Модерен стил на минимализъм

В същността на съвременния минимализъм е един единствен принцип - отхвърлянето на всякакви ненужни неща, което сама по себе си е доста непоколебима проява. Основната задача на този стил - оставете в интериора на всички най-важното, което е, всички предмети като група от мебели и декоративни елементи следва да бъдат опростени, доколкото е възможно, както по форма и смисъл.

Но не мисля, че минималистичен тенденцията е напълно грубо и "тромава", защото никъде в различен стил, вие няма да намерите такова невероятно и тънка линия между простота и изразителност, която да доведе до крайния резултат от пълно равновесие.

Минималистична тенденция в дизайна на интериора е точно за вас, ако:

  • Безплатно неограничено пространство, което обичате и оценявате най-
  • Привързаността към конкретни неща и подробности не е за вас -
  • Не обичам претенциозната декорация на интериора и множество декоративни детайли -
  • Просто не може да живее без модерни високи технологии.

Стилът на минимализма изобщо не ви е удобен, ако:

  • Снимки с абстрактни рисунки и картини и други детайли на концептуалната посока на изкуството, което не ви харесва,
  • Вие сте познавач на антики -
  • В декорацията на интериора се виждаха позлатените елементи, сложен декор и масивни завеси от тежко кадифе.

Модерен стил на минимализъм

Характеристики и признаци на минималистична тенденция в дизайна в стандартните апартаменти

Основното нещо, което се прави за акцент в подреждането на апартамент в стила на минимализма, са всички видове места, които ще бъдат използвани за съхраняване на нещата. В такъв интериор нищо не може да бъде поставено без значение. Най-удобен и функционален ще бъде гардероб, гардероб или малка складова база.

Мебелите трябва да бъдат възможно най-функционални и да бъдат подредени и групирани по такъв начин, че пространството да остава свободно и просторно.

Друга особеност на минимализма е липсата на "ненужни неща", т.е. тези, които служат само за декорация и декорация и няма да се използват за конкретни цели.

Признаци на стила ще бъдат обзавеждане, което е многофункционален и стегнат, живопис, изпълнена в духа на абстрактното, цвят черно-бяло схема, което позволява наличието на ярък акцент петна, както и прости и абсолютно ясни контури и линии.

Дневна - минимализъм

Модерен стил на минимализъм

Дневна, обзаведен в минималистичен стил, това е не само място за приемане, събиране на всички членове на семейството да гледат телевизия, също така е много функционално пространство, което е в състояние да се превърне в рамките на конкретни цели и човешките потребности.

Цветните нюанси за дизайна на минималистичен хол могат да бъдат много различни. Тук има само един закон - светлите и наситени цветове никога не претоварват интериора, а основният цвят винаги доминира на всички останали.

Що се отнася до финала, всичко е толкова просто и ярки "петна" могат да присъстват само под формата на достатъчно големи и монофонични самолети.

За довършителни работи от половете, като правило, използвайте паркет или килим, направени в един тон.

тавани могат да бъдат напрежение или боядисани без разлики в нивата.

стени в минималистичен хол, боядисани, друг вариант - да поставите тапети под живопис.

При избора на мебели всичко е просто - максимална функционалност и липса на ненужни елементи.

Група за хранене: таблица под формата на обикновен правоъгълник, по-добре е да бъде сгъната, така че да може да бъде премахната за известно време, когато не е необходима. Столовете трябва да имат проста и разбираема форма, тъй като се допускат материали, както масив, така и неблагороден метал.

Мебелите за релакс, а именно диван и няколко фотьойла, образуват основата на целия хол. Те трябва да бъдат доста големи, изпълнени в монохромна гама.

Кабинета мебели елементи: това може да бъде конвенционален телевизор щанд с няколко чекмеджета. Във форма всичко е лаконично и некомплицирано, писалките са възможно най-прости.Складовото пространство за книги може да бъде представено или чрез рафтове на стената, или чрез отворена стойка с няколко отделения.

Макар че минимализмът е аскетичен, някои обекти и техники за украса все още са разрешени тук. Осветителните устройства трябва да бъдат с правилна геометрична форма, да имат един тон или да бъдат боядисани в контраст. По отношение на настаняването е по-подходящо тела, поставени на пода, докато стенните копия изобщо не са популярни.

Също така, като декоративни акценти, можете да използвате картини с абстрактни съвременни картини, направени с маслени бои или акрилни бои

Текстилните продукти носят функцията на текстуриран дизайнерски елемент. Тук са приемливи и двата подложки и плаки, изработени от теглена тъкан. Основният принцип е унифицирането на материалите.

Кухня - минимализъм

Модерен стил на минимализъм

Може би най-успешното място в типичен апартамент, който може да се използва за декорация в минималистичен стил, е кухнята. Много ограничено кухненско пространство, чиято площ рядко надвишава 6 квадратни метра, може да играе съвсем различно, ако го освободите от обемисти и ненужни шкафове.

Цветният дизайн на кухнята - минимализмът може да бъде всичко. Монохромна или снежнобяла стая е по-добре да спестите от полутонове и се препоръчва да използвате ясни наситени цветове.

Кухненският минималистичен завършек е възможно най-прост, всички материали са ясни и прости. Подът може да бъде покрит с обикновен линолеум, хомогенно покритие или плочки.

За покритие тавана Едноцветна боя се нанася върху гладка, изравнена повърхност.

за стена можете да изберете монохромна боя или покритие с декоративна мазилка. Като допълнителни материали използвайте плочки или пластмасови панели.

мебели за кухнята - минимализмът ще бъде най-прости и съвсем функционален. Базата е удобна дръжка, ясни линии и ярки панели.Комплект за кухнята: формата е възможно най-проста, стъклените повърхности и хромирани детайли са добре дошли от материалите.

Маса и столове: малки, разбираеми геометрични фигури, допълнени от стъклени елементи.

Мивка: под формата на чист правоъгълник, по отношение на материала, в този случай е по-добре да изберете продукт от неръждаема стомана.

Кухненските уреди: трябва да са най-необходими и максимално функционални, изработени от метал-хром с елементи от стъкло.

Принадлежностите се използват като основни елементи на интериора в минималистичния кухненски интериор. Да, и неподходящи се считат за други декорации, когато районът за създаване на дизайн е ограничен.

тела в кухнята трябва да бъде малка с ясни форми и геометрия, разположени над работната площ.

Други декоративни елементи, които са доста подходящи за гледане в кухнята, могат да бъдат снимки на различни плодове, зеленчуци, оформени от обичайните рамки. Но часовникът на стената, който ще хармонизира цвета си с цялостната цветова схема, не само ще бъде елемент на декор, но и много функционален детайл от интериора.

Съдовете се избират в проста форма, по-добре направени от керамика, геометрични модели са приемливи. Като алтернатива може да се използва монохромна стъклария. Що се отнася до предметите за прибори за готвене, трябва да се даде предимство на едноцветни емайлирани образци.

Като текстилна декорация на прозорците в кухнята за минималистичен стил, хоризонтални щори или по-традиционни ролетни щори ще бъдат подходящи. Кърпите и малките салфетки са по-добре да избират един тон, но орнаментът "клетка" изглежда добре.

Спалнята

Модерен стил на минимализъм

Най-успешният стил за декориране и подреждане на интериор в спалнята, който ще донесе свобода и много светлина в тази стая, е минимализъм. В тази стая има много свободно пространство, всички предмети са разположени на правилните им места, няма нищо излишно, което може да бъде разсейвано от почивка и отдих. Въпреки това, в такава стая има място за светъл декор.

Завършването на спалнята в минималистичен стил позволява геометрични отпечатъци и абстрактни рисунки, които ще разрешат монохромния интериор на цялата стая.

За полагане пол подходящ и паркет, ламинат и дори монофоничен килим.

че таван не изглеждат по-ниски, по-добре е да ги боядисате в един тон или да ги накарате да се разтягат.

за стена можете да изберете тапет с абстрактен модел, е допустимо да направите един от панелите текстуриран.

По отношение на мебели, след това предпочитание се дава на обикновени лаконични форми, в цветовата палитра или в цвета на венге. Леглото и бордюрите трябва да са в пълна хармония помежду си. Дръжките на мебелите или не се използват изобщо, или се избират в проста форма.

Леглото понякога е инсталирано на специален подиум. Гърбът може да липсва напълно. Кабинетът трябва да бъде вграден, да съответства на цвета на стените. Пътните камъни не са много големи, имат правоъгълна форма.

За декоративния дизайн на интериор с минималистична спалня трябва да се обърнете много внимателно. Акцентът тук ще бъде върху структурата на материалите.

тела близо до леглото и на тавана трябва да има ясна геометрична форма. Що се отнася до таблата, тя може да бъде направена от пластмаса, камък и дори дърво.

Картините носят само абстрактна акварелна живопис.

Ако говорим за текстил, тогава тук започва играта на текстури: ярките сатенени възглавници може да са съседи на покритие от матово легло.

Баня - минимализъм

Модерен стил на минимализъм

Когато проектирате баня в минималистичен стил, можете да следвате един принцип: простотата на интериора - има сложност.

Цветната палитра може да варира в рамките на една монохромна сянка или да е съвсем бяла.

При завършване на банята се придържате към неподписаното правило: пълен монохромен или удебелен контраст. Подът е положен с плочки или с порцеланова керемида.

тавани трябва да бъде с идеално гладка повърхност, която може да бъде боядисана и можете да направите дизайн на опън. За стените се използват безшевни плочки с големи размери.

Минимализмът се характеризира с форми, които трябва да бъдат ясни и кратки. Ето защо ваната е избрана овална или правоъгълна. Обвивка във формата на конус или квадрат, винаги бели. Тоалетната е избрана за формата на ваната и мивката, монтирането на стена е много стилно.

който и да е мебели в банята трябва да заемат възможно най-малко пространство и да бъдат колкото е възможно по-функционални. Във форма - сто процента правоъгълник.

Декорът в банята ще бъде текстил, дребни предмети и обзавеждане.

Като а осветление Чудесен вариант ще бъдат прожекторите, вградени в тавана.

Водопроводните арматури и фитинги се избират в проста форма, а чашите за зъбни консумативи и други малки предмети са разрешени с ярки, наситени цветове.

За цялата си привидно ясно, строгост и простота, стил минимализъм е един от най-кратките и функционални зони в интериора, които лесно могат да бъдат използвани в най-малките апартаменти и стаи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стил на реколта в интериораСтил на реколта в интериора
Скандинавски минимализъмСкандинавски минимализъм
Бюджетен апартамент в минималистичен стилБюджетен апартамент в минималистичен стил
Ние украсяваме кухнята със собствените си ръцеНие украсяваме кухнята със собствените си ръце
Ясен минимализъм в интериораЯсен минимализъм в интериора
Керамика в интериораКерамика в интериора
Апартамент в стила на минимализма с площ от 160 кв.м.Апартамент в стила на минимализма с площ от 160 кв.м.
Създайте есенен декорСъздайте есенен декор
Интериорен дизайн в малка кухняИнтериорен дизайн в малка кухня
Кухненски интериор в ориенталски стилКухненски интериор в ориенталски стил
» » Модерен стил на минимализъм