Класически стил във вътрешността на това

Традициите в дизайна на домашния интериор са склонни да се придържат към много от нас. Ето защо класически

в продължение на много векове до ден днешен остава един от най-популярните стилове на интериорен дизайн, въпреки факта, че днес има много съвременни тенденции и тенденции. Отличителни детайли на този стил са елегантните декоративни предмети и композиции, хармонично подредени мебелни групи и предмети. Класиките са разбираеми за много хора и това ги прави много удобни и уютни.

Съдържание:

 1. Характеристики и атрибути на стила
 2. Какво трябва да обърна внимание?
 3. Дневна - класически
 4. Кухня - класически
 5. Спалня - класически
 6. Баня - класически
 7. Нови посоки в класиката

Богатата и дълга история на този стил ще раздели тази велика концепция на два вида:

 • - Барок (дворец класицизъм) - тук е доминиран от лукс и претенциозност. Позлатени елементи, циментова замазка, сложна дърворезба - всички тези елементи дават интериорното великолепие и богатство. Най-добре е да се използва при проектирането на помещения, в които има много пространство и високи тавани.
 • - стил на 40-те-50-те години на 20-ти век или следвоенната посока на класиците - тук основният фокус е симетричното подреждане на композицията. Всички обичайни и характерни за класическата посока на елементите също са подходящи, но прекалявайте с декорацията на интериора не си заслужава. Този тип интериорен дизайн е подходящ за използване в традиционните апартаменти.

Характеристики и атрибути на стила

Класически стил в интериора

Както и да е, класическият интериорен дизайн е подходящ за определен тип хора. Така че класиката ще ви бъде най-добрият избор, ако:

 • Всички видове промени, включително в интериора, не ви харесват и изобщо не са особени,
 • Семейните традиции са реална стойност за вас -
 • Вие сте собственик на уникални неща, които се прехвърлят на семейството чрез наследство на ново поколение -
 • Голямо количество оборудване натоварва и тежи.

Докато класическият интериор няма да ви хареса, ако:

 • Животът ви е динамичен и минималният брой различни неща и предмети е най-добрият индикатор за комфорт -
 • Свикнали често да променят нещата в своето жизнено пространство,
 • Вашият дом е контейнер с модерна технология и "джаджи"
 • Всички видове класически пейзажи не са впечатляващи, а само те подтискат.

в класическа посока има някои много важни функции, без да обръща внимание, че много риск превръщането на вашия дом не е в фантастично района, както и в претъпкан и претрупана площадката с странни bagatelles.

Какво трябва да обърна внимание?

Класически стил в интериора

Първото нещо, което трябва да помислите при разработването на дизайн - интериорен дизайн в малък апартамент е, че класиците изискват много пространство и свобода. Основното нещо, което да си спомняте за това и не претоварвайте и така малка стая с различни декорации. Толкова тромаво мебели в голям брой няма да бъде най-добрият вариант за малка площ, по-добре е да се занимавате с няколко елемента.

След това обърнете внимание на дизайна на отворите за прозорци. Завесите от кадифе, характерни за класическата посока, ще изглеждат хармонично по големите прозорци в светлите помещения. Във всички други варианти човек трябва да се ограничи до други светлинни завеси. Можете да украсите прозорците с ламбрекини, ресни и четки.

По-големи елементи от интериор и позлатяване са подходящи само в помещения, където са високи таван.

Като декоративен материал и мебели, класическата посока приветства използването на масива. Ако финансите не ви позволяват да купувате такива скъпи материали, трябва да обърнете внимание на продуктите от MDF, които имат покритие наподобяващо естествено дърво.

Знаците, които говорят за принадлежностите на интериорния дизайн към класиката, могат да бъдат цветните елементи от бургундски, млечно-кафяви или кафяви нюанси. Ако говорим за мебели, огънатите крака също показват, че принадлежат към този стил. Декоративни елементи от класически стил ще са гоблените, които изобразяват класически теми, кристални и порцеланови фигурки, килими, с правилните форми и форми със симетрични изображения и модели.

