Ограда от бетонни блокове

Камък върху камък

Разбира се, всички ние помним традициите, които преди селата и оградите бяха достатъчно условни, а вратите никога не бяха заключени. За съжаление, тези времена са затънали в забвение.

Без добра ограда днес, а не една страна страна. Като ограда на външния контур на участъка, обърнат към улицата, често е възможно да се види гофрирана дъска или тухлена зидария. И двете решения имат право на живот. В тази тухлена ограда въплъщава идеята за солидност и престиж, създава уютна и комфортна обстановка. Само неговата масивна структура може ефективно да потиска потока на външен шум, което е много важно, когато площадката се намира в непосредствена близост до пътя.

За разлика от изкопаването на колони за инсталиране на по-леки конструкции, изграждането на тухлена ограда не е бърз процес. Нуждаем се от пълна основа, добра тухла и сръчни ръце. Използва се само скъпи и висококачествени предни тухли, друг избор не дава никакъв смисъл на самата идея за увеличаване на разходите за строителство. Проблемите възникват, както обикновено, в детайли. Фактът остава факт, но високата цена на една тухла днес по никакъв начин не гарантира нейното качество. Често тухлите започват да се напукват, разпадат и губят достатъчно бързо. Бетонната ограда в този план изглежда по-изгодно.Днес такава ограда е изградена от бетон ограда камък, който се прави по метода на полусуха виброскопия. С тази модерна технология процесът на производство на продукти е малко по-различен от стандартното формоване и става възможно да се получи уникален бетон с по-силна и по-силна структура. Освен това технологията гарантира точното съответствие на геометрията на камъните с обявените параметри (което няма никакво значение) и високото качество на готовите продукти изключва отхвърлянето на битката. Материалът напълно устоява на високи натоварвания и въздействие върху околната среда и не изисква специални грижи.

Повърхността на блока имитира текстурата на натрошения камък, което ви позволява да го комбинирате с всеки архитектурен стил и пейзаж. Ако е необходимо, бетонът чрез добавяне на специален строителен пигмент може да бъде боядисан в насипно състояние във всеки цвят. Благодарение на тази готова ограда, никаква повреда на повърхността не е плашеща - чиповете ще бъдат абсолютно невидими. Тази ограда е много по-трайна и издръжлива от тухли и поради специалната декоративност на външния вид тя изглежда много по-интересна и в същото време сравнява благоприятно с цената.

Повдигане на оградатаСтойността на капитала винаги е била релевантна. Използването на такъв строителен материал като бетонно камъче е много практично и удобно. Разбира се, камъкът е по-голям от тухла, но има много по-малко тегло и правилна геометрия. Ето защо, строителството е много по-бързо и по-лесно. Първо, е издигната фундаментна лента. За предпочитане, разбира се, монолитна. Поради по-ниското тегло на каменните огради, подготовката на такава основа е по-евтина от обичайното.

Самият съединител на каменна ограда се различава малко от една тухлена, работата не изисква специални знания или специални инструменти и всеки зидар може да го направи. Стенната зидария се произвежда със стандартна технология със сглобяване. Тази тухлена зидария, за разлика от традиционните тухли, изисква по-малко решение.

Първото нещо е изложено първоначалната серия от оградни камъни и колони. В секциите на колоните има специален жлеб, в който е фиксирана оградата на оградата, изградена от камъни. След сглобяването на стълбовете, те започват да запълват празнините между тях. Ограждащите камъни на места, които са в непосредствена близост до полюсите, трябва да се регулират по дължина. В местата на допиране до стълбовете, те лесно се нарязват на необходимия размер с трион с диамантен диск. В зависимост от разстоянието между полюсите и избраната височина на оградата, ако е необходимо, хоризонтално подсилване на редиците от зидария с метален прът.

Допълнителното монтиране на оградата е лесно и не създава трудности. Докосването на камъни са кухи, така че съединителните вертикални канали се образуват, които позволяват да се извърши допълнителни вертикални укрепващи профили чрез вмъкване на армировка и изливане циментовия разтвор. Преди да изливате бетон, блоковете отвътре са много навлажнени с вода. В даден момент се препоръчва да се запълват не повече от 3-4 блока на височина. Попълване елементи, които ще бъдат необходими за последващото закрепване на дървена или метална ограда пълнеж монтиран предварително. Всички необходими подготовката за висящи врати и заварени към тръбата поле като сглобяването, с задължително лечение на всички метални елементи антикорозионни. Свързването на ставите се извършва по аналогия с тухлена стена.

Ограждащият блок в конструкцията се използва не само за изграждане на огради. В този смисъл бетонният камък като достатъчно универсален строителен материал ще помогне да се свържат всички сгради на обекта в един общ ансамбъл. Класически вариант може да се нарече решение, когато основата на оградата се повтаря в дизайна на хола на къщата. Много красива комбинация ограда с полюси и база от декоративни бетонни блокове и полупрозрачно запълване на секции. Декоративната му повърхност е перфектно съчетана с дърво и тухла или метал. За предпазване и украсяване на конструкцията има допълнителни бетонни елементи: колоната, парапета и корниз. Те не само дават на оградата пълен поглед, но също така предпазват от унищожение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ограда от тухли и велпапе със собствени ръце снимка - описание на технологиятаОграда от тухли и велпапе със собствени ръце снимка - описание на технологията
Ремонт не е там - форум за ниско строителство и ремонт на апартаменти - основата за тухлена оградаРемонт не е там - форум за ниско строителство и ремонт на апартаменти - основата за тухлена ограда
Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…
Тухлички за огради от тухлиТухлички за огради от тухли
Заварена ограда от профилна тръбаЗаварена ограда от профилна тръба
Тухла за разкъсан камъкТухла за разкъсан камък
Ограда от самата оградаОграда от самата ограда
Ограждане на тухлена ограда със собствени ръцеОграждане на тухлена ограда със собствени ръце
Профилирана ламарина за камъкПрофилирана ламарина за камък
Каква ограда да изберем?Каква ограда да изберем?
» » Ограда от бетонни блокове