Средиземно море

Средата на Средиземноморски стил умело и органично съчетава грижливата практичност и лекота. Изисквайки ниска парична инвестиция, макар и много красива и естествена, този стил е много популярен сред днешните жители.

Самото име на стила говори за себе си, затова първите страни, в които се появи средиземноморската посока, са Гърция, Италия, Испания, Франция и Мароко. Основните понятия за стилистиката обаче се отнесоха от гръцките и италианските принципи на изчерпателност и удобство.

Вариация на посоката

Основната идея на средиземноморския стил е лекотата във всичко. Няма прекомерна претенция и лукс. Всеки елемент от интериора на Средиземно море се мисли, функционален. Интериорните композиции са много нежни с нотки на романтизъм. От тях морето извива деликатен бриз, естественост и слънчева топлина.

Средиземно море

Гръцкото средиземноморие - цветната палитра тук е лимонено жълто, смарагдозелено, синкаво и традиционно бяло. Характерни за гръцката посока са сините ивици, редуващи се с бели, разредени с яркочервени или розови петна.

Италианското Средиземноморие - отличителните нюанси на тази посока са топло жълти и оранжеви, зелени и маслини, естествени кафяви и златисти тонове. Характерно за интериори мозаечни панели и изкуствени картини, както и големи отвори прозорец, осветление в стаята светлина и чист въздух.

Материали за украса на средиземноморския интериор

Независимо от посоката на средиземноморска стилистика, само естествени материали се използват в интериорния дизайн, който може да се намери в естествената природна среда. Това, разбира се, е благородно дърво, камък от фактурата. За да украсите състава, може да има различни метални елементи, представени от подправени части.

Средиземно море

стени

За покриването на стенни повърхности в средиземноморски стил, като правило, декоративна мазилка или боя. Много често се използват дървени панели, които са боядисани в светли цветове по такъв начин, че да изглеждат сякаш изгорени на топло слънце в продължение на много години, като се накисват морският бриз.

Можете да се срещнете в интериорните композиции и живописни стенописи и платна на светлината тапети. Също така е обичайно да съчетавате няколко различни завършвания в една и съща стая.Популярен начин за довършителни работи е циментова замазка - покриване на стени с гипс, в които са включени мрамор, гипс, варовикови частици и вода.

тавани

В средиземноморския дизайн е обичайно да се използват бои и мазилки за довършителни работи таван. Що се отнася до диапазона на цветовете, за гръцката посока, снежнобял с небесносиньо и нежно зелени нюанси са много важни. Ако говорим за ориентацията на Италия, предпочитанията се отнасят до топлите тонове на декоративната мазилка, която задължително трябва да съответства на цветовата схема на стените.

Основната особеност на тавана е гредите от дърво. Те могат да бъдат просто начертани върху разтегливи тъкани. Настоящите дизайни понякога са боядисани, но по-често остават в естествена непроменена форма. Такива греди визуално увеличават височината на стените и повдигат тавана застъпване.

Средиземно море

подове

Под формата на подови покрития е по-добре да се използват минимални материали с различни повърхности и характеристики. Ако бъде взето решение етаж за да направите дърво, тогава трябва да изберете цвета и шарката, така че да не ви отвлича вниманието.Ако като капак се използва плочка или мозаечен багаж, препоръчително е да добавите изображения на средиземноморски теми към интериора. Много естествени ще изглеждат естествени рогозки и рогозки от естествени материали.

Че жилището е топло и уютно, е необходимо да се мисли предварително за полагане на системата топли подове.

Аксесоари за мебели

Основните качества, които групите за обзавеждане трябва да имат, и средиземноморският интериор са простота и функционалност. Дори и най-тромавите и масивните предмети трябва да се отличават с прости форми и характеристики с висока производителност.

Материалът за мебелните предмети често е дърво под формата на благороден дъб и по-евтин бор. Събраните групи мебели ръчно. Характерни за посоката са ковани и плетени елементи, сандъци.

Цветовата палитра е представена от топли тонове коняк, дървесни нюанси.

Средиземно море

Текстилна декорация

Тъканите за средиземноморски композиции са избрани практически и естествени под формата на лен, памук. Цветовите предпочитания се запазват в предпочитанията за стила.

Аксесоари за текстил в този стил не са толкова много. Като правило, тъкани се намират в тапицерия мебели, възглавници, покривки за маса и хавлиени кърпи, покривки за легла. Често това са монофонични платна, рядко украсени с непълен отпечатък от традиционни цветове.

Що се отнася до декорацията на тъканите на прозорците, стилът не се характеризира с обичайните завеси и завеси. Тук те се заменят с римски завеси, щори или щори.

Осветление на дома

Запазете при закупуването на красиви устройства за осветление за организацията осветление в средиземноморския интериор не си заслужава. Отличен вариант е таванното място в дует с лампи, които висят от дървените греди.

Допълнете моделите на вътрешния етаж осветителни тела, настолни лампи. Модерното решение е LED лента, което е целесъобразно да се постави по целия периметър на пространството на тавана.

Средиземно море

Декор-организация пространство

Декоративните елементи в средиземноморската посока са от голямо значение. Те внасят в интериора уникален цвят и атмосфера.

Естествената растителност в дизайна на стаята показва много саксии с растения и цветя. Морската тема се показва в панел от камъчета и черупки, жизнен пръстен и котва, висяща на стената.

Стилът се характеризира с отворени стени, на които са поставени различни фигуративни фигурки, декоративни плочи, картини.

Много романтичен и богат средиземноморски стил е подходящ за декориране като всяко жилище и за създаване на уникална атмосфера в кафене или ресторант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стенна декорация със стенописиСтенна декорация със стенописи
Стил на реколта в интериораСтил на реколта в интериора
Апартамент в синтезиран средиземноморски стилАпартамент в синтезиран средиземноморски стил
Eclectic-силуетEclectic-силует
Акценти на интериора в провансалския стил на кухнятаАкценти на интериора в провансалския стил на кухнята
Италиански мебели за дневнаИталиански мебели за дневна
Къща медузи с басейн в Средиземно море Архитектурен дизайнКъща медузи с басейн в Средиземно море Архитектурен дизайн
Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнятаХарактеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята
Дизайн на баня в класически стил 120 снимкиДизайн на баня в класически стил 120 снимки
Китайски стилКитайски стил
» » Средиземно море