Как да нарисувате стени в детската стая? Лесно и лесно

Как да нарисувате стени в детската стая?

Боядисване на стените в детската стая - правилата за избор на материал и цвят

Стаята за дете вкъщи, в детска градина или в ясли трябва винаги да носи няколко компонента. Това не е просто място за почивка и сън, това е стаята, в която детето има да растат, учат и да се учи, и правилния избор на цветя и цветове във всички тези процеси е не на последно място, така че е важно правилното боядисване на стените в детската стая.

Основи на работата в детската градина

Работата по боядисване в помещенията на детето винаги е предмет на определени изисквания, някои от които ще отразяват:

• Преди боядисване на стените в детска градина или отделна стая, трябва да се уверите, че боята е безопасна за човека. Токсичната боя е винаги опасна и за едно растящо дете е двойно!

• Материалът трябва да е устойчив и устойчив. Децата често се движат, скачат, оказват влияние върху стените.

• LMC трябва да може да се мие. Това изобщо не се обсъжда, като се има предвид как децата наричат ​​стените.

Важно! Боята трябва да бъде достатъчно силна, за да може да се нанася върху нея и да се подновят новите слоеве, когато ще има планирано пребоядисване на стаята.

Избор на цвят

Преди да започнете работа, трябва да решите цвета и тук инструкцията предлага разделяне на цветовете според възрастта на детето:

• За деца под 4-годишна възраст се препоръчва избор на неутрални или пастелни нюанси. Всичко това ще има положително въздействие върху психиката на детето, създавайки необходимия комфорт в стаята.

• След 4-годишна възраст можете да промените фона и да боядисвате стените с по-ярки цветове.Важно! Изборът все още не трябва да спира при ярки и прекалено наситени цветове. Оптималното може да бъде оранжево, синьо или жълто. Но за развитието на умствените способности на детето ярък нюанс на виолетовата е перфектен.

Избор на боя

При избора на багрилно вещество трябва да се вземат предвид всички описани по-горе изисквания и да се обърне внимание на факта, че материалът трябва да има сертификат за качество, в който ще бъде посочено, че е подходящ за боядисване в детските стаи.

Безопасната боя за детски институции може да бъде на водна основа, в която можете да отбележите:

• Способността за защита на помещенията от разпространението на бактерии и гъби. Факт е, че боята съдържа сребърни йони, така че можете да говорите за бактерицидните свойства на покритието.

Водната база е безопасна и не токсична.

• Боята няма неприятна миризма и изсъхва бързо.• Наличието на латекс или акрилова смола повишава устойчивостта на износване.

• Материалът е пропусклив за парите, така че стените да дишат.

Как работят

Цялата работа по боядисването може лесно да бъде направена сама. нищо сложно тук, основното е да следвате стъпка по стъпка препоръките.

Първото нещо, от което се нуждаете, е набор от инструменти:

• Четки, ролки. Понякога аерограф, ако има начално умение да работи с пръскането на материала.

• Тава за боя, това е удобен вариант за нормална работа.

• Стъпала или ролка на дълга дръжка, това е вашият избор.

Съвет! Купете също лента за боядисване, те трябва да покрият цокълите и ставите на тавана със стените, вратите. След боядисването лепилото се отстранява лесно. Цената няма да скочи от употребата на шотландския пазар, а работата за премахване на боята от первазите ще намалее.

Допълнителното боядисване на стените в детската градина или у дома включва подготовка на стени. Помислете отново, че разговор за стаята за деца, така че стените се третират не само грунд, но импрегниране специално проектирани срещу гъбички, мухъл и други опасни микроорганизми.

Грундът се нанася върху стената с четка или ролка. Възможно е в няколко слоя - и ще бъде добре импрегнирано и ще увеличи адхезията с боята.

Преди да рисувате стените в детската градина, трябва да се уверите, че почвата е напълно суха, след което можете да започнете работа.

Стенни варианти

Ако цветовете са повече или по-малко ясни, тогава как да бъдем с факта, че има опции за боядисване на стените в детската стая, които включват комбиниране на сенките, геометрично разделяне на стените.

Тук всичко е изградено и на препоръките на психолозите и работи с цветови комбинации. Основното нещо е да не влизате в "alyapisto" и да не зареждате детето с ярки цветове.

Много се говори за факта, че най-добрата и най-полезна комбинация е светлосин и жълт цвят. И двамата създават необходимите условия за подходящо отдих и активно време за детето.

Но все още има прекрасни мисли за това как да нарисувате стените в детската градина или у дома.

И за това можете да използвате:

Заедно с техническите изисквания за боя, е необходимо да се следват препоръките на психолозите към палитрата. Говорихме за всичко това доста точно и за да консолидираме получената информация на практика, видеото в тази статия ще помогне да се покажат всички интересни нюанси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декор за детска стаяДекор за детска стая
Украсете детската стая със собствените си ръцеУкрасете детската стая със собствените си ръце
25 Решава колко необичайно може да бъде таванът в детската стая!25 Решава колко необичайно може да бъде таванът в детската стая!
Декор на детската стаяДекор на детската стая
Детска стая с двуетажно леглоДетска стая с двуетажно легло
Детска стая за момичетаДетска стая за момичета
Как да украсите детската стая със собствените си ръце, като използвате шаблони за рисуванеКак да украсите детската стая със собствените си ръце, като използвате шаблони за рисуване
Стенна декорация в детската стаяСтенна декорация в детската стая
Варианти на тавана в детската стая за момчетоВарианти на тавана в детската стая за момчето
Простри таван в детската стаяПростри таван в детската стая
» » Как да нарисувате стени в детската стая? Лесно и лесно