Минимализъм в кухнята на интериорния дизайн и ремонт от 50 снимки

Кухня в стила на минимализма от нулата

Минимализмът се избира от жителите на големите градове, перфекционистите, хората с активен ритъм на живот и в същото време естетисти. Тази посока на интериорен дизайн възниква в началото на разцвета на модернизма и мотивите на японската култура. В западния вариант минимализмът е по-малко радикален, по-практичен и функционален. Доколко строго е да се поддържа вътрешността на кухнята ви зависи от вас, основното е да се спазват основните принципи.

Самият дизайнер - как да поддържа стила

Стилният минимализъм във вътрешността отличава:

  • Минимално количество мебели и декор;
  • Геометрия и лаконизъм на формите на мебелите и декорите;
  • Максимум 3 основни цвята в интериора, най-често неутрални основни цветове, но ярки акценти също са приемливи;
  • Само вградени уреди;
  • Добро естествено и изкуствено осветление;

По този начин, създавайки стил кухня дизайн минимализъм на следните задачи: да се увеличи пространството визуално и функционално, до максималната запълни пространството със светлина, добре обмислено ергономичност на кухнята и съхранение на неща, за да работят и кът за хранене, не е разнообразна и е почти празна.

Замислената простота на минимализма е идеална за проектирането на малка или тясна кухня. за комбинирана кухня-хол и модерен студио апартамент. Просторните минималистични пространства Комбинираните може да разкрие пълния си потенциал, както и малка кухня този стил-добре от други визуално да го увеличите. На снимката по-долу, минималистичният интериор на малка кухня в Хрушчов е изпълнен със светлина и въздух.Какво може да развали минималистичната естетика? Този стил не приема обичайните класики на елегантността, усещането за обитаване на провинциалните или провинциални стилове, типични за етническата принадлежност и синтез на разнообразни цветове. Също така, изобилието от текстил, декор и сложността на довършителните работи не са подходящи. В допълнение, имайте предвид, че в такава кухня ще трябва да почистите много по-често.

Довършителни материали и материали

Минимализмът в декорацията и мебелите предполага съчетание от съвременни материали (пластмаса, метал, стъкло) с естествени материали - дърво, камък, керамика. В идеалния случай цялата декорация трябва да бъде проста, но безупречна в качеството и, разбира се, без декор и декорация.

таван

Таванът трябва да е лек, по-добре матов, но също така е подходящ и гланцът. Тя може да бъде покрита с мазилка или боя, опъната таван е оптимална. и ако височината позволява, тогава кухнята-хол е по-добре delimited gipsokartonnym двустепенно таван. По-долу има снимка (превъртете надясно).Таванът трябва да е бял. Приемливи и най-светлите нюанси на сивото, в редки случаи - бежово или пясъчно.

Недопустимо е да се използват тъкани тавани, таванни стени и фото тавани. Много рядко се използват таванни панели и огледални тавани.

Paul

Дизайнът на стаята в този стил предполага строг, идеално плосък под. Най-подходящите покрития са камък, големи керамични плочки без шарки, порцеланови камъни.

Но също така е възможно да се поставят и традиционни ламинат и паркет борда на светло бежово, сиво или тъмни тонове.

стени

Стените, включително престилката, трябва да бъдат монофонични, съвършено равномерни, сбити. Стенни панели, боядисване, големи керамични плочки без шарки са подходящи. Тапетите могат да бъдат осветени с акцент в работната или трапезарията.

Цветовата схема на стените е неутрална, най-често с студен подтон.

украса

Стените на кухнята в минималистичен стил не се нуждаят от декоративни детайли, може да се използват стенни часовници и 1-3 концептуални снимки, без да е задължително да са графични.

Кухните в стила на минимализма могат да бъдат оживени малко, като се използва минимален набор от декоративни предмети: необичайна ваза, оригинален полилей или свещ, стилна плодова стойка и т.н.

Декорът не трябва да бъде много: една ваза или две или три бутилки е достатъчно.

Завесите, ако са, трябва да бъдат чисти, без дебели пердета и декори. Перфектно подходящ за римски. ролка, бамбукови завеси. Повече подробности за завеси можете да прочетете тук.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как вътрешността на кухнята изглежда синьоКак вътрешността на кухнята изглежда синьо
Интериорен дизайн в малка кухняИнтериорен дизайн в малка кухня
Акценти на интериора в провансалския стил на кухнятаАкценти на интериора в провансалския стил на кухнята
Интериор на кухнята в японски стилИнтериор на кухнята в японски стил
Ясен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнятаЯсен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнята
Френски стил във вътрешността на кухнятаФренски стил във вътрешността на кухнята
Бежовата кухня 100 снимки и 9 най-добри комбинации от цветяБежовата кухня 100 снимки и 9 най-добри комбинации от цветя
Зелен цвят във вътрешността на кухнята - най-положителния цвят в интериораЗелен цвят във вътрешността на кухнята - най-положителния цвят в интериора
Кухненски дизайн в стил в странатаКухненски дизайн в стил в страната
Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнятаХарактеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята
» » Минимализъм в кухнята на интериорния дизайн и ремонт от 50 снимки