуството, тя се вписва перфектно в архитектурния ансамбъл на улиците на града, както се вижда на снимката. В същото време си струва да бъдете много внимателни относно избора на материала за оцветяване, който трябва да издържа поне на един зимен сезон.

Красива ограда

Работата се извършва в определен ред и всичко започва с предварителна подготовка, последвана от подготвяне на основата на повърхността и боядисването.

Преди да започнете работа, трябва да се погрижите за закупуването на инструменти и материали. Трябва да запасите със шпатула, пръскачка, четка, четка, ролка, шперплат и плъзгаща се дръжка. Що се отнася до материалите, ще ви е необходима боя, грунд и биозащита.Предварителна подготовка

Повърхността трябва първо да бъде подготвена за нанасяне на боя под бронз или друг цвят. Необходимо е да почистите всички видове замърсявания и други отпадъци, които ще изискват по-силна шпатула и четка. Не пренебрегвайте това правило и почиствайте дори много дългите огради. Освен това ще ви позволи да проверите внимателно повърхността и да видите всички повреди и дефекти.

Извършвайте подготвителна работа, за предпочитане при хубаво време с температура на въздуха 10-25 ° C, без валежи, вятър и горещо слънце. Освен това сушенето просто не е възможно при температури през нощта под 5 ° С.

долен пластСлед почистване на повърхността идва подготвителният етап, при който импрегнирането се прилага от минерални субстрати, което е "Tikkurila Euro Premier". Този процес се извършва с четка, четка или валяк и се прави в един комплект. Сушенето продължава в продължение на дни и след това с помощта на шпатула необходимо да се премахнат всички неравности и суха повърхност отново през деня, и след това шлифован, почистени и грундирани отново с последващо сушене в продължение на един час.

препоръки

Ограждането на оградата трябва да бъде направено на перфектно грундирана повърхност в два слоя. Между петна под камък или друга текстура е необходимо да се поддържа определен интервал от дванадесет часа. За да направите това, използвайте ролка, четка или спрей, последният инструмент ще ви помогне значително да ускори процеса на оцветяване и също така ви позволява да поставите боята в по-равномерен слой, достигайки всички труднодостъпни места.

Ако използвате валяк, боята, нанесена върху тях под бронз или друг цвят, ще остане по-дълго. Що се отнася до четките, те са най-добрият начин да се контролира качеството на работния поток. Най-добрият резултат ще позволи да се постигне комбинация от методи за оцветяване.

Доброто оцветяване на областите, което е трудно да се получи, ще допринесе за плъзгащата се дръжка. Дръжката също ще помогне за боядисване на места зад храсти. Можете също така да прилагате картон или шперплат, като ги поставяте между боядисаната ограда и насажденията. Не забравяйте местата, свързващи колоните, плочите и върховете на оградата, които трябва да бъдат внимателно боядисани.

Избор на боя

Ако възнамерявате да произвеждате външни процеси за бетон, изберете дисперсионни акрилни разтвори, които защитават повърхността от влага и агресивни агенти. Като опция можете да разгледате цветовете "Kivisil", "Tikkurila", Mineral Strong, минерална гама. Преди употреба всяка боя, дори под бронз, трябва да се смеси добре и да се купи няколко кутии най-добре от една партида, за да се избегнат различия в нюансите. След като завършите боядисването, повърхността трябва да бъде защитена от влажност и прах в продължение на два дни.

Ако мислите за избора на цветове за фехтовка, ето някои съвети:

  • Зад зелената ограда цъфналите цветя ще изглеждат страхотно, но бял цвят на оградата ще даде нежност на околната среда, както се вижда на снимката;
  • При боядисване на огради не използвайте повече от 3 цвята;
  • Изглежда страхотно, когато цветът на оградата е подобен на цвета на керемидата;
  • Оградата на сградата е по-скромно боядисана в светли цветове, като праскова, бежовото или тухленото;
  • Долната част на оградата е боядисана в по-тъмни цветове, а горните - в по-светли цветове;

  • Ако формата на оградата е подобна на каменна зидария, тогава тя трябва да бъде нарисувана под камък, както се вижда на снимката;
  • На гладките плочи техниката на графитите ще бъде подходяща. За това можете да изберете красив украшение или няколко красиви цветя;
  • Можете да използвате техниката за комбиниране на различни нюанси от същия цвят, които изглеждат много привлекателни;
  • За да защитите къщата, в която има деца, можете да разгледате опцията за ограда с рисунка на ръцете на децата или по-ярки, направени от самите деца;
  • Не използвайте прекалено наситени цветове за оцветяване, тъй като те скоро ще започнат да дразнят. По-добре е да избирате нюансите на светлината.

Нека да обобщим резултатите

Оцветяването на бетонната ограда е доста проста, а понякога доста забавно. Доведете до тази професия цялото си семейство и ще се хареса на всички, особено на децата. Дайте на децата топка от боя в ръцете си и помолете да хвърлят в оградата и постепенно с помощта на играта, която сами вие няма да забележите как да нарисувате оградата в любимите си цветове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Блокове за огради и облицовки на сгради от 42 rubБлокове за огради и облицовки на сгради от 42 rub
Ремонт не е там - форум за ниско строителство и ремонт на апартаменти - основата за тухлена оградаРемонт не е там - форум за ниско строителство и ремонт на апартаменти - основата за тухлена ограда
Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…
Основата за самостоятелно събиране на функции на изливане на колан и пилотни фондация, технологични…Основата за самостоятелно събиране на функции на изливане на колан и пилотни фондация, технологични…
Заварена ограда от профилна тръбаЗаварена ограда от профилна тръба
Тухла за разкъсан камъкТухла за разкъсан камък
Ограда от самата оградаОграда от самата ограда
Ковани огради - 60 снимки на примериКовани огради - 60 снимки на примери
Ограждане на тухлена ограда със собствени ръцеОграждане на тухлена ограда със собствени ръце
Метална ограда от гофриран камъкМетална ограда от гофриран камък
» » Боядисване на бетонна ограда със собствени ръце под бронз, под камък - опции за снимки