Гофрирана дъска за огради от диви камъни

Ограда от гофриран камък

При устройството на огради от профилирана листа по-често наскоро използвайте велпапе под камък или тухла. Технологията на нанасяне на такива покрития се появи сравнително наскоро, което не й попречи само след няколко години да изстиска обичайния едноцветен гофриран лист. Вълнообразната дъска с шаблон за камък е още по-популярна от варианта за дърво, защото поради характеристиките на текстурата е много по-добре да се имитира естествен материал.

Варианти на възможните текстури на велпапе: под дърво и камък

В същото време гофрираната дъска за диви камъни не изисква никаква поддръжка, тя е много по-евтина от естествените строителни материали, които тя имитира и практически е също трайна. В допълнение към изграждането на огради, декоративни профилни листове се използват за облицовка на фасади на сгради и балкони.

Профилирани листове за диви камъни - технология за производство

Тайната на този оригинален и необичаен материал в специално покритие Printech, имитиращи външния вид на дърво или зидария от камък и тухла. Появата на тази технология е резултат от развитието на фотопечат.

За да създадете изображение върху метални листове, истинската зидария от естествен камък се снима първо. Високото качество и разделителната способност на модерното фотографско оборудване ви позволява да прехвърлите най-малките детайли от обекта на фотографията, всякаква грапавост и грапавост, най-неуловимите нюанси на светлината и сянката. Дори от доста близко разстояние, стената или оградата от гофриран камък под камъка изглежда доста реалистична.Технологията на Printech е да нанесе няколко специални слоя върху повърхността на профилирания лист, които служат като основа за самия имидж и след това да го защитят с особено силен и прозрачен полимерен филм.

Там е, както следва:

 • На повърхността на галванизиран метален лист с дебелина 0,5 мм се нанася слой от хром с дебелина 5 μm като грунд.
 • Цветната повърхност е покрита с основен субстрат за изображение с дебелина 15-20 μm.
 • Действителното изображение се прилага по метода на фото-оптичния печат.
 • Повърхността на изображението е защитена от особено силен и напълно прозрачен слой от полиестер или PVDF с дебелина 10 μm, получен на базата на поливинил флуорид и акрил.


Общата дебелина на покритието Printech е само 35-40 μm. Но силата му може да завижда на полимерно защитно и декоративно боядисване. Готовите продукти покрити Printech тествани от много сериозно, те бяха изследвани за твърдост, устойчивост на удар, износване и надраскване ефект, ефектът на различни атмосферни условия, устойчивост на солена вода и дори по повърхността на действието на 5% разтвор на сярна киселина.

Това уникално покритие е създадено от специалисти от южнокорейската металургична компания Dongbu Steel, един от десетте най-големи производители на стоманени продукти и продукти от тях.

Използване на велпапе за огради "Wild Stone"

Профилирани листове под камък, чиято цена е само малко по-висока от цената на обикновената цветна велпапе, поради многопластовото покритие е много по-надеждна от класическата версия на профилирания лист. В този случай тя ще изглежда страхотно на вашия сайт, особено в комбинация с тухлени стълбове. Разбира се, е възможно (но нежелателно) да се използват метални стълбове, но те не трябва да се виждат отвън, за да се създаде илюзията за твърда каменна стена.

Ограда от гофриран камък под камък с тухлени стълбове

Странно е, но не се препоръчва използването на такъв профилиран лист, ако оградата е направена от велпапе и камък (или с корнизи с декоративен камък). Факт е, че в този случай сърцевините ще се слеят с полюсите, което ще създаде неблагоприятно впечатление от този дизайн. Стълбовете просто се "изгубват" на фона на профилирания лист, а цялата ограда се слива в едно непрекъснато, неекспресивно място. Малко вероятно е този ефект да се постигне чрез използването на такива материали.

Има обаче изключения от това правило - достатъчно е просто да се правят стълбове от камък, който е много различен по цвят от двете страни на велпапето. В този случай, оградата ще има необходимите контрастни области, поради които цялата ограда ще има солиден и привлекателен външен вид.

Препоръчителни статии

Аксесоари за огради от профилирани листове: какви са и как да се използва? Какви елементи са необходими и без които можете да направите без? Прочетете в статията.
 • Цената за изграждане на ограда от велпапе борда

  Каква е цената за изграждане на ограда от велпапе и от какво зависи? Какво трябва да обърна внимание при поръчване на монтажа на ограда от профилирания лист? Отговорете на тези въпроси от статията. Как да се изчисли цената на оградата от профил?

  Искате ли да изчислите цената на оградата от велпапе? Използвайте нашия онлайн калкулатор! От основата до фиксирането на профилния лист, като се вземат предвид както цената на материалите, така и цената на труда.

 • Сайтът oprofnastile.ru - актуална и полезна информация за професионалната настилка, нейната инсталация и употреба, съвети от професионалисти и инструкции стъпка по стъпка за вас.

  Въпреки това, ако искате да споделяте материали с вашите читатели, можете да ги препечатате отново. По този начин трябва да предоставите статия, която не е защитена от индексиране чрез хипервръзка към страницата на този сайт, откъдето е копиран материалът. На един ресурс можете да поставите не повече от 5 статии, копирани от този сайт.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Лента за ограда от метал и велпапеЛента за ограда от метал и велпапе
  Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…
  Стомана с текстура за дърво, плочки или камък в Русия е евтинаСтомана с текстура за дърво, плочки или камък в Русия е евтина
  Профилираните листове галванизираниПрофилираните листове галванизирани
  Как да се присъедините правилно към велпапе?Как да се присъедините правилно към велпапе?
  Ограда от гофрирана дъска под дървото - профилиран лист за събиране на цвета на дървотоОграда от гофрирана дъска под дървото - профилиран лист за събиране на цвета на дървото
  Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
  Метална ограда от гофриран камъкМетална ограда от гофриран камък
  Профилирана ламарина за камъкПрофилирана ламарина за камък
  Профилирана цена ИжевскПрофилирана цена Ижевск
  » » Гофрирана дъска за огради от диви камъни