Как да метал стълба да шият едно дърво с реда на работа

Как да направите лигавицата на метално стълбище с дърво?

Примерна рисунка на метална стълба

Облицовката на дървената рамка на стълбището се счита за най-красивата и екологична опция.

Въпреки това, изборът на конкретен дървен материал и площта на кожата трябва да се третира с изключителна предпазливост. В края на краищата този вид украса може да бъде и най-евтината, и най-скъпата версия на облицовката.

Първо, решете с какво ще се сблъскате. Можете да украсите дървото само на стъпки, и вие можете и двете стъпала и risers. По-добре, разбира се, да завърши и след това, и още повече, че тя не само ще даде на стълбата допълнителна красота, но също така и по-добре ще защитава метални крепежни елементи от увреждане.

Необходими материали и инструменти

И сега за материала. Всяко дърво вече е много добро. ще бъдете в стаята и ще се почувствате в природата. Има опции, които се различават по сила и дълготрайност: дъб, бук, пепел и добри силни сортове бор. При избора на дърво и подготовката му да се вземат предвид следните препоръки:Схема за завършване на металното стълбище.

 • влагата на работната дървесина, без значение какъв вид дърво е, трябва да бъде не повече от 12%;
 • проверете при покупка, така че дървото да няма пукнатини на повърхността му;
 • при приготвянето на дървесина е необходимо допълнително да се импрегнира дървесината със защитен състав;
 • предварително закупете специален лак в точното количество, което след това ще покрие дървените части на стълбите. Имайте предвид, че лакът може да бъде прозрачен, но може да даде различни нюанси.

Как да шият метална стълба с дърво без допълнителни разходи и въпроси? За тази цел предварително се снабдете с необходимите инструменти и материали. В допълнение към основния материал - дърво - все още трябва да закупите:

 • отвертка;
 • набор от винтове;
 • гумен чук за възможно фиксиране;
 • комплект за дърворезба;
 • tesanok;
 • ниво сграда;
 • линия;
 • молив;
 • щифтове за закрепване на балюсти.

Връщане към съдържанието

Измерване и разрязване на детайли

Стъпки на обшивката на схемата.

Сега отидете директно в процеса на кожата. Обмислете най-простия и надежден начин. Състои се от няколко етапа, които могат да бъдат напълно неравномерни във времето и усилията. Имайки предвид факта, че услугите на дърводелците са доста скъпи, ще бъде много по-изгодно да направите всичко сами. Необходимо е само да се спазват правилата и реда на обшивка и няма да се намесва в притежаването на определени дърводелски умения.За да монтирате металната стълба с дърво правилно, започнете да работите с измерванията на бъдещите обвити детайли на стълбата. Извършете много внимателно измерванията, като същевременно проверите съответствието им. След това преминете към премахването на необходимите части от дървото за облицовка, въз основа на направените измервания. Много е важно дървото да е плътно прикрепено към частта, макар да не е зашеметяващо, но без да е прекалено стегнато. В противен случай, тя може да даде в бъдеще пукнатини, което ще доведе до деформация.

Помислете също така, че най-добрият вариант ще бъде, ако ще направите всеки детайл последователно за всяка част от стълбата. Не пренебрегвайте дори привидно идентични стъпки на размера. Опитните в тази област експерти препоръчват да се правят всяка стъпка чрез индивидуални измервания с последващо номериране. Препоръчва се да се видят стъпките, така че ъглите, които ще гледат напред от предната страна на стълбата, да са леко заоблени. Това ще предотврати възможни наранявания и значително ще намали риска от повреда на дървото и образуване на пукнатини по стъпалата.

Схема за монтиране на стълба върху метална кошура.

След като сте изпили всички необходими стъпала и стъпки, се погрижете за дървената облицовка под парапета. За да направите това, решете сами коя форма ще ви бъде по-удобна. Заедно с това, да се вземе решение за проектирането на балюстрадите. Те също могат да имат различни форми и височини. В този случай интервалът между тях трябва да се наблюдава на ниво 10 см, за да се осигури безопасността на движението по стълбите.

Релсите се изрязват първо на дължина, след което широчината и формата се регулират по краищата. Не забравяйте правилно да отрежете вътрешната страна на парапета, където ще покрият металния пиедестал. За това отново се нуждаем от ясни измервания. Дървените парапети трябва да са здраво и здраво поставени върху метала.

Връщане към съдържанието

Обшивка с дървени детайли

Следващият етап на работа - фиксиране на дървени части върху металната рамка. За това ще ви е необходима отвертка. Но първо, маркирайте подробностите на мястото, където ще направите ключалки. Изпълнявайте това чрез просто нанасяне на частите върху съответните части на металната стълба, веднага маркирайки правилните места с обикновен молив. Не забравяйте, че всяка стъпка трябва да съответства на определена детайлност на стълбата (гледайте номерацията на частите).

Започнете процеса на монтаж от стъпките. Най-добре е да закрепите стъпалата така, че пред тях леко да се изправят (някъде 0,5-1 см). В допълнение към факта, че изглежда много хубаво, този тип закрепване е възможно най-безопасно. Започнете да ги фиксирате с отвертка отгоре, като постепенно потъвате до дъното. След като последният етап е готов, проверете всички етапи на свой ред за сила и равномерност с помощта на нивото на сградата.

След това можете да отидете на рейзърс. За целта ги маркирайте с отвертка и ги закрепете отгоре надолу. Когато работите с всяка решетка, опитайте се да я държите възможно най-здраво в рамката на стълбата. В края на работата проверете отново равномерността и здравината на частите.

Последният етап на монтажа е закрепването на балюстратори и перила. Започнете работа с балюстратори. За да направите това, маркирайте местата за бъдещи закрепвания, така че да има равно разстояние между балюстите. След това инсталирайте балюстите, за да проверите тяхната вертикалност. Ако всичко е нормално, можете да ги редуцирате специално създадени за тази фиба. Не забравяйте допълнително да следвате правилната вертикалност на балюстраторите. След браузерите закрепете парапета директно върху него. За по-голяма надеждност те могат допълнително да бъдат фиксирани с болтове.

Като облицована метална стълба, проверихме. Допълнителен етап е проектирането на рамката. Не е необходимо да правите това, но ако желаете, сложете необходимото количество гипскартон, винтове и дървени панели. Стартирайте корпуса от страничните повърхности на стълбите. В този случай дървени панели с предварително избран размер се намират с отвертка директно върху балюстраторите. Долната част на стълбището е покрита с гипсокартон, който се закрепва с помощта на отвертка към страничните и долните части на стъпалата. Трябва да се отбележи, че този допълнителен етап на покритие е препоръчително, когато стълбището не е перфектно и по този начин искате да скриете недостатъци.

Така че сега ще трябва само да лакирате дървените повърхности и ако е необходимо, части от метал, направете последващото им боядисване, ако желаете. Правилното стълбище, облицовано с дърво, ще ви служи дълго и ще уголеми окото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръцеКак да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръце
Завършете конкретните стълби със собствените си ръцеЗавършете конкретните стълби със собствените си ръце
Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
Стълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цениСтълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цени
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
Гипсокартонни стълбищни стъпала и инструментиГипсокартонни стълбищни стъпала и инструменти
Как да украсим конкретно стълбище с дърво, избираме материали и стъпки на облицовкаКак да украсим конкретно стълбище с дърво, избираме материали и стъпки на облицовка
А да шият стълба в къщата дърво или ламинат?А да шият стълба в къщата дърво или ламинат?
» » Как да метал стълба да шият едно дърво с реда на работа