Покривни покрития от гофрокартон

Комфортът и комфортът в къщата зависят от качеството на сградата. Основата е опора, а покривът - защита от влага, вятър, сняг и други фактори, влияещи върху качеството на живот. Все още древните хора са си помислили как да направят покрив функционален и удобен в строителството. Съвременните методи се движат далеч по-далеч от предишните, като се фокусират върху опростяване на сложността и подобряване на качеството на работата. Един от най-качествените и популярни методи покрив сега покрив покрив метод се превърна в гофрирана дъска.

Какво е велпапе

Профилирани листове или, както се нарича и профилен лист (или метален профил), е стоманен гофриран лист с алуминиево, цинково или полимерно покритие. Украшенията, които са тук, са с трапецовидна форма.

Металният профил е изработен от стоманен лист, който преминава между формовъчните ролки чрез метода на студено валцуване и придобива гофрирана повърхност.

Монтирането на велпапе е много проста - с помощта на винтове, листове са прикрепени към конструкцията или рамката. Благодарение на тази простота и гъвкавост на листовете можете да реализирате всякакви дизайнерски решения. Материалът е устойчив на корозия и влага. Профилираните листове имат много цветове в съответствие с международната система за цветове RAL - този аргумент работи само в полза на този вид покриви.

Как да направите покрив от велпапе със собствените си ръце

Монтирането на гофрирани покриви може да се извърши сами. Но тук има някои функции, на които да спрем.

За да инсталирате велпапето на самия покрив, трябва да го доставите. След внимателно транспортиране и разтоварване листовете се повдигат на покрива. Препоръчително е да направите това при безветрено време и да повдигнете материала стриктно един лист наведнъж.Важно е да знаете техниките за безопасност, когато работите с такъв материал.

 • Работете само в меки обувки и стъпвайте върху листовете на местата, където има щайга. Пренебрегването на това правило може да увреди листа и ще загуби своите антикорозионни и други качества.
 • Винтовете трябва да се завинтват в отклонението на листа.
 • Всички роботи трябва да носят ръкавици, защото всички ръбове на листовете са остри.
 • Металните чипове след завинтване на винтовете трябва да се отстранят, защото могат да разрушат целия под, ако започне да ръждясва.
 • По време на процеса на сглобяване, отстранете защитното фолио от листа.
 • Строго е забранено използването на шлифовъчни машини и абразивни колела при рязане на велпапе: с повредени антикорозионно покритие листът ще бъде неподходящ и замяната му ще струва повече. В този случай е по-добре да използвате ръчна ножица за метал или хастар с малки зъби.
 • Забранено е поставянето на велпапета с нокти.

Изчислете материала така, че дължината на рампата и профилирания лист да е еднаква. След това няма да има допълнителни трудности при настройката на размера. Също така, трябва да се помни, че първият ред трябва да се простира отвъд корниза до 40 мм.

Следващата стъпка е да организираме хидроизолация решетка. Този слой предпазва от кондензация и прекомерна влага. За тази цел се прави специална вентилация - във всеки случай пространството между слоя и гофрираната плоскост трябва да бъде 20 мм, като е снабден с ламели, които са монтирани на хидроизолационния слой. Вентилацията от корниз ще осигури надеждността на целия покрив.Под слой на хидроизолация е инсталиран слой на топло и звукоизолация, тези работи се извършват от вътрешната страна на структурата.

Важно е да знаете дали на покрива са предвидени допълнителни прозорци, люкове, вентилационни шахти или комини, ако е така, ще е необходимо допълнително укрепване на щайгата - допълнителни барове. Щифтовете трябва да са не по-малко от 32x100 мм, а дъската, която минава покрай перваза, трябва да е по-дебела от горните.

Листовете са прегънати, акапацитетните канали на предишните трябва да бъдат покрити с вълна от следващи листове. Те се монтират от дясно на ляво или обратно.

Първият лист от велпапе се закрепва към решетката само с една отвертка - така че можете да я подравнете по отношение на други листове и на корниз. Стъпката за закрепване не трябва да надвишава 500 мм.

След поставяне на първия слой от гофрирани листа сигурно фиксирайте и продължете с инсталирането на второто ниво. Първият лист на втория ред е прикрепен към листа на първия и едва тогава към щайгата.

За да се осигури сигурна работа на покрива, трябва да инсталирате снежни капани. Те са монтирани около периметъра носеща стена.

Предимства и недостатъци на покривните покрития от велпапе

Изграждането на къща е отговорна задача и преди започване на работата е необходимо да се проучат всички аспекти на технологиите и материалите, които ще бъдат използвани.

Първо, нека разгледаме предимствата на покривните покрития от велпапе.

 • Лесна и бърза инсталация.
 • Висока устойчивост на корозия.
 • Ниска цена на материалите, които могат да се намерят навсякъде.
 • Голяма селекция от цветове и форми.
 • Малко тегло, което значително улеснява транспортирането и монтажа.
 • Екологично чист материал.
 • Устойчивост на естествени ефекти (дъжд, градушка, сняг, вятър).
 • Голяма експлоатация (до 50 години).

Има недостатъци на покрива от велпапето и те трябва да бъдат взети под внимание, дори ако сте 100% сигурни, че ще изберете този вид покриви.

 • "Ефектът на барабана" е силно усилване на звука, тъй като се използват цели листове метал, но това може лесно да се коригира с използването на минерална вата като звукоизолиращ материал.
 • Ако защитните слоеве са повредени, корозионната устойчивост се губи.
 • Кондензацията може да се образува на гърба, но това е типично за всички метали.

Все повече и повече хора идват на нуждата да използват гофрирани покриви за покриви. Несъмнено основните предимства на този вид покриви са лекотата на инсталиране, ниската цена и гарантирана надеждност. Положителните качества на този метод показват, че като го изберете, можете да направите дома си най-удобното място не само за семейството, но и за гостите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем велпапе покриви - инструкция за избор и анализ на ценитеКак да изберем велпапе покриви - инструкция за избор и анализ на цените
Павилиони от гофрокартон, изработени от дърво, метал и със собствени ръцеПавилиони от гофрокартон, изработени от дърво, метал и със собствени ръце
Вана от профилирани листове - как да покриете покрива на банята с профилирани листове?Вана от профилирани листове - как да покриете покрива на банята с профилирани листове?
Таван, направен от велпапе - окачен таван от профилиран листТаван, направен от велпапе - окачен таван от профилиран лист
Фотогалерия на покриви с метални покривиФотогалерия на покриви с метални покриви
Как да направите покрив на балконаКак да направите покрив на балкона
Технологията на покрива от гофрирана плоскост Устройството на еднопосочния покрив, коридора на…Технологията на покрива от гофрирана плоскост Устройството на еднопосочния покрив, коридора на…
Как да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видеоКак да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видео
Покрив на велпапе - цената на труда и от какво зависиПокрив на велпапе - цената на труда и от какво зависи
Профилиран метален профил, покрив на Ростов, Ростов на ДонПрофилиран метален профил, покрив на Ростов, Ростов на Дон
» » Покривни покрития от гофрокартон