Чертежи по прозорците за новата година, декорирайки прозорците хартия, снежинки, гирлянди, снимка

Цифри на прозорците за Нова година - опции за коледни украси

Нова година е страхотна почивка, която всеки от нас очаква с нетърпение. Ето защо е необходимо предварително да се подготвите за това. За да създадете различни тайни, използвани в настроението му дома на Нова година: украса на коледната елха, украсяват стените и прозорците с цветни гирлянди, виси фантазия "китайски" фенери и т.н. Не се лишава от внимание и прозорци: по-често в блестящи цветни светлинни къщи можете да видите зашеметяващите рисунки на прозорците за Нова година!

История на чертежите на прозорците

Идеята за декориране на прозорци за Нова година е родена в древни времена. Например, келтите украсени домовете си щори и дървени первази ароматни клонове ели: се е смятало, че тяхната миризма изпъди злите духове и зли духове. Китайците играели подобна роля като бижута: според тях мелодията на камбаните плашеше демона и му попречи да влезе в къщата.

В Русия, традицията на рисуване снимки на новогодишните празници прозорците се появиха благодарение на Петър I. Той е онзи, заповядал да украсяват домовете си с коледно дърво и цветни панделки и играчки. Обичаше традиция загнездила в съветския период: нашите баби и дядовци, украсени прозорците с хартиени снежинки, импровизирани композиции от плат, боядисани паста за зъби върху стъклото.

Днес традициите "Нова година" не се променят, но те бяха допълнени с нови начини за декориране. Днес, за да украсите прозорците за Нова година, можете да:

 • да придобие специална боя за боядисване върху стъкло, която лесно се измива след тържествата;
 • купувайте тематични шаблони / шаблони или ги свалете безплатно от интернет;
 • използвайте оригинални стикери и коледни играчки и т.н.

Декориране на прозорци от хартия

Това е най-оптималният начин на декорация за Нова година: достъпна и икономична, но най-важното - най-творческата и обичана за деца. Основното нещо - последователно спазване на инструкциите. Популярните решения са: уникални шаблони, причудливи гирлянди и, разбира се, носталгични снежинки!

Коледни украси на прозорците на хартия

шаблони

Можете сами да направите сатенен картон или хартия, да купите в най-близкия магазин "подаръци и сувенири" или да го намерите в Интернет. Тези новогодишни елементи ще бъдат отлична декорация за стъклен балкон или лоджия. Намерете шаблона, който харесвате, изтеглете го на компютъра, отпечатайте го на формат A4 и го изрежете.

Шаблон за коледни украси

Завършеното изображение на хартията може да бъде:

 • закачете конеца пред прозореца: можете да вържете бижутата към завесата, завесата;
 • залепени за стъклото: използвайте нормална сапунена вода (проблеми с последващия отлепване);
 • поставете шаблона върху прозореца и го кръговете със сапун: тогава можете да нарисувате полученото изображение с боя или същия сапун.

гирлянди

Децата просто обичат да правят тези колоритни "змии"! Най-добре е обаче да се следват техниките на родителите. Ще ви трябва:

 • цветна хартия;
 • ножици;
 • линия;
 • молив.

Най-простата техника. От цветната хартия е необходимо да изрежете лентите със следните параметри: ширина - 1 см, дължина - 12 мм. Залепени от миниатюрни ленти на пръстен, внимателно преминавайки един пръстен към предишния.

Ние правим венец със собствените си ръце Готов домашен венец

снежинкиНовогодишни снежинки от хартия

Прекрасна класика на жанра. Вашето дете ще бъде щастливо, когато му покажете магическата трансформация на скромен лист хартия във фантастична снежинка. Техниката за създаване на различни форми "сняг" е винаги една и съща: сгънете линията с изчертани линии (вижте диаграмата по-долу) и внимателно изрежете изображението по контура. Слепване на снежинките към стъклото се препоръчва от обикновена сапунена вода.

Най-добре е да използвате различни шаблони, в този случай ще имате цял склад за снежинки - необичайни форми и атрактивни модели.

Рисуване на Windows

Уникалната рисунка на прозореца на Нова година е любезна традиция, позната на всички. Заслужава си да докосвате леко студената чаша и да я украсите с ярки новогодишни цветя, тъй като стаята ще стане много по-топла и уютна.

