Къмпинг Messel във Финландия и у дома на колела - пътуване с автомобил в Европа и не само

Автомобили, Пътувания, Джаджи, Аичи, Филми, Живот.

19 септември 2013 г.

Къмпинг Messilä във Финландия и у дома на колела

Пътуването и почивката в къщи на колела е отделна култура. Не, това е дори отделен свят. И как иначе да обясним факта, че 99% от всички шофьори на автокомпютри (най-малко във Финландия) поздравяват своите колеги с вълна от ръката си, минавайки покрай тях. Не забелязах веднага, докато навигаторът в лицето на Сергейбер не обърна внимание. Отначало беше малко неудобно за мен, защото не сме от каста, а отидохме само за една седмица. Тогава се свиквах с него. И в последните дни той сам започна да ги вълнува :)

В този пост ви предлагам да се присъедините към културата на почивка в една къща на колела малко и практически да посетите четири звездния Camping Messil? Къмпинг близо до Lahti. Тук ще ви кажа малко какво е къмпингът, доколко си струва това удоволствие и ще покаже интересни къщи.

Къмпинг "Messila" (Месила) се намира на около шест километра от град Lahti (Lahti), на брега на езерото Vesijarvi (Vesijarvi). За теб може би фразата "четири-звездно къмпинг" е малко необичайно? Да, къмпингите също могат да се различават по това качество. Защо този къмпинг попада в категорията "4 звезди"?

2. Погледнете тази снимка и не кажете, че това е територията на къмпинга:

3. Преценете сами, в допълнение към пясъчен плаж с детска площадка за плажен волейбол, къмпинг в кафене с лятна тераса, малка къща със сауна, душ и тоалетна, място за готвене и миене на съдове, място за пране на дрехи. Къмпингът се намира в непосредствена близост до ски курорта, а през зимата тук се заселват много скиори. В допълнение към спускане и крос кънтри, къмпинг около него е възможно да се насладите на разнообразие от развлечения: конна езда, туризъм, пътувания четворни велосипеди и моторни шейни, риболов, голф, гмуркане под леда на езерото. На територията на къмпинг можете да плавате по водата на вашата лодка и да я поставите на местния кей за цялото време за почивка. Хората се забавляват, тъй като могат :)

4. Домакинката на къмпинга ни показа имота, районът е впечатляващ. Тя ми разказа за всички видове развлечения по-горе, както и за постижения и награди:

5. Издателство "Караван" препоръчва това къмпинг почти всяка година от 1989 г. насам. Стабилността на качеството е характеристика на много европейски организации. По-долу са извадки от пресата. Отляво е една от първите награди "Най-добър лагер за палатки през 1987 г.". Една бяла чиния е напомняне, че преди две години са заснели реалност за живота в къмпинг. Да, и това са. Културата на този вид почивка сред финландците е много развита. Има организация, обединяваща множество къмпинги около Финландия. Тези хора произвеждат брошури и списания, които със сигурност могат да се намерят във всеки лагер, членове на тази организация, както и да осигури карти за намаление, те могат да бъдат използвани, за да получите отстъпки от престоя си в тези къмпинги до 11%.

6. Да преминем през къмпинга и да видим какво още е интересно. Това е крайбрежната алея с пясъчен плаж. Плажът е доста голям. Водата е чиста, но на дъното на брега, доколкото си спомням, има камъни и клони от дървета (или малки удари). Спуснахме се в езерото през нощта, веднага след уреждането.

7. Наблизо има място за готвене и готвене. Във Финландия е забранено да се запалва огън навсякъде освен в определени места. Най-често това място изглежда така: камина с дървени трупи, беседка и къща с вече приготвени дърва за огрев. Употребата на това място, най-често е безплатна, само вие трябва да купите пакет от дърва за огрев, вместо да изгорите, струва около 3 евро.

9. Е, тогава най-интересното е къщите на колелата и приложенията към тях.

10. Всички каравани, които идват в къща на колела, могат условно да бъдат разделени на постоянни и непостоянни жители. Непрестанните идват тук за няколко дни, най-често пътуващи в процеса на пътуване из страната. Те са лесни за разграничаване, територията около колата им е слабо обзаведена или изобщо не е обзаведена. Както имаме на първата снимка :) И постоянните жители могат да бъдат разпознати от приблизително такива модули, удължители или мебели:

11. Или за такива. Ограда, палатка, чадъри, мебели. Те очевидно дойдоха тук отдавна.

12. И как става това? ) Бях изненадан, не бих си помислил, че има и сауни на колела!

