Как да оправяме дървени панели на стената

Закрепване на дървени панели по стените

Дърво в къщата ... Какво може да е по-добре от дървено покритие. независимо дали е малък ъгъл в спалнята или в дневната или изцяло облицована с дърво стена в целия апартамент. Има няколко типа дървени панели. Ще говорим как да ги подсилим днес.

Няма особени затруднения при фиксирането на такъв материал. Но под формата си, за да разберем, няма да навреди, за да не се бърка и да не използваме например панели за дневната в банята или в кухнята.

Видове дървени панели

Всички видове на този материал са продукт на основата на дърво.

 1. Най-евтиният вариант, достъпен за нас от древни времена - панелната ПДЧ. Продуктът от дървообработването не е много силен, той е нестабилен за влага. Плаките могат да бъдат кеширани или ламинирани. Вариантът на тази облицовка е подходящ за отопляема къща в страната, но не за апартамент.
 2. МДФ панели, отличен вариант в съотношението цена / качество. