Мазилка за стени за тапети

При извършване на завършването на стените по време на строителството или ремонта, стена мазилка за тапет

Това е много важен етап. От степента, до която е вярна и качествена, крайният резултат зависи. Точното изпълнение на всички етапи на работа гарантира високо качество на финала.

Нека разгледаме всеки етап подробно:

Повърхностна подготовка на стени

За да се получи желаният резултат, е необходимо да се подготви повърхността, която трябва да бъде внимателно почистена от прах, мазнини, мръсотия, сажди, стари покрития. Не нанасяйте хоросан върху замръзналите стени. Всички повърхности, които не могат да бъдат обработени (прозорци, врати), трябва да бъдат защитени.

Този етап може да бъде приписван и на повърхностно грундиране, което значително увеличава адхезията, което ще позволи най-голямото свързване на приложената смес към стената. Готовият грунд се нанася равномерно върху повърхността с помощта на ролка или широка четка в един слой. В присъствието на метал, вграден в стената или подсилващи елементи, което се случва в твърда конструкция или в структури на армиран бетон, е необходимо да се погрижи за това, че няма ръжда, които трябва да бъдат елиминирани чрез смилане или специално антикорозионно средство.

Мазилка за стени за тапети

На строителния пазар има много производители на формули за грундове, които се различават по тяхната функция и цена. При избора е необходимо точно да се определят свойствата на повърхността, за която е придобита. Ако основата е хлабава, е необходим грунд за проникване, а ако е плътно - достатъчно е да се обработва с кварцов праймер, който увеличава адхезията, например, aquastope или CT-17.

Необходимо е също така видът на праймера да съответства на типа състав, приложен към него. Така че, алкид-маслените състави се намират добре върху алкидния праймер, акрилните праймери са подходящи за разтвори на водна основа. Днес съществуват универсални грундове, които са подходящи за обработка на различни видове повърхности.

Мазилка за стени

Гладка, геометрично проверена стени се получават по два начина: измазани или облицовани с листове (GKL или GVL). Този раздел разглежда въпроси, свързани с мазилка на стени.

Мазилка за маяци

Мазилка за стени за тапети

Мазилка за стени за тапети

Когато стените са достатъчно ниски, необходимата дебелина на пластира е малка, операцията по нанасяне на мазилка се извършва без използване на маяци. При подаване на молбата не се изискват никакви маяци декоративна мазилка в края на завършването.

Ако повърхността на стената е изравнена и основният слой е нанесен, препоръчително е да използвате маяци. Те могат да служат като тясна лента от гипсокартон, но е по-добре да закупите готови поцинковани фарове в магазина.

За да инсталирате маяци, първо се прави маркиране, за което се определя най-важната точка на повърхността. От това, като се вземе предвид дебелината на положения слой, се изчислява нивото на създаваната повърхност. В този момент пробийте дупка и поставете дюбела. Тя ще играе ролята на основна референтна точка за други установени фарове.

На стената, измерване на всеки горен ъгъл на ляво и дясно от 30 см в маркираните точки сондажни отвори, задайте котви в тях, от която се спуска игрища, а след това да пробия дупка в долната част, и също така да инсталирате дюбелите. След това те започват да издърпват въжетата между дюбелите, като ги изравняват по основната забележителност. Освен това се извършва инсталирането на екстремни маяци. Закрепването се извършва или с дюбели, които са равномерно смесени с гипсов разтвор.

За да се създадат междинни маяци, хоризонталата трябва да бъде разделена на няколко идентични интервали, като стъпката е от 80 до 100 см. Всеки фар е настроен според нивото на двата фаргура, които го граничат. Когато разтворът, приложен под маяците, се захваща, можете да започнете операцията по нанасяне на гипс. За това се използва мистрия, с която сместа се излива на стената на малки порции, е необходимо да се опита да се отпечата решението.След като хванете разтвора, пръстта първо се нанася с половин кука, което е малко по-дълго от разстоянието между близките маяци. Когато се махнат маяците, останалата от тях следа трябва да бъде напълнена с разтвор, внимателно изравняващ. За да премахнете ъглите използвайте оформена полуфабрика и за довършителни обработващи инструменти като рендета и мистрия.

Мазилка на стени върху решетка

Мазилка за стени за тапети

Когато стените имат големи неравности, изпъкналости и се налага да налагат дебел слой мазилка, се използва специална метална мрежа. При неправилни размери, за по-голяма трайност на измазаната повърхност, е монтирана рамка, чрез която мрежата е фиксирана към стената. За това, при обработката на дървени стени, върху тях са заковани дървени ламели и към тях е прикрепена решетка. Стените от тухла и бетон изискват за монтаж на решетката монтажа на щифтовете. Създаденият скелет позволява фиксирането и затягането на решетка, което при мазилката ще създаде твърд надежден дизайн.

