Искате ли стилът на Арт Деко?

Интериорният стил на Art Deco е известен по целия свят. Това, което доведе до толкова широка популярност и любов тази посока?

Арт деко е бохемски стил, обичащ шик и богат, не позволяващ евтин и банален потребителски стоки. Тук всичко е импрегнирано с изключителност, материалите са невероятно скъпи, нещата от световните дизайнери и формите са странни и уникални.

Съдържание:

 1. Отличителни черти на посоката
 2. Основни елементи и атрибути на стила
 3. Арт деко хол
 4. Арт деко кухня
 5. Спалня Art Deco
 6. Баня Арт Деко

Рождението на стила датира от 1908 - 19012 г., но в зряла възраст и процъфтява той влезе в 20-30-те години на миналия век. Беше време да се търсят напълно нови посоки и форми в тогавашната архитектура и изкуство. През периода след войната Арт Деко или "стилът на лукс" станаха само психологическа реакция на човечеството към лишения и бедност.

Съвременната тенденция съчетава форма и гладка, рационализирана неокласическа, но игривостта, линията на вълна, дракони и митични образи: всичко подсказва, модернистична докосване.

В буквалния превод "арт деко" означава "декоративно изкуство". Този термин е роден след изложбата, която се проведе в Париж през далечната 1925 година. Дълго време тази област представлява разнообразие от тогава "Арт Нуво", а само през 1966 г. тя става независима символ стил представляващ пълен декоративна тенденция в интериорния дизайн.

Отличителни черти на посоката

Харесва ви стилът на Арт Деко

Не е за нищо, че Art Deco се отличава със стила на бохемия: стилни художници, покровители, художници. Големината на стил се проявява в ярки цветови палитри, скъпи декорации, разнообразен и изключителен интериор. Но, въпреки победата на тази посока, Art Deco може да служи като отлична възможност за регистрация на обикновени стандартни жилища в нашите домове. Основното правило - Не прекалявайте с избора на декор и мебели и не забравяйте спазването на пропорциите.

"Луксозен" стил е подходящ за хора:

 • които не могат недвусмислено да се приписват на познавачите на класиката, но в същото време не считат, че минимализмът е много привлекателен -
 • Любителите на светли и натоварени живот,
 • в интериорния дизайн предпочитат смели и много рисковани решения.

Да се ​​обърне внимание на друго стилистично направление следва хора, които:

 • намерете кадифени и велурени платна не са много привлекателни -
 • предпочитат прости форми и разбираеми линии -
 • не са фенове на такива сложни декоративни елементи, като драперии, оцветени стъкла.

Основните критерии, които трябва да се вземат предвид при оформянето на апартамент в Арт Деко, са:

 • декорация на помещения,
 • По-добре е да не се предпочитат мебелните групи с голям брой елементи,
 • наситени ярки цветове, използвани в декорация, трябва да се разреждат със спокойна тоналност на мебелите.

Основни елементи и атрибути на стила

Първото нещо, което ни разказва за присъствието на Арт Деко в интериора, е цветовата палитра. Тук преобладават нюанси на бежови тонове, бордо и черен шоколад.

Освен това мебелите са сложни и уникални по своята форма, както и интериорът, който има специална геометрия и стилизация, може да даде и "бохемски стил".

Други елементи в интериора могат да бъдат:

 • зигзагообразни форми -
 • "Слънцезащитни" или "слънчеви изблици" - се намират в елементите на декорацията, под формата на мебели и декоративни елементи,
 • стъпкови и извити линии -
 • трапецовидни форми на мебели, прозорци, декоративни елементи и др.
 • контур - често всички повърхности са оформени в контур с контрастен нюанс -
 • шахматен контраст на цветовете.

