Умен дизайн на стая с тухлена стена

Дизайнът на стая с тухлена стена е популярна тенденция, която е присъща на декорацията на много интериорни стилове. Тухлена стена в кухнята, всекидневната или спалнята е акцента, който създава уникална атмосфера и подчертава индивидуалността на собствениците на жилището.

Модерна и държава, таванско помещение и скандинавски стил, готически мотиви, гръцки стил и Прованс в перфектна хармония с декорацията на стаята, в която част или цяло стена от тухли или облицовка по тухла.

Исторически мотиви или модни тенденции?

Груб строеж дойде при нас от древността: надеждността и издръжливостта на този завършек бяха удобни и практични. През последните 30 години това смело посрещане беше привилегията на модните американски дизайнери. Промяната на индустриалните помещения за жилищно строителство позволи използването на тухлени стени в оригиналната им форма с малко обработка за поддържане на хигиената.

Съвременните тенденции в дизайна използват тухла за устройството на ексцентричен или романтичен интериор. Зидането може да подчертае твърдостта или аскетизма на ситуацията, да подчертае лукса или въздържанието на атмосферата на всеки дом. Този елемент в различни завършени, стари или боядисани, ще изглежда естествено в кухнята и спалнята, ако творческите идеи и идеи се коригират от опитен вид на дизайнерите.

Интериор на дневна с тухлена стенаЛуксозните тапицирани мебели или компактните кътчета на хол на фона на тухли във вътрешността на хола изглеждат необичайни и по нов начин. Изборът на тухлена стена за ремонт, който ще трябва да остане без декорация, ръководен от избрания стил:

  1. Ако това е стена с отвор за прозорец - стил таванско помещение, тъй като не предвижда използването на текстил върху прозорците. Тухлената стена в този интериор не понася декоративно покритие: трябва да се почисти от гипс и мръсотия и да се грундира с безцветно съединение. Тапицерните мебели в таванското помещение, които са в хармония със съединителя, могат да бъдат изработени от кожени, велурени, монофонични платове. Аксесоарите са няколко: големите стенни часовници с контрастен цвят и футуристична промишлена светлина създават зашеметяващ изглед и чувство за свобода.
  2. С дизайнерски стил страна, тухла може да бъде в основата на камина ъгъл, и е необходимо да се запази естествения топъл тон на стената, покривайки я с прозрачен лак. Ако стената е издигната специално, можете да приложите многоцветни тухли от светло жълто до ярко оранжево. В този стил с тухли, дървените мебели за хола са перфектно съчетани.
  3. френски Прованс ще отнеме стара бяла тухлена стена, срещу която има кът с мека мебел или отворени рафтове с книги. С този завършек камъкът е боядисан в светли цветове и с четка с твърда четка за отстраняване на част от боята. Дървени скринове, антики, леки текстилни изделия изглеждат страхотно на фона на боядисана тухлена стена.
  4. Бялата тухла във вътрешността на хола се използва за украса в Скандинавски стил. Дървените и каменни повърхности от бял цвят перфектно се допълват взаимно, създавайки илюзията за неограничено пространство и единство с природата. Минимални мебели, практични, с умно избрани елементи, контрастиращи картини създават уникални акценти на бял фон.
  5. стил модерен диктува декорацията на тухлената стена чрез боядисване в монохромни тихи цветове, които изобщо не се отличават. В посока на минимализма е обичайно да се използва облицовъчна тухла, която подчертава модерността на сградата. Ниши под телевизора, разделянето на зоните на коридора, столовата и местата за почивка в апартамента - студиата са украсени с зидария. Тъмните мебели с директна геометрия се вписват перфектно с тухлени орнаменти, а лампата за маса или свещите създават причудливи модели по стените.

Използването на дизайна на тухлената стена във вътрешността на хола е много модерно и изключително. Полагането на сиво може да охлади светлия интериор, а за разлика от естествения цвят на тухла добавя топлина към стаята с бяло или синьо покритие.Когато комбинираме кухнята с хола, тухла може да се използва като преграда, островът - основата за бара, или работната престилка на кухненския бокс. Скептиците на въпрос възможността за използване на тухлите в кухнята, но с правилния финала и подбора на елегантни мебели, съчетават цветове и материали, като най-популярното място в къщата, гарнирани с тухла декор ще бъде различен особен чар.

Зидария в спалнята

Интересно решение за подреждането на романтична спалня - облицовъчна тухла - ви позволява ефективно да украсявате главата на леглото или противоположната стена от леглото. Изборът на ярки матови, гланцови декоративни камъни или оцветяване в червени, жълти, бели тухлени стени е смело решение за дизайн, благодарение на което цялата стая е неподражаема.

Спалня в стила на Прованс разполага с дантелени комплекти, кристални полилеи и редки нощни шкафчета на фона на приглушени нюанси на пода и тухлена стена на възраст с фрагмент от арката на зидария.

Скандинавският интериор не позволява ексцесии и е перфектно оформен с помощта на бели стени, големи прозорци и остров от естествени тухли. От декора се използват отворен шелф, модерна нощна лампа и мат на бял дървен под.

Стилът на минимализъм в посока на таванското помещение, приложим в спалнята, може да изглежда уютен и без излишни очи. Тъмно кафявият цвят в цялата декорация се изплъзва от снежнобяло легло и прозрачни висящи лампи. Има много естествена светлина с отворени завеси от шоколадов цвят, а нощното осветление е приглушено и спокойно.

Оригиналната зидария е по-подходяща от всякога при декорирането на апартаменти и къщи. Ако искате да учудите и да отхвърлите стандартите, тази техника ще подчертае интериора ви и ще ви изненада гостите у дома с красотата и оригиналността на идеята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлена стена като елемент на декор homeandgardenТухлена стена като елемент на декор homeandgarden
Тухлена стена в интериора 63 снимкиТухлена стена в интериора 63 снимки
Акценти на интериора в провансалския стил на кухнятаАкценти на интериора в провансалския стил на кухнята
Тухлички в интериора - идеи за дизайн на стениТухлички в интериора - идеи за дизайн на стени
Декоративна тухла във вътрешността на апартаментаДекоративна тухла във вътрешността на апартамента
Тухлена стена в интериорния дизайн на апартаментаТухлена стена в интериорния дизайн на апартамента
Тухлена стена в банята енергийна бруталност баня плюсТухлена стена в банята енергийна бруталност баня плюс
Частен сектор - тухлена зидария в интериора на кухнятаЧастен сектор - тухлена зидария в интериора на кухнята
Тази тухлена, тухлена стенаТази тухлена, тухлена стена
Тухлена стена в интериораТухлена стена в интериора
» » Умен дизайн на стая с тухлена стена