Дневна - класически

Класически стил в интериора

Всекидневната днес се нарича стая, където не само гостите са приети, но и прекарват времето си с цялото семейство на голяма маса за хранене, където можете да се отпуснете след тежък ден или да прочетете любимата си книга от домашната библиотека. Като правило това е най-голямата стая в апартамента.

Дизайнерите от техния опит казват, че хората, които предпочитат стила на един апартамент в стила на класиката, са много почитани и уважавани от семейните традиции и традиции. Ето защо дизайна на хола в класически стил предполага използването на тези мебели и други елементи, които ще са необходими за съвместно задържане на времето от голямо семейство, в което има членове на семейство от различни поколения. Идеалният хол в този случай трябва да бъде разделен на няколко функционални зони: трапезария, за неприкосновеност на личния живот, за забавление.

Що се отнася до финала, той използва богат цвят и сложна текстура.Подови настилки - главно за покриване от половете нанесете паркет, изложени "рибена кост", на цвят, напомнящ за нюанси на дъб.

таван боя в обичайния бял цвят и рамката на перваза на тавана. Ако височината на стените позволява, е по-добре да се направи многостепенно таванно пространство.

за стена типични тапети с украшение от цветя, успоредни линии, ромби или покритие от венецианска мазилка също са посрещнати.

мебели в интериора класиката има ярки цветове от тъмно кафяво или черешово, с дръжки от мед, със сложна сложна форма. Друг вариант - мебели елементи от светло бежови нюанси с извити крака в позлатяване с ярка тапицерия от сатен.

Тъй като холът има голяма площ, има повече възможности за поставяне на декоративни елементи тук. Въпреки това, не прекалявайте.

осветление в стаята трябва да създава комфорт за всеки член на семейството, независимо от естеството на неговата професия. По правило в центъра на тавана има полилей, чиито размери и дизайн се избират, като се вземат предвид паричните възможности и особеностите на помещенията. На периметъра на помещението на няколко места могат да бъдат инсталирани още няколко устройства за осветление.

Стени и таван Можете също така да украсите с рамкиране на тавана с формована граница или чрез залепване на стените с два различни вида тапети. На стените има картини с картини на пейзажи.

На прозорците ще бъде подходящо да се видят кадифени завеси, завеси от сатен или завеси от лека оргазма.

Кухня - класически

Класически стил в интериораВ кухнята, обзаведена в класически стил, всичко е винаги на свое място, за всеки обект има споразумение и всеки детайл има значение в цялостния състав. Техниката за кухненско пространство е по-добре да бъде вградена, така че модерните лъскави и хромирани детайли не се разсейват от дизайна.

Украсата на стаята носи една единствена цел - да подчертава мебелните предмети, без да разсейва вниманието. Подът за класическия интериор на кухнята трябва да бъде естествен, по-добре от дърво. Въпреки това, за хигиена и дълголетие, можете да го замените с подова настилка от плочки или да го покрие с хомогенно покритие.

тавани най-добре е да украсите с традиционен бял цвят и да го направите монофоничен.

Стени в кухнята покрити с практични материали, подходящи за тази стая. Те могат да бъдат акрилни бои, керемиди, оцветени мазилки.

мебели за класическа кухня е избрана с дървени фасади. В кухните, чиято площ е голяма, има столове и голяма маса за хранене. Малките кухни често се съчетават с хола.

за украса кухни използват непълен прием - една стена не е покрита с никакви довършителни материали, а просто покрита с лак. Що се отнася до осветлението, по-добре е да се използва основен осветител, който в своя дизайн ще бъде сложен и обемно.

прозорци могат да бъдат украсени с обичайни римски завеси или с леки завеси. Покривалата и салфетките трябва да бъдат с един тон крем или бял оттенък.

Спалня - класически

Класически стил в интериора

Спалнята е най-важната от всички, защото тук човек почива и получава нова сила. Дизайнът на една спалня в стила на класика може да бъде ярък или обратно спокоен, пищен или колкото е възможно по-прост, а понякога и аскетичен.