Арт деко холХаресва ви стилът на Арт Деко

Основният акцент в хола в стандартните апартаменти при декорирането на ардеко се извършва върху мебели. Тъй като тази посока не толерира промените, е по-добре да се поставят мебели елементи така че няма нужда да ги премествате. Но поради ограниченото пространство за претоварване на интериора на многобройните и бляскави декор не е необходимо. Ще има хармонично съчетание на елементи от класики и Арт Нуво.

Тъй като цветното натоварване на стила в хола е и мебелите, то нюансите на украса не трябва да се отклоняват от себе си, по-добре е, ако не са удивителни. Цветовата палитра може да бъде: монохромна, наситена, но не претоварена, контрастираща.

Що се отнася до финала, по-добре е да го изпълнявате в лека палитра. Това се прави така, че една малка стая да не изглежда странена поради голямото количество декор.

Като подови настилки за стила се характеризира с използването на земя тон килим. Но ако самият интериор е доста аскетичен, можете да използвате богат геометричен модел. На тавана с тази стилизация, ще бъде много подходящо да се търсят сложни стъпаловидни дизайни. Основното тук е да се избегне натиск, ако таваните не са много високи. Стените често са боядисани с монохромна боя, но тук е допустимо да се поставят декоративни панели.

Мебелните групи Art Deco по много начини напомнят класиката, основната разлика - не толкова претенциозният антиквар. Изключителната комбинация е композиция от съвременни и традиционни обекти. Масата за хранене може да има формата на овал или правоъгълник, стоящи на извити елегантни крака. Столове в техния стил трябва да бъдат в хармония с масата, можете да използвате зашити корици. Ако декорацията на хола е близо до настоящето, диванът и фотьойлите могат да бъдат класически, ако има много сложни детайли в стаята, по-добре е да изберете диван с по-проста и по-разбираема форма. Всички шкафове и шкафове се избират по стил подобен на групата за хранене. Рафтовете за книги трябва да са колкото е възможно по-леки.

При декорирането на хола умереността остава основният принцип. Така че, ако стаята вече има тромава и сложна лампа, а мебелната група е украсена с богат печат, е по-добре да се въздържат от използването на допълнителни елементи. Ако интериорът е достатъчно прост, тогава е допустимо използването на бояджийски или декоративни панели.Ако височината тавана и зоната на стаята позволява, а за салона Art Deco е подходящо да се мотае сложен полилей, в който има много плафони и декоративни висулки. Ако стените в стаята са твърди, тогава можете да разрешите ситуацията с големи панели с графики или боядисване. Ярките и наситени възглавници могат да разреждат един тон мебели, а текстилите на прозорците са по-добре да избират светлина и дискретност.

Арт деко кухня

Искате ли стилът на Арт Деко?

Целият кухненски интериор на стилизираното Art Deco е спор за контрастите. В една стая могат да се намерят ултрамодерни ястия с класически фасади, модерни мебели с ретро осветление.

Цветната палитра в кухнята се фокусира върху групата мебели и дизайна на работния панел и може да бъде монохромен, пастел или контраст.

Тъй като цялото внимание в кухнята е фокусирано върху мебелите, украсата на тази стая не трябва да отвлича вниманието и да бъде възможно най-неутрална.

На етаж, като правило, поставени плочка, по-добре е повърхността да е матова. Таванът не трябва да бъде натоварен със стъпаловидни конструкции, той може визуално да намали помещението. Стените са избрани за неутрални тонове, като основното внимание се отделя на дизайна на работната площ.

Мебелите, характерни за "луксозния стил", ще приличат на класика, оформена по симетричен начин, украсена с традиционни декоративни елементи. Кухненският комплект Art Deco се изработва в класическата посока. По-малко вероятно е да има по-модерен външен вид с тъмни полирани повърхности. Трапезарна маса е кръгла или квадратна, с табуретки или столове със сложен силует. Техниката може да има пластмасови елементи в един ключ с останалите елементи от мебелите. Мивката е изработена от неръждаема стомана, модел с две отделения е приемлив.

