Как да направите евтина ограда със собствените си ръце?

Ограничете себе си

Днес има огромен брой от всички видове огради за жилищни сгради и частни имоти. Те са изработени от различни материали. От това, което само те не правят. Те са метални, дървени, тухлени, бетонни и др. Тук всичко зависи от финансовите възможности и предпочитания на собственика.

Видове огради: дървени, от мрежеста мрежа, от велпапе, от жив плет, от ракита.

Металната ограда може да бъде обкована, заварена или направена от велпапе. Дървените огради могат да бъдат направени под формата на декоративна решетка или непрекъсната несигурна бариера. Тухлената ограда е направена или твърда, с колони, разположени по краищата на секциите, или с добавяне на модел от тухли с различен цвят във всяка секция. За бетонни огради нанесете твърди плочи или разстилете оградата със собствените си ръце от бетонната смес. От представените огради най-скъпите ще бъдат подправени. Най-евтиният ще бъде да си направите собствена дървена ограда.

Дървена ограда

Най-често се прави в къща като декорация. Тази ограда е евтина, която не може да се каже за ограждането на метал или бетон. В допълнение, той лесно се инсталира със собствените си ръце. Най-популярна е оградата на оградата. Това не е трудно да се получи, донесе, това е доста просто да се инсталира. То е последвано от ограда на оградата. Изглежда оригинален и е надеждна защита на оградената площ. Досега в древни времена е използвана плетена ограда. За да инсталирате оградата на дърво, използвайте следното средство:

От материалите се използват нокти, винтове, болтове с гайки, боя.За да направите евтина дървена ограда в страната, трябва:

  1. Извършете измерване на сайта, определете каква ще бъде дължината на секциите. Брой колко секции и пресечни колони ще отнеме.
  2. На дървообработващото предприятие поръчайте производството на компоненти.
  3. След транспортиране на заготовките на място, трябва да направите секции, да копаете в колоните, закрепете секциите между колоните.

Оградата на бутан бетон

Защитата от бубетон е много силна и трайна, която няма дървена ограда. Ерекцията му започва с поставянето на колони. Поставките могат да бъдат изработени от стоманобетон, тухла или камък. Заедно с монтажа на стълбовете трябва да се постави фундамент. След като основата се втвърди, можете да започнете да разпространявате оградата. Парчета от гранит (бута) са обвързани с циментова замазка. Не е лесно да се направи такава ограда, но е напълно възможно. Booth е много здрав и надежден строителен материал.

Видове бутилова зидария: a - "под рамото" - b - под "щапелни" - в - в кофража - d - vorspor. 1 - верстови камъни - 2 - хоросан - 3 - натрошени каменни основи - 4 двуетажни камъни от първия ред.

В допълнение към високата якост, този материал има различни светлинни нюанси, което позволява да се използва като декоративно покритие на оградата. Гранит камък има повече от 40 различни нюанса, което го прави възможно да се избере за всяка къща или парцел. От многоцветните камъни можете да поставите някакъв шаблон или модел по време на зидарията. Butovoe фехтовка добре затваря вътрешността на оградената площ от любопитни очи и изглежда добре отвън.Предната част на корпуса от бутан бетон може да бъде направена дори от изпъкнали части. При излагане на изпъкнали камъни, тя е специално подбрана и регулирана. В повечето случаи се инсталира в частния сектор на града и в предградията. Такава ограда носи само престиж, подобрява имиджа на собственика на сайта. Материалът за изграждане на бетонния блок е:

  •  гранит бутил;
  •  цимент;
  •  пясък;
  •  вода.

Като инструмент, използван: чук, мистрия, олово, ниво. Друга необходимост е лопата и кофата за смесване на циментова замазка.

Ограда от велпапе

В сравнение с бетонната бариера тази ограда е евтина. Поцинкована метална велпапе не е ръжда, има висока якост, има дълъг експлоатационен живот, евтина. За ограда от велпапе има голям избор от всички видове бои. Боядисаната ограда има привлекателен и стилен външен вид.

Схемата на устройството на оградата от велпапе.

Монтажът на оградата е както следва:

Първо, трябва да маркирате периметъра на оградата, да определите местоположението на портите и вратите и също така да очертаете точките за монтиране на колоните. Като подпорни колони могат да се използват метални ъгли 65x65 мм. Освен това изкопаем дупки с дълбочина около 1 метър. В дъното на ямата запълваме чакъла със слой от 150 мм. Всичко това се прави за метални ъгли, които ще държат листове от велпапе. Разстоянието между шахтите трябва да съответства на ширината на листа.

Освен това във всяка дупка поставяме ъгъл и попълваме конкретното решение. Това ще бъде основата на оградата. Силата и надеждността на основата е необходима, за да се запази вятърът, който я притиска върху площадката.

След като бетонът се втвърди, стоманените напречни профили са прикрепени към фиксираните ъгли. В профилите пробиваме дупки.

За напречните профили поставяме листовете, внимателно пробиваме дупките в тях. След това плочите се свързват с профили, използващи болтове. Оградата, направена от велпапе, отразява добре звуковите вълни, идващи от улицата. Поради това в оградената зона винаги е тихо и спокойно. Дебелината на метала, от който е направена велпапето, е 0,5 мм. Формата на вълната на листа дава твърдост и стабилност на продукта. При поцинковане на лист, цинковият слой, нанесен върху повърхността, е 30 μm.

Отгоре на цинка се нанася тънък слой от полимерен материал. Той може да бъде пластмаса или синтетична смола. Това покритие дава на повърхността на продукта богат, атрактивен външен вид. Използва се покритие от поливинилхлорид. Дебелината на полимерното покритие е средно 100-200 микрона.

Подреждане на основата за оградата от велпапе.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ограда от тухли и велпапе със собствени ръце снимка - описание на технологиятаОграда от тухли и велпапе със собствени ръце снимка - описание на технологията
Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…
Ковано огради и огради за домашна фотография и дизайнКовано огради и огради за домашна фотография и дизайн
Ограда от самата оградаОграда от самата ограда
Ковани огради - 60 снимки на примериКовани огради - 60 снимки на примери
Дървени огради и огради за домашни снимки и опцииДървени огради и огради за домашни снимки и опции
Завинтване на огради в ИркутскЗавинтване на огради в Иркутск
Ограждане на тухлена ограда със собствени ръцеОграждане на тухлена ограда със собствени ръце
Профилирана ламарина за камъкПрофилирана ламарина за камък
Каква ограда да изберем?Каква ограда да изберем?
» » Как да направите евтина ограда със собствените си ръце?