Създайте неповторимо настроение с помощта на цветни композиции просто. В зависимост от това какви изображения искате да получите, трябва да закупите различни материали:

 • Паста за зъби и сапун: за създаване на "ефирни" бели рисунки, които отговарят на темата за Нова година;
Проектиране на прозорец за Нова година с рисунки на паста за зъби и бои
 • Гуа и боя за пръсти за деца: пъстри изображения, ярки фигури, шарки и орнаменти - Ние изготвяме гваш на прозоречните стъкла
 • Акрилна боя (подобна на средствата за дизайн на ноктите): лъскави рисунки на дълбоки и богати цветове - Украсяваме прозорците за Нова година с рисунки на боя
 • Лепило PVA: използва се като допълнителен агент. Нанесете контурите на шаблона върху стъклото с лепило и лепило върху него с блестящи и блестящи. Продукцията е необичайно пухкава композиция.


Съвет: Не се препоръчва използването на боядисани стъкла, в противен случай - новогодишното настроение ще ви "моля" през цялата година!

За украса на къщата за Нова година се използват различни тематични рисунки и теми. Най-често изобразяват:

 • безтегловни снежинки в бели тонове;
 • Снежанка и Дядо Коледа;
 • елегантно коледно дърво, украсено с фенерчета;
 • боядисани шейни и елен на Дядо Коледа;
 • цветни играчки и гирлянди.

Въпреки това е по-добре да не се ограничавате само до темите на Нова година. Ефективно допълнение към традиционния състав ще бъде:

 • весели лица;
 • горски животни;
 • къщи с "топли" прозорци;
 • покрити със сняг пейзажи;
 • герои на приказките за деца.

Също така е подходящо използването на коледните истории:

 • ангели;
 • свещи;
 • опаковане на подаръци;
 • библейски субекти.

Съвет: Създавайте новогодишни снимки на прозорците във формат "въздух" и светлина: не претоварвайте прозореца с обикновен цвят. Изключение е заснежените пейзажи - тук е подходящ бял цвят с добавяне на един ярък акцент.

Необходими материали

 • четки от различни форми;
 • ножици / канцеларски нож;
 • четка за почистване на зъби;
 • пръчки и стъргалки;
 • тъкан (за изтриване);
 • бурканче за вода.

Техника на рисуване

1. След като сте избрали изображението, което харесвате, трябва да го отпечатате под формата на шаблон. Използвайте копирна хартия, прехвърлете рисунката на Whatman.

2. Изрежете композицията по протежение на контура. Прикрепете шаблона към прозореца с помощта на сапунена вода

3. Очертайте шаблона с боя или паста. Изчакайте боята да изсъхне и извадете шаблона.

4. Изтеглете подробности с тънки пръчки и четка, изтрийте всички ненужни.

За да създадете "пухкав" ефект, трябва да навлажнете четката за зъби в обикновена вода с добавянето на няколко капки боя. След това "сянката" на боята с пръсти.

Забележка: За бързо изсъхване на шаблона можете да използвате конвенционална сешоар: студен въздух и режим на слаб поток.

"Играчки" стъклени прозорци

Декорацията на прозорците за новата година от играчките се счита за най-древния и традиционен начин на новогодишния декор. Брилянтни празнични топки, ярки костюми, играчки, фигурки от памучна вата - абсолютно всичко е подходящо за този бизнес.

Дайте на детето си прекрасна композиция от приказка, декорирайки децата с плюшени знаци. Прозорците в хола могат да бъдат украсени с пухкав дъжд, декоративни свещи, звънци, коледни лампички, топки и коледни венци, да ги прикрепите към стряхата.

Как да украсите прозорците за Нова година с помощта на шаблони видео

В този раздел ви предлагаме да гледате видео за нашата статия за коледната украса на хартиените прозорци и рисунките на прозорците. Видеото показва как можете да правите прозорци с помощта на шаблони.

Декорация на прозорци за новата година Снимка

Тук сме избрали за Вас няколко снимки, илюстриращи дизайна на прозорците за Нова година.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да украсим апартамент за новата година 2015Как да украсим апартамент за новата година 2015
Как да направите венец от хартияКак да направите венец от хартия
Новогодишен декор на апартаментаНовогодишен декор на апартамента
Как да направите календар на АдвентКак да направите календар на Адвент
Как да направите чорап на Нова годинаКак да направите чорап на Нова година
Нова година декорация на къщатаНова година декорация на къщата
Новогодишен интериор Декорация на къщатаНовогодишен интериор Декорация на къщата
Новогодишните снежинки със собствени ръцеНовогодишните снежинки със собствени ръце
Една маймуна от хартия на прозорец - шаблони за нова година за шаблони за 2016 годинаЕдна маймуна от хартия на прозорец - шаблони за нова година за шаблони за 2016 година
Новогодишен декор на детска градинаНовогодишен декор на детска градина
» » Чертежи по прозорците за новата година, декорирайки прозорците хартия, снежинки, гирлянди, снимка