Новогодишни детски играчки със собствени ръце

Играчките с коледни елхи със собствените си ръце могат да направят вашето коледно дърво много необичайно и творческо. Дори традиционните коледни топки могат да бъдат направени сами и те ще изглеждат много необичайни.

Не Нова година празник не може да направи без дърво, украсени с ирисцентни и пенливи играчки. Гирлянди и теменужки, топки и фигури, бонбони и свещи създават магическа, елегантна, уникална атмосфера.

Дори през Средните векове европейците стават украсяват къщи за Новогодишните празници. Въпреки забраната на властите, те донесоха вечнозелени клони в домовете си. Навсякъде, за да украсят дърветата, започва в XVI век. Класическите правила за декориране на коледните елхи, формирани по онова време, днес не са се променили много. Звездата на Витлеем на върха е модерният връх, ябълките са топки, които въплъщават библейския сладък забранен плод, свещите са всички видове електрогарландски днес.

Оригинални коледни топки

През Средновековието клоните на празничното дърво бяха окачени с фигури от вафли - това е един вид прототип, използван за общуване със свеж хляб. До средата на осемнадесети век коледните играчки се правели изключително годни за консумация. Беше ядки, плодове и сладкиши. Още през втората половина на 18-ти век Новогодишни декорации стана по-елегантен: цветни хартиени цветя, смърчови шишарки с позлатени и оцветени яйчени черупки, преследвани фигури на феи, ангели от месинг.Коледният ангел

В края на XVIII век се появяват сребърни звезди, цветя и гърди. През 1848 г. коледните елхи са правени за пръв път в град Лауш в Тюрингия.

В Русия Петър Велики представи празника на Новата година на 1 януари. Въпреки това, традицията за украсяване на коледната елха за Коледа (25 декември), попада под управлението на Николай I. Неговата съпруга, императрица Александра Фьодоровна, принцеса Шарлот от Прусия, премести в Русия красив обичай да украсява къщата с коледно дърво с горящи червени свещи.Хареса ми съдът и обичаят да го направя Коледни подаръци, като ги поставят под дърво или висят на клони. Скоро тази мода се разпространява в цяла Русия. Любимите играчки за дълго време останаха годни за консумация продукти - различни фигури от тестото, обвити в златно, оцветено и сребърно фолио, позлатени ядки, свещи. Често коледните играчки се правят със собствени ръце от наличните материали. Първите стъклени играчки, които се появяват на територията на Русия, са от немски произход. По-късно местните майстори започват да произвеждат играчки от стъкло, както и бижута, изработени от плат, хартия-махе и памучна вата.

По едно време западната традиция на декориране на коледно дърво с цветни топки е модерна, често са два цвята, които съчетават: червено и злато, синьо и сребро. В допълнение към топките беше обичайно да се връзват бродираните лъкове на клоните. Вярно е, че тази мода не трае дълги влакове руснаци и скоро коледните елхи отново бяха покрити с играчки, така че зелените игли не се виждаха. Но офисите, магазините за новата година и днес често украсени с коледни елхи по западен начин, по-формални.

Новогодишни дървени играчки със собствените си ръце.

Коледните елхи могат да бъдат не само декорация на коледната елха, но и декор на домашния интериор. Украсете ги с прозорци и прозорци.

Коледните играчки могат да бъдат изработени от плътна красива тъкан и теменужки. За да направите това, вземете филц или плета плат (можете да използвате стар пуловер) изрежете кръг, 2 части. Шевни кръгове помежду си, шият едно коледно дърво, или лъскава тъкан, подобно на тензуал. Вътре в коледната елха поставете синтипона. На върха се украсяват с кръг от тъкан от различен цвят, така че топката става все по-обемна. По същия начин се прави и рибената кост.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Уютни коледни играчки от филцУютни коледни играчки от филц
Дизайнерски коледни украсиДизайнерски коледни украси
Новогодишен декор на апартаментаНовогодишен декор на апартамента
Трикотажни коледни играчкиТрикотажни коледни играчки
Как да направите чорап на Нова годинаКак да направите чорап на Нова година
Новогодишен декор на масатаНовогодишен декор на масата
Новогодишен интериорен дизайнНовогодишен интериорен дизайн
Новогодишен декор на коледното дървоНовогодишен декор на коледното дърво
Новогодишен декор на къщатаНовогодишен декор на къщата
Новогодишните снежинки на прозорците на къщата, за да украсят къщата за новата годинаНовогодишните снежинки на прозорците на къщата, за да украсят къщата за новата година
» » Новогодишни детски играчки със собствени ръце