Уютен интериорен дизайн на хола в класически стил

Напоследък много собственици на апартаменти и къщи при декорирането на хола започнаха да се стремят към новопоявили се тенденции в дизайна и използването на модерни стилове. В същото време те получават доста оригинален интериор, който може да изненада почти всички гости. Не забравяйте обаче, че новите посоки не винаги са практични и функционални и затова помещенията може да не са подходящи за ежедневен живот и изпълнение на обикновени задачи. В резултат на това се поражда ситуация, в която холът се превръща в музей, който може да се възхищава и нищо повече. Ето защо, за да се предотврати такава ситуация, е по-добре да се направи интериора на хола в класически стил, който е изпитан по време и следователно няма да остарее и отегчен.

Основни понятия на класическия стил при декориране на хола

Предимството на класиката е утвърдените принципи на декорация, които се формираха за дълго време и усвоиха най-доброто. Дори въпреки факта, че няма специална инструкция за декориране на дневната, има някои основни характеристики, които ни позволяват да различим класическия дизайн:

  1. Във всички предмети на интериора и декорацията, както и в декорацията се наблюдава симетрия, която позволява да се постигне хармония и липса на усещане за липса на нещо. Общата картина на хола става пълна и пълна. Благодарение на внимателното подреждане на мебели, гостите могат да се чувстват комфортно и уютно, а от почивка в кръг от семейство или приятели, нищо няма да разсейва.

  2. Наличието на декоративни аксесоари, изработени от скъпи метали, кристали, както и мазилки, ще придадат на атмосферата шик и блясък. Но броят им трябва да е такъв, че да не са забележими, а просто да са на местата си и гостите да се припомнят спокойно за високия статут на собственика на жилището. Нека тя да бъде една или две фигурки, но те ще стоят така, че ако мислите за пренареждането им, не се е случило друго поставяне на главата, отколкото тази, на която те са в дадения момент. Дори не е необходимо те да представляват историческа или друга ценност, най-важното, тяхното значение за семейството.

  3. Използвайте само естествени материали за декорация и интериорни предмети. Дървото се използва като основен материал за мебели, за подови настилки и различни декоративни аксесоари. Камъкът е идеален за облицоване на камината, обграждащ стената и създавайки различни акценти. Различни оригинални мазилки са подходящи за таваните.  4. Всекидневната трябва да създава спокойна и спокойна обстановка, която се улеснява от използването на пастелни цветове: бежови, кремави, кафяви и млечни. Въпреки това, класическия стил все още се характеризира с добавянето на някои видове покрития, които дават усещане за охолен живот във всеки детайл и линии в лилаво, тъмно маслинено и златни цветове, имитирайки благородни метали.

  5. Използване на необичайни или нестандартни декорации, които рядко се използват в други стилове: витражи, скулптури, колони и др.

Как да завършим подходящо хола?

Дизайнът на хола в класически стил трябва да има лукс и комфорт, както и богат интериор. Но това не означава, че всички стаи могат да блестят и да излеят злато. Всеки детайл трябва да се използва по подходящ начин и да не бъде забележим, т.е. неразбираемо да си припомня стойността и подходящото му приложение в този конкретен случай. Солидността и стремежът на стила са основните цели при довършването.Тонът е избран така, че шаблоните и мазилката да не изглеждат твърде остри, но се различават само от полутон. Ярки сочни цветове в този случай би било неуместно, че да осигури между леки и фини преходи няма да работят, а също така да се създаде хармонична комбинация от една стая с цялостния стил на апартамента е доста трудно. Особено трябва да се избягва прекомерен брой контрастни линии, което ще създаде значително визуално натоварване.

За украса на стените се прилага тапет или монофонично оцветяване. В този случай е желателно да се използват само висококачествени тапети, които във времето не избледняват и не се влошават. Оцветяването трябва да се извършва в топли пастелни цветове, точно като цялата дневна. Чертежи с големи или твърде малки размери е по-добре да не се залепват, защото стаята ще стане визуално близка и пространството ще изглежда затворено. Прилагайте тематични рисунки върху тапета е недопустима концепция за посоката на стила.

Ако възнамерявате да издържите на класическия интериор на дневната в стария дух, тогава украсата на стените с дърво ще бъде добре дошла. Те ще изглеждат скъпи, стилни и модерни и ще създадат уникална атмосфера и микроклимат в хола.

При боядисване на стени в монотонен цвят не трябва да се допускат ситуации, когато целият интериор се превръща в скучна стая. За да ви даде малко динамика и контраст, можете да използвате декоративни пана, направени в един стил, или снимки в една и съща рамка.

Като покритие на подове паркетът, плочката или ламинатът ще се приближат. Подовете не трябва да бъдат прекалено забележими, поради което те трябва да имат минимален контраст със стените. Трябва да обръщаме внимание и на възможността за създаване на фокусни точки на хола, около които трябва да се играе цялата ситуация. В това си качество може да има камини, мека мебел с маса или други важни интериорни елементи. Около тези центрове трябва да се използват специални подови чертежи, които подчертават определени зони в хола.

Таваните се изпълняват в по-светли тонове от стените, което прави стаята по-просторна. Тя може да бъде единична равнина или двустепенна окачена конструкция. Опънати тавани с гланцово покритие или гипсокартон с огледално покритие ще направят възприемането на стаята няколко пъти по-голямо поради многобройните отражения.

Изборът на правилното осветление

Осветлението в интериора на дневните в класически стил играе ключова роля и затова трябва да бъде избрано най-внимателно. Изборът в полза на комбинираните източници на светлина е оптималното решение, тъй като главният полилей може да освети изобщо цялото пространство, а допълнителните полилеи могат да създадат по-романтична атмосфера. Централният полилей в класически стил с помощта на големи сферични плафони с матирано стъкло или под формата на свещи ще превърне всекидневната в двореца. Стенните лампи трябва да имат подобни форми, за да създадат хармония.

В декорацията на лампите трябва да се съблюдава и цялостният стил на интериора: направен в светли цветове със златни или бронзови вложки. Но те не трябва да блестят и да блестят като коледно дърво, но хармонично допълват цялостния интериор и изпълняват основната си функция.

заключение

Въпреки факта, че интериорен дизайн в класически стил не разполага с ясни правила и изисквания за проектиране на пълен интериор на хола е много трудно. Това се дължи не само на факта, че се изисква да се спазват общите стилистики и ограничения в цветовете, осветлението и обзавеждането, а също и да се подреждат по най-естествения начин, но със симетрия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериорен дизайн на хола със стълбище до втория етажИнтериорен дизайн на хола със стълбище до втория етаж
Интериорен дизайн на модерни дневни стаиИнтериорен дизайн на модерни дневни стаи
Как да изберем стил на интериорен дизайн?Как да изберем стил на интериорен дизайн?
Дизайн на апартаменти класически интериорДизайн на апартаменти класически интериор
Всекидневна съвременни класическиВсекидневна съвременни класически
Интериор на хол с каминаИнтериор на хол с камина
Пердета в хола СнимкаПердета в хола Снимка
Eclectic-силуетEclectic-силует
Дизайн на апартаменти в стила на таванското съчетаниеДизайн на апартаменти в стила на таванското съчетание
Етаж в хола материали и хол в хола - 20 снимкиЕтаж в хола материали и хол в хола - 20 снимки
» » Уютен интериорен дизайн на хола в класически стил