Що се отнася до финала, всичко тук трябва да е лесно и ненатрапчиво. На пода сложен паркет светлина, или контраст тъмни нюанси, килима е подходящ.

Таванно пространство тя е завършена с боя на една сянка, също е възможно да се рамка на цокъл.

за стена са избрани тапети с характерни модели или монофоничен боя.

мебели за спалнята се избират дървени оттенъци. Леглото трябва да има главата, която във формата е подходяща за общия интериор. Разположението на мебелните предмети се извършва симетрично, т.е., ако нощни шкафчета, а след това непременно двойка.

Класически стил в интериора

K украса на помещенията трябва да се подхожда много внимателно. Претоварване на интериора с ярки или обемисти елементи не си заслужава.

Основен източник на светлина - Полилея. Най-важното е, че е сложно, "сложно" и изглежда много скъпо. Леглата за нощни шкафчета могат да бъдат прости, основното е, че те се доближават до обикновена стилизация. Но настолната лампа за тоалетката трябва напълно да задоволи своя собственик и да я направи щастлива.

Като декоративни елементи са подходящи вази или картини, боядисани с акварели, изобразяващи цветя или ландшафти.

текстилен В дизайна на спалнята трябва да бъдат избрани в същия стил и цветова схема. За прозорците са подходящи завеси от различни тъкани. Завесите ще изглеждат добре, както от тежко кадифе, така и от най-деликатната органза.

Баня - класически

Класически стил в интериора

Малките апартаменти нямат просторни бани. Ето защо в дизайна се използват само най-необходимите.

За да завършите в класически стил, изберете малка плоча или мозайка. До тавана изглеждаше по-висока. Тя трябва да бъде покрита с монохромни бои без използване на декоративни орнаменти. Стените могат да бъдат боядисани, но по-голямата част от стаята все още ще бъде облицована.

Що се отнася до водопроводните части и обзавеждането, тук има подходяща елегантност и функционалност. баня и черупка традиционно овална. Тоалетната е инсталирана на пода.

Основните декоративни елементи (podstavochki за стоматологични аксесоари, чаши и т.н.) трябва да бъдат закупени комплект. Като осветление точковите инсталации са подходящи. Кърпите и останалата част от текстила трябва да имат един тон.

Нови посоки в класиката

Класически стил в интериора

Въпреки факта, че класически има доста дълга история и изяснява някои отличителни черти, съвременният свят все пак успя да направи някои промени в обичайното определение на тази концепция.

Днес дизайнерите в проектирането си все по-често започват да използват термин като "алтернативни класики" - това са вътрешни дизайни, в които е допустима смес от стилове. Това се прави, за да се постигне максимална функционалност.

Алтернативна класическа насока в дизайна е по-лека и по-модерна форма на традиционните класики. Тук има компромис между традицията и прогреса. Основните трикове в този стил на интериорен дизайн са комбинацията от естествени класически материали с ултрамодерни. Това означава, че в един вътрешен дизайн дървеният масив с хромирани и огледални повърхности може да бъде хармонизиран, а цветната палитра има много ярки акценти и детайли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Използването на шведски стил в дизайна на апартаментитеИзползването на шведски стил в дизайна на апартаментите
Интериорен дизайн на модерни дневни стаиИнтериорен дизайн на модерни дневни стаи
Как да изберем стил на интериорен дизайн?Как да изберем стил на интериорен дизайн?
Уютен интериорен дизайн на хола в класически стилУютен интериорен дизайн на хола в класически стил
Дизайн на апартаменти класически интериорДизайн на апартаменти класически интериор
Романтичен интериорен дизайн на кухнятаРомантичен интериорен дизайн на кухнята
Френски стил във вътрешността на кухнятаФренски стил във вътрешността на кухнята
Интериорен дизайн на дървена дограмаИнтериорен дизайн на дървена дограма
Как да украсяват интериора на дневната кухня в класически стил?Как да украсяват интериора на дневната кухня в класически стил?
Дизайн на баня в класически стил 120 снимкиДизайн на баня в класически стил 120 снимки
» » Класически стил във вътрешността на това