Избор на плочки за баня - 2

Как да определим правилно избора на плочки за банята, казахме в предходната статия за избора на плочки в банята. Говорейки за материала и повърхностите на плочките, нека да разгледаме още няколко аспекта, които трябва да обърнете внимание на кога избор на плочки в банята.

Големи плочки или малки?

Размерът на плочките е важен фактор за банята. По отношение на големи плочки (например от 60 до 60), те са отлични, но когато ги вземете за баня, за да ги поставите етаж, от само себе си се разбира, че може да имате проблем с дренаж, защото поставянето на тази плочка "в градиента" за дренаж е досаден процес. Така водата може да остане на пода, вместо да се оттича. Това е особено важно за зоната на пода, където ще бъде разположена душ. Освен това, големи плочки в много малка баня нямат никакъв смисъл, тъй като много от тях ще трябва да бъдат подрязани, за да се поберат в банята.

Това увеличава разходите за труд и време и всъщност не е много практично. По този начин, за подове, идеалният размер ще бъде от 30 до 30. В случай на стени, Можете спокойно да поставите и големи плочки, но се уверете, че стените са достатъчно здрави, за да издържат теглото си. Когато се поставят на стени, големи плочки дават илюзията за по-голямо пространство. Между другото, размерът на плочките не е от значение, когато имате красив шарени пода в банята. Дори ако този под е тъмно, инсталиране на бяла баня и специални осветителни тела да му позволи да запази самоличността си, без да засенчва пода.

Избор на плочки за баня

Кантиране на плочкитеМозайка, стъкло, камъчета, неръждаема стомана или вложки от огледала, всички те могат да бъдат използвани за подчертаване на красотата на вашата баня, особено по стените. За банята винаги е добра идеята да поддържате цветната база неутрална и монотонна с добавянето на цвят с помощта на допълнителна плочка. Граници, основните плочки могат да се обработват с кант плочки, или бихте могли просто да използвате друг силно текстурирани или обработени плочки, което добавя акцент в стаята. Въпреки че някои дизайнери твърдо подкрепят идеята за тъмни бани, тази тема може да се използва само ако банята е огромна.

Дори ако искате да получите повече пространство във времето (въпреки че ще бъде на разположение), защото малката баня ще изглежда още по-малка. Тъмните цветове могат да се използват за добавяне на акценти и ако наистина искате тъмна баня, препоръчително е да използвате тъмни плочки (въпреки че те са по-лесни за почистване) само ако вашата баня е достатъчно просторна. Ако има проблеми с пространство, но искам тъмно баня, се препоръчва да се използва тъмните плочки, сив цвят и използвайте червени акценти под формата на граничния керемида да се направи банята ударения с цвят.

Избор на плочки за баня

Гладка или текстурирана?Както споменахме по-рано, подът в банята не трябва да е хлъзгав. И, естествено, текстурираната плочка лесно се справя с тази функция. Можете да приложите мозайка или камъче на пода за тази цел. Но не забравяйте, че такъв под не е лесно да се поддържа чист, защото шевовете са много лесно да се замърсят. По този начин е най-добре да използвате плочки, които са специално създадени, не са хлъзгави, или ако използвате каменни плочи, използвайте камъни с груба текстура за пода. Освен това, не забравяйте, че колкото повече шевове се намират на пода, толкова по-голяма е сцеплението на мокрия под.

Просто казано, ще има значително по-малък шанс за подхлъзване на такъв етаж. Малките плочки с дебели кенове са отличен избор за хлъзгави плочки в банята, затова е препоръчително да направите пода в душ. Като цяло нивото на пода на камъчета, не само гарантирано прилежаща баня красота, но тя все още е близо до 100% от повърхността не е хлъзгав поради неравномерното текстура, въпреки че все още си струва да останат предпазливи. Освен това почистването на такъв етаж ще бъде малко трудно, но ако го почиствате редовно, можете да имате всички най-добри дизайнерски решения в този малък душ кабина.

Избор на плочки за баня

Квадратна или правоъгълна?

Колкото по-непропорционална е формата на плочката, толкова по-трудно е да положи плочки, особено ако не наемете изпълнител, който ще ви постави за вас. Предимството на квадратните плочки е, че те могат да бъдат поставени дори диагонално. По този начин можете да получите интересен модел дори с помощта на "основни" плочки. Правоъгълни плочки (да речем, размери от 60 до 30), когато са подредени по стените, създават вертикално илюзията за по-високи стени и когато се подреждат хоризонтално, съответно илюзията за по-голямо пространство.

Такива плочки са идеални за бани с ниско ниво тавани или тесни стени. Сега използването на монотонни стил плочки е на мода, без визуални "куки", а след това ивица плочки с широк ръбове в цялата стая са разположени хоризонтално в тясна душ кабина, което прави стаята визуално по-широк. Това нарушава монотонността и дава класа и елегантността на всяка малка баня. Понякога раираните части се използват "на цвят" и на пода на душ.

Избор на плочки за баня

Още няколко съвета

В огромна баня използвайте тъмни плочки, ако наистина искате да дадете богат изглед към стаята си. Не се колебайте да смелите тази "тъмнина" със смели акценти, които минават през стената, заедно с бели лампи. Когато избирате тъмен цвят за плочките за баня, уверете се, че в помещението като цяло има достатъчно естествена светлина. Цялата ви баня може да има дизайнерски вид, използвайки леко шарени плочки в цялата баня. Друг начин да използвате тъмни плочки в банята: използвайте го като фон за прекрасно огледало и мивка. По въпроса дали трябва да има цяла баня в плочката, професионалистите винаги отговарят по същия начин: всъщност всичко това е само въпрос на вкус.

Основното нещо при избора на плочки за баня, ако сте предпазливи по отношение на оригинални решения, не се рискува с традиционни дизайни и прави сместа от стилове по свое усмотрение, и можете да бъдете сигурни, че тези модели ще изглеждат елегантни и очарователни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
Инсталиране на самата баня видео инструкцииИнсталиране на самата баня видео инструкции
Плочки в интериора на банятаПлочки в интериора на банята
Италиански плочки за баняИталиански плочки за баня
Как да изберем плочка за баняКак да изберем плочка за баня
Дизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банятаДизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банята
» » Избор на плочки за баня - 2