Какви са камъните в жлъчния мехур? Фото камъни

Какви са камъните в жлъчния мехур? Фото камъни

Ирина 21.05.2013 Какви са камъните в жлъчния мехур? Фото камъни

Уважаеми читатели, днес продължават серията от статии на жлъчния мехур, което е лекар с дългогодишен опит Юджийн Червенушка, автор на средството за защита на потребителите към душата. http://sebulfin.com Разговорът днес ще бъде за какъв вид камъни са в жлъчния мехур и как изглеждат на снимката. Давам думата на Юджийн.

Диагнозата на холелитиазата се потвърждава по време на ултразвук на жлъчния мехур. След изслушване от лекарите, че камъните на жлъчния мехур, една веднага си представя чувал с камъни, който се намира в него някъде под черния дроб. Представяйки този ужас, той напуска лекаря. Когато първоначалният шок преминава, има период на внимателен отношение към този проблем и първото нещо, което наистина искате да разберете повече: Какви са камъни в жлъчката, както и заради които те се формират, как те са опасни за здравето. Разбира се, наистина искам да видя снимките на камъните, за да оценя размера на възникналия проблем. Ще помогнем на нашите читатели да разберат този проблем.

Видове камъни в химически съставТака, съгласно химическия състав на камъни в жлъчката може да бъде холестеричен, пигмент (билирубин), варовик и се смесва.

Холестеролните камъни съдържат най-малко 80% холестерол. Холестеролът има тенденция да кристализира, това се случва когато жлъчката се намалява концентрацията на жлъчни киселини и фосфолипиди (лецитин). Такива ситуации могат да се появят в хронично чернодробно заболяване, диабет, хронични заболявания на щитовидната жлеза, на приемането на хормонални контрацептиви, недохранване (прекомерно хранене животински мазнини и въглехидрати, или обратно, по време на продължителен глад губят целта).В механизма на образуване на холестерични камъни се разграничават няколко етапа:

    Увеличаване на жлъчката на количеството на холестерола и намаляване на количеството на жлъчните киселини. Богата на холестерол жлъчка образува стазис - стагнация на жлъчката в жлъчния мехур. Създават се микрокристали на холестерола, които се сливат и образуват камъни. Те могат да бъдат единични или множествени, кръгли или овални, жълто-зелени на цвят. Размерите на камъните варират достатъчно широко от 1 мм до 3-4 см.

Холестерол камъни в жлъчката. Фото.

Билирубинните (пигментни) камъни се образуват от водонеразтворимия жлъчен пигмент на билирубина и други продукти от разлагането на хемоглобина. Увеличаването на образуването на билирубин се наблюдава при инфекциозни, автоимунни заболявания, хронични интоксикации на тялото, хемолитична анемия, употреба на редица лекарства. Такива камъни обикновено са малки по размер, обикновено до 10 милиметра. Цветът на камъните може да бъде тъмнозелен, черен или сив, обикновено няколко от тях в балона.

Билирубин (пигментирани) камъни. Фото.

Варовикови камъни се образуват чрез отлагане на калциеви соли около изчерпани клетки на епитела, малки кристали на холестерол или бактерии. Камъните се образуват с възпалителни промени в стената на жлъчния мехур.

Калциеви камъни в жлъчния мехур. снимка

Смесените камъни са продукт на наслояването на калцинатите в холестерол и пигментирани камъни, във връзка с които имат пластова структура. Феноменът на тяхното образуване се дължи на нарастването на възпалителните промени в стената на жлъчния мехур. Такива камъни са най-много (80-82%), те са множествено число, имат жълто-кафяв цвят.

Смесени камъни в жлъчния мехур. снимка

Състав конкременти е от основно значение в случай на опити за лечение на камъни в жлъчката без операция, по-специално, когато възниква въпросът как да се разтвори в жлъчката.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Речник на камък-производител основни термини на строителя - камък-човек, колекция от строителни…Речник на камък-производител основни термини на строителя - камък-човек, колекция от строителни…
Нула и нула, каква е разликатаНула и нула, каква е разликата
Камъни по ноктите СнимкаКамъни по ноктите Снимка
Камъните от хороскопа, знакът на зодиакалния ракКамъните от хороскопа, знакът на зодиакалния рак
Какъв вид камъни да изберете за алпийския хълмКакъв вид камъни да изберете за алпийския хълм
Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?Как да направите красиво цветно легло с камъни и тухли?
Samremont - зидани стени от клетъчни бетонни блокове с тухлена облицовкаSamremont - зидани стени от клетъчни бетонни блокове с тухлена облицовка
Каменни под - как да направите каменни подКаменни под - как да направите каменни под
Eaves корнизи методи за закрепванеEaves корнизи методи за закрепване
Диамантите - за какво си заслужава да платите Статии за камъни за бижута - каталог с артикули -…Диамантите - за какво си заслужава да платите Статии за камъни за бижута - каталог с артикули -…
» » Какви са камъните в жлъчния мехур? Фото камъни