Коледни украси със собствени ръце снимка оригинални занаяти за празника

Създайте оригинални коледни украси със собствени ръце: снимки, инструкции, съвети

За да подготвите стаята и да я украсите за новогодишните празници, не е необходимо да отидете в магазина в търсене на играчки. Разбира се, до ноември 2016 г. можете да си купите готов комплект коледни украси.

Ако искате да разнообразите вида на новогодишното дърво и цялата стая, опитайте да направите нестандартни декорации със собствените си ръце. Този процес може да включва вашите деца, роднини или приятели, за да можете да прекарвате време заедно, и това ще бъде интересно и вълнуващо.

Ако вече сте решили тази стъпка, остава да отговорите на въпроса как да правите новогодишните декорации със собствените си ръце без много разходи, защото днес има огромен брой подходящи материали и всякакви възможности за тяхното приложение за декориране на интериора.

Като правило домашните коледни украси се използват за украса на коледно дърво. Но това не е необходимо: можете да окачите играчките, направени по стените, върху полилея, или да украсите масата с тях. Ще ви разкажем за стандартните начини за създаване на такива орнаменти и дайте някои нови идеи.

Създаване на гирлянд

Най-разпространената версия на домашните бижута е гирлянди. Новогодишните гирлянди можете да направите със собствените си ръце, като използвате различни материали:

 • хартия. такива гирлянди могат да изглеждат под формата на обикновена верига или като взаимосвързани снежинки, звезди, снежни девици и други форми. Можете да използвате велпапе хартия. в този случай е достатъчно да изрежете от нея тънки ивици и обрати. В допълнение към хартията може да се използва и картон;
 • може да направи венец от салфетки. за това, изрежете снежинки или други шарени фигури и се прикрепете към дълъг низ;
 • много популярна днес е системата на "quilling" (например, виси на низ от снежинки, направени по този начин)

 • опитайте се да направите нестандартни гирлянди. например, за тези цели, сладкиши или пуканки са идеални;
 • елементите за венеца могат да бъдат свързани. Нека да са малки снежинки или обикновени кръгове - във всеки случай тази опция ще изглежда необичайна и сладка;
 • венецът може да бъде изработен от плат и конци. Подходящ е и за тази цел.
 • Видове новогодишни гирлянди от естествени и удобни материали

  Това не са всички начини да създадете венец от себе си: всичко тук зависи само от вашето въображение. Можете да комбинирате няколко елемента по едно и също време, поставяйки ги едно по едно.

  Не забравяйте! Красотата на венеца е осигурена от голям брой елементи. така че опитайте да поставите бижута върху нея възможно най-плътно един към друг. За да сте сигурни, че всички елементи са еднакви, предварително подгответе шаблоните за новогодишните декорации, например нарязани шаблони под формата на снежници или елхи.

  Колкото по-светли и по-наситени ще бъдат избраните оттенъци, толкова по-тържествено и весело ще е новогодишното дърво. Въпреки че мнозина предпочитат да го украсят в бяло и близко до тоновете му: този стил е свързан със студена зима. Например, в такива интериор Нова година снежинки ще изглежда страхотно.

  Коледни снежинки в техниката на "quilling"  Съвет: за да направите везната още по-необичайна, можете да използвате готовата опция като основа. Поставете крушки на обикновена галант хартия с цветни фенери или други форми - и веднага ще видите как ще се трансформира стаята ви.

  В допълнение малките пластмасови чашки могат да бъдат прикрепени към готов венец с малки крушки. Напълнете ги с красива хартия, направете дупка на дъното (кръстосано) и ги поставете върху крушките.

  Прост новогодишен венец от остатъците от оцветен цвят

  Между другото, гирлянди не е задължително да виси на дървото. Можете да ги направите вертикални и да виси на прозореца или да се прикрепите към тавана. И не се страхувайте да използвате необичайни продукти за украса: например, се подготвят тематични бисквитки и да се мотае венец от тях другия край на стаята, или да използвате бонбони.

  Опции за бижута

  В допълнение към гирлянди, можете да направите много повече коледни украшения със собствените си ръце. Това могат да бъдат новогодишните венци, свещи за празнична трапеза, свещници, статуетки.

  Оригинални коледни елхи от стари списания и вестници  Особено популярен в навечерието на предстоящия 2016 г. е украсата на коледните топки. За да направите това, е достатъчно да купите готови коледни топки с най-евтината цена и без никакви рисунки и да ги поставите върху тях. изрязани от хартия, нарисувайте необичайни модели, поръси ги с пайети, обвийте конеца или предварително ги вържете за малки торбички и ги поставете на играчките.

  Необичайни коледни украси са украсени с пайети, мъниста, звездички,

  За да подчертаете празничната атмосфера в стаята, можете веднага да поставите подарък за подаръци за роднините и приятелите си. И опаковки за тези подаръци, също, направете своя собствена: за това достатъчно, за да се сдобиете с красива хартия и ярки панделки. Можете също да използвате коледна обувка, ако дарът е малък:

  Можете да направите изображение на коледно дърво или Дядо Коледа на свободна стена: това се прави с помощта на обикновен дъжд, конци, панделки или цветна хартия. Доста популярен начин да украсите интериора на Нова година е да използвате чорапи за Нова година. което можете да направите сами. За да направите това, се нуждаете от червена плат, а за бели връхчета можете да използвате бяла кърпа или памучна вата.

  Не забравяйте за украсата на масата. Нарежете оригиналните форми каботажните за чаши, украса на маса необичайни салфетките, създаден самостоятелно направени новогодишни свещи или състав от клонки и коледна украса. и сложете няколко бутилки шампанско, боядисани на тема Коледа.

  Така че можете да рисувате Новогодишните очила за Нова година

  Да, и не забравяйте за ястия: ще бъде добре, ако изглеждат като герои от Нова година или възпроизвеждат темата за Нова година.

  Не е необходимо изобщо да измисляте нещо необичайно, защото Новогодишната украса на къщата със собствените си ръце е преди всичко проява на фантазия. Например, украсете интериора или коледната елха с ярки мъниста. или да използвате нестандартен начин за декориране: създайте интересни орнаменти от макаронени изделия.

  Научете как да направите новогодишните коледни играчки от филц от себе си - минимум материал и време, максимално удоволствие и красив празничен декор.

  Прочетете за стъклените коледни играчки тук - готовите комплекти с играчки перфектно допълват декорираните стъклени играчки в техниката на декупаж.

  Изберете материалите

  Преди да осъществите идеята да създавате сами бижута, трябва да вземете необходимите материали. Но понякога се случва обратната ситуация: например, открихте много ненужни материали и не можете да си представите каква цел да ги приложите.

  Удивителна коледна украса, направена от макаронени изделия

  За да нямате трудности при избора, ние даваме някои примери за използването на различни материали:

 • Орнаментите, направени от хартия, по принцип са гирлянди или смешни рисунки върху стъкло и стени;
 • Коледната украса на филц ще изглежда страхотно на коледната елха или като отделни елементи за венец, Комплект коледни орнаменти от филц
 • ако сте намерили комплекти за плетене, вратовръзка коледна украса плетене на една кука. Могат да бъдат форми за коледни топки, фигурки за гирлянди или дори салфетки на празнична маса;
 • Новогодишните декорации от мъниста или мъниста в чиста форма са редки, но можете да използвате тези материали, за да украсите коледни играчки или свещници;
 • не се страхувайте да използвате годни за консумация продукти. със сигурност гостите ви ще оценят новогодишните декорации от сладкиши, бисквитки или мандарини.
 • Светлият венец и сладките играчки на коледната елха могат дори да бъдат изядени

  Както можете да видите, коледни украшения със собствените си ръце се правят много просто, а приложението може да се намери абсолютно всички материали под ръка. За това е необходимо да се покаже въображение и да не се страхувате да експериментирате.

  Ако все още не можете да излезете с оригинални начини да украсите интериора, помолете за помощ вашите близки или деца: със сигурност ще харесат този вид развлечения.

  Сладко коледно дърво на шишарки, направени от собствените си ръце

  Така че стаята е украсена и сега всичко, което трябва да направите, е да чакате навечерието на Нова година и да съберете гости. И, разбира се, не забравяйте за подаръците. Въпреки че основният подарък, който вече сте направили и получили, е необичаен, пъстър, тържествен интериор от Нова година.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Уютни коледни играчки от филцУютни коледни играчки от филц
Дизайнерски коледни украсиДизайнерски коледни украси
Новогодишен декор на апартаментаНовогодишен декор на апартамента
Трикотажни коледни играчкиТрикотажни коледни играчки
Как да направите чорап на Нова годинаКак да направите чорап на Нова година
Новогодишен декор на масатаНовогодишен декор на масата
Новогодишен интериорен дизайнНовогодишен интериорен дизайн
Новогодишните снежинки със собствени ръцеНовогодишните снежинки със собствени ръце
Коледни състави на конусиКоледни състави на конуси
Новогодишен декор на коледното дървоНовогодишен декор на коледното дърво
» » Коледни украси със собствени ръце снимка оригинални занаяти за празника