13. Повечето от къщите на шегата са еднакви помежду си. Това е самата къща и пристройка отстрани.14.

15. Някои донасят тук някакъв алтернативен начин на транспорт, за да не докосват къщата:

16. Adria е друг известен производител на къщи на колела. Позволете ми да ви напомня, жилищната част на нашия авто-камиер, произведен от Химер, вече подготвих тестовото шофиране на колата си тук.

17. Цялата улица в къмпинга. Позволете ми да ви напомня, че самото къмпинг заема доста приличен район край езерото. В къмпинга има около 100 места за моторни вагони. В дните на фестивали или пикови сезони броят на местата може да се увеличи и в други райони

18. Чудя се коя кола се крие под тента. )

19. Друга опция за настаняване

20. И все пак. Някои пристройки изненадани от мащаба си. Вижте, има дори четки за почистване на обувки от сняг, има цветя и фенери:21.

22.

23. Но това е новост! Уникалността на тази къща е, че живата част на колелата е независима от разширението. Можете да оставите чантата и да вземете ремаркето:

24. Вижте колко любезно е разположена територията:

27. Продължете напред. съседи:

29.

30.

31.

32.

33. В допълнение към местата за паркиране на каравани, Camping Messilä предлага и други възможности за настаняване. Например, такива къщи. Това е бюджет опция за цял ден в тази къща струва около 40 евро, ако си спомням правилно, и там е не само необходимо минимум, за да прекарат нощта там. През зимата тези къщи не се използват, нямат отопление.

34. Друга любовница ни показа интересна структура. Хайде?

35. Това е тъмна дървена къща с печка в средата, дупка на покрива и пейки с маси около периметъра. Тук, както ни бяха казали, понякога организираме корпоративни партита или фирмени събирания. Атмосферата, казват те, е уникална тук. Дори през зимата през студа и през нощта. Няма електрическо осветление. Всички действия се извършват под светлината на жив огън или свещи. Така да кажа, потапяйки се в атмосферата от време преди нашата ера :)

36.

37. Продължете напред. Друг район за пикник:

38. Наблизо има голяма къща. На горните етажи има къмпинг администрация, а по-надолу има три стаи за гости.

39. Стая вътре. Много дървени мебели и антични аксесоари, като часовник с махало. И какво има миризма! Тези, които живеят в малки дървени къщи, познават тази миризма.

40. Може би номер може да се нарече апартамент, има всичко за живеене у дома:

Приблизително изчисляване на разходите за живот като (ден):

място за палатка - 14 евро

място за къща на колела или кола - 17-20 евро

допълнително заплащане за лице в къща или палатка - 4 евро на възрастен и 1 евро на дете до 15 години

къщи и стаи - от 40 до 180 евро.

Останалата част се обсъжда поотделно.

Между другото, се връщат на темата на постоянни и непостоянни жители на къмпинг в къщи на колела. Тези, които са посветени на това къмпинг и този вид почивка, купуват места веднага за няколко месеца, за сезон или дори за една година. Например място за една година ще струва около 1000 евро. И какво, а не алтернатива за почивка в страната, което е по-характерно за нас. )

Къмпинг координати: Satamapolku 1, 15980 Messila, campingmessila.fi.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мека кутия на покриваМека кутия на покрива
Дървени прозорци на МурманскДървени прозорци на Мурманск
Форумът на ЛойдбъсФорумът на Лойдбъс
Оценка на строителните компании от дървени къщи от първите три в анкетиОценка на строителните компании от дървени къщи от първите три в анкети
Електрическият автомобил в Беларус бъде! Размисли върху първия електрически автомобил в БеларусЕлектрическият автомобил в Беларус бъде! Размисли върху първия електрически автомобил в Беларус
Предимства на електрически TeslaПредимства на електрически Tesla
Вентилация на покрива във Финландия! Най-добрите цени! Вентилация за метални покриви Вентилация за…Вентилация на покрива във Финландия! Най-добрите цени! Вентилация за метални покриви Вентилация за…
Самозареждащо се зарядно устройство за батерииСамозареждащо се зарядно устройство за батерии
Нш 10 е-3Нш 10 е-3
Прозорци от Финландия tiivi финландски дървени и дърво-алуминиеви елитни прозорци евроти в МоскваПрозорци от Финландия tiivi финландски дървени и дърво-алуминиеви елитни прозорци евроти в Москва
» » Къмпинг Messel във Финландия и у дома на колела - пътуване с автомобил в Европа и не само