Тъй като кухнята на типичните апартаменти е малка, поставянето на декоративни панели по стените е почти невъзможно. Ето защо всички детайли имат максимална функционалност. Осветителните устройства могат да бъдат под формата на вградени осветителни тела. Използвам рамкирането на плочки с декоративни граници, можете да съберете цялото изображение заедно, да поставите необходимите акценти. Това, че арт декото е стил на богатство и лукс, може да го покажете в кухнята с комплект чай с позлата. За прозорците подходящите завеси са дискретни, по-прозрачни. Хавлиите могат да имат един тон или един и същ ненатрапчив геометричен украшение.

Спалня Art Deco

Искате ли стилът на Арт Деко?

Спалното пространство може да бъде проектирано както в класическата посока, така и в съвременната. Основното нещо тук е цветът и светлината. Цветният акцент в спалнята е направен върху текстил, т.е. върху покривалото и завесите.

Като завършване на настилката се използва масивен паркет. Таванът може да бъде декориран само ако височината му е повече от три метра, а във всички останали случаи е боядисана в светли тонове. стени също не е особено изолиран, покриващ с неутрален цвят.

Мебели за спалня Art Deco е центърът на стаята. Леглото като правило е класически с проста форма. Нощни шкафчета са симетрични, с дълги крака. Шкафът може да бъде вграден или отделен в цвят, съответстващ на леглото.

Що се отнася до интериора, неговото присъствие или отсъствие зависи от площта на стаята и нейното затрупване. Ако има достатъчно свободно пространство, можете да украсите стените с платна или декоративни панели.

Осветителните устройства на тавана трябва да се представят с обикновен полилей с няколко нюанса. Стенните лампи могат да бъдат по-сложни.

Спящата тъкан - спално бельо и бельо - са избрани не поразителни, не ярки. Приемливи цветни разпечатки, геометрия. Завесите трябва да бъдат приятни светлинни нюанси.

Баня Арт Деко

Искате ли стилът на Арт Деко?

Ваната съчетава красив декор и топла, приятна светлина. Всички прости очертания се компенсират от ярки нюанси или орнаменти.

Плочки лежаха на пода. Начините на съхранение могат да бъдат ромбоидни, шахматни или сложни геометрични. Приемаме монофоничен гранит. Таванът е боядисан и оформен от граница или интересен цокъл. Стените са украсени с плочки или мозайки.

Винтидж мебели лесно съжителстват на същата територия с класически водопровод. Банята е овална. Шел в овална или правоъгълна форма, монтирана на бордюра. Тоалетната купа е класическа, овална.

Декорът може да бъде представен и красив бордюр и огледала. Осветителните устройства могат да бъдат направени като точковидни, а ако височината на тавана позволява, можете да поставите малък полилей на тавана.

Текстил в банята могат да бъдат избрани ярки цветове.

Стилът на Арт Деко се свързва с лукс, като се набляга на статута и благосъстоянието на техните собственици. При създаването на интериора в този стил, си струва да припомним за декоративни елементи, които са добре съчетани и поставени в пространството, не удавяне основните ориентация и дизайнерски теми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративни мазилки - полезна информация - интелигентно декоДекоративни мазилки - полезна информация - интелигентно деко
Арт деко доброволциАрт деко доброволци
Eclectic-силуетEclectic-силует
15 Черно-бели бани в ретро стил15 Черно-бели бани в ретро стил
Как да нанесете декоративна бояКак да нанесете декоративна боя
Арт-деко стил в модерния интериор или как да се сбъдне една мечта?Арт-деко стил в модерния интериор или как да се сбъдне една мечта?
Стилове в модерна интериорна част 2Стилове в модерна интериорна част 2
Александър Лосев боя като предмет на изкуствотоАлександър Лосев боя като предмет на изкуството
Стилове в модерна интериорна част 1Стилове в модерна интериорна част 1
Червен таван в спалнятаЧервен таван в спалнята
» » Искате ли стилът на Арт Деко?