Гладките повърхности могат да бъдат измазани върху решетката, без да се монтира рамката. В този случай той се фиксира по жица към различни греди и изпъкналости, опънати и закрепени към инсталирания дюбели, или с използването на разтвор.

Клетките в решетката трябва да са малки, прореждането им е неприемливо. Решетката и всички метални крепежни елементи трябва да имат антикорозионно покритие. Ако не е така, те трябва да бъдат третирани с такива съединения като битумен лак, маслена боя или циментно мляко. Важно условие за създаването на надеждна подсилена плоча е пълното затваряне на мрежата със смес от гипс.

Мазилка за стени

Мазилка за стени за тапети

запушване се счита за един междинен етап между мазилката и окончателното завършване на стените с тапети или боя, тя може да ви помогне да изтриете всички недостатъци, които могат да останат след измазване на стените на самолета става чиста и гладка.

тапети, залепени директно върху мазилката, често изостават зад стената и слой от гладка замазка гарантира равномерно разпределение и абсорбиране на тапетна паста по цялата площ на стената. Тапетите няма да се смачкат, бръчките няма да се появят върху тях. Ето защо замазките, предназначени за тапети, са задължителни.

Облицованите стени трябва да се третират с грунд, след това да се пристъпи към шпакловка. За тази цел сухата смес се смесва с вода и се смесва добре със смесител. Намокрете стената с вода и нанесете композицията на стайна температура от + 10 ° С до + 25 ° С и относителна влажност до 60%.За замазка се използват специални сухи фино смлени смеси, които се приготвят чрез смесване с вода или пастообразни, готови за употреба. Има предварително замазки (за 1-ви слой) и довършителни (за втория и следващите слоеве).

Замазките, прилагани в първия слой, имат основната задача да осигурят здрава адхезия към стената, подравняване на всички дефекти. Дебелината на този слой обикновено е 0,5 - 2,5 мм.

Замазката трябва да запечатва най-малките повърхностни дефекти, малки пукнатини, драскотини, тяхната дебелина не трябва да надвишава 1 мм. Замазката се извършва на няколко слоя с дебелина от 0,1 до 0,2 мм. След всеки слой остава времето за изсушаване. Напълно сухата замазка може да даде гъста гладка повърхност, която на практика не изисква допълнително шлайфане.

Броят на слоевете замазка зависи от гладкостта и качеството на повърхността, която се обработва, понякога се изисква няколко пъти да се постави замазката. Всеки следващ слой от сместа трябва да се нанесе върху предишния слой, след като се шлайфа с шкурка. За да се получи тънък слой колкото е възможно по-тънък и за да се улесни изравняването, се препоръчва допълнително грундиране.

След като покривният слой е напълно изсушен, можете да започнете да полирате повърхността с кожичка или пемза. Избършете повърхността на стената в различни посоки, за по-голямо удобство, обвийте кожата около малка дървена бара или използвайте ръчна мелница.

Видове замазки

Мазилка за стени за тапети

За да постигнете желания резултат, ви е необходима добра шпакловка за стените под тапета. Тя перфектно полира, благодарение на което стените могат да бъдат доведени до идеалното състояние.

Замазките се отличават с такива показатели като:

  • състав (на основата на гипс, цимент или полимери) -
  • функции (начало, завършване, универсално) -
  • форма на производство (суха и пастообразна).

За да разберете коя shpaklevku избира за стени за тапети, трябва да разберете повече за техните свойства.

Гипсокартон Той е в състояние да изглади повърхността добре, няма свиване на него. С негова помощ получавате солидна основа за залепване на тапети, които няма да се намокрит с лепило. Друго предимство е ниската цена. Недостатъците включват ниската устойчивост на замазка на действието на влагата, така че е невъзможно да се използва в помещения с висока влажност.

Стартиране на замазка не образува пукнатини, не ексфолира, не се свива. Ако няма значителни недостатъци по стените, можете да заобиколите етапа на поставяне на началната шпакловка, започнете обработката довършителни шпакловки. Тя ще осигури гладка, твърда, абсолютно равна повърхност, която ще бъде отлична основа за тапетиране.

Ако възникне въпросът, които shpaklevku стени за тапети, за да изберете формата на производство, а след това отговорът е едно - сухи смеси. Те имат ниска цена в сравнение с крайните и дълъг срок на годност. Основното е да се спазват точно пропорциите по време на приготвянето на сместа, посочена от производителя. Такива смеси ще подготвят идеално стените за тапетиране.

Мазилка за стени с решетка

Мазилка за стени за тапети

За подсилване на защитни и декоративни стенни покрития, защита на измазаната повърхност от образуване на пукнатини, се използват специални решетки.

Основата за шпакловките трябва да бъде внимателно почистена от остатъците от стари бои, тапети, прах, мазнини и мръсотия. Ако материалът на стената има увеличена абсорбция на влага, е необходимо да поставите грунд. След това поставете цялата повърхност на сместа за замазка. Го постави припокриват (най-малко 10 cm) острие решетка, която се притиска към стената, излишният разтвор се притиска с помощта на шпатула.

След това се нанася върху подсилената повърхност на замазката, след което повърхността може да бъде шлифована и грундирана под тапета с тапет. Изглаждането, изравняването и изглаждането са перфектно изпълнени със шпатула. Той е удобен за работа и се различава от обикновените шпатули, тъй като е поставен върху шпакловъчен микс от контейнер.

Ъглова подредба

Мазилка за стени за тапети

По време на ремонтните и строителните работи декорацията на ъглите (вътрешна и външна) е трудна. За оформяне на външния ъгъл е удобно да се използват перфорирани ъгли, които могат да бъдат метални, пластмасови и гъвкави (за извити повърхности). Перфорация е необходима за силно фиксиране на стената. Използването на ъглите прави възможно ъглите да бъдат привлекателни, предпазвайки ги от повреди, които се появяват по време на работа.

При завършване на външния ъгъл замазка поставя тънък слой, след това отрязани на желаната дължина на ъгъла притиснат срещу него. Използвайки ниво, конвенционално или лазерен, ъгълът се настройва хоризонтално или вертикално, в зависимост от мястото, където е направена инсталацията. Излишъкът от замазката се отстранява с шпатула. Поставен е перфориран ъгъл, замазката трябва да изсъхне, след което можете да преминете към финалното покритие. Ако е необходимо, ъгълът може да бъде фиксиран с метални скоби, но след нанасянето на замазката, скобите трябва да бъдат издърпани.

Вътрешните ъгли са изравнени без използване на ъгли. Първо, е направен грунд, след това свързването на стените е измазано. За тази цел шпакловка с непрекъсната лента се нанася с тесен шпатула отдолу нагоре. Ако съединението е неравномерно, използвайте ъглова шпатула. Замазката се нанася върху двете повърхности на стената на ъгъла с пласт от 5 до 10 мм. Ъгълът се прилага върху ставата отдолу или отгоре. Цялата излишна шпакла се изтегля заедно със шпатула, а останалата смес се нарязва с голяма шпатула, като се издърпва от ъгъла, след което се извършва смилане. Ъгълът е готов.

Колко струва стените за мазилки за тапети?

Мазилка за стени за тапети

Качеството на декорацията на интериора зависи до голяма степен от качеството на мазилката и шпакловката. Всички недостатъци и недостатъци, направени по време на тяхното изпълнение, се виждат на последния етап - поставяне на стени с тапети. Това ще разваля впечатлението за извършената работа и вашето настроение до следващия ремонт.

Ако можете да тапет стена хартия сами на достатъчно високо ниво, след това подравняване на стените с мазилка и шпакловка е най-добре поверени на специалисти. Те ще определят методите, състава на смесите, ще изберат подходящите инструменти и, като използват дългогодишен опит, ще изпълняват адекватно зададените задачи. Подобна работа не е евтина, но също така е изпълнена перфектно от професионалисти.

Можете да направите всичко сами, ако спазвате стриктно всички горепосочени съвети и препоръки, да се справите с проблемите на технологията, да разберете какъв е замазката за стените под тапета. Много любители строители перфектно изпълняват най-сложните произведения, които изискват внимание и търпение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Етапи на подравняване на стенитеЕтапи на подравняване на стените
Стандартна гипсова мазилка RotgipsСтандартна гипсова мазилка Rotgips
Руска декоративна мазилка от кристалния кристал Bolars, готова за употребаРуска декоративна мазилка от кристалния кристал Bolars, готова за употреба
Подготовка на стените за тапети тапети за тапети, мога ли тапет на тапет?Подготовка на стените за тапети тапети за тапети, мога ли тапет на тапет?
Основи на ремонт на мазилка на вътрешните стени и екстериор как да се укрепи финала, отколкото да…Основи на ремонт на мазилка на вътрешните стени и екстериор как да се укрепи финала, отколкото да…
Декоративна мазилка на балконаДекоративна мазилка на балкона
Подготовка на стени преди тапетиране на инструменти, етапиПодготовка на стени преди тапетиране на инструменти, етапи
Как да подготвим стени за довършителни работиКак да подготвим стени за довършителни работи
Грунд и шпакловка на стени Етапи на качествена работа на майстораГрунд и шпакловка на стени Етапи на качествена работа на майстора
Как да поставите тапети върху гипс без шпакловка?Как да поставите тапети върху гипс без шпакловка?
» » Мазилка за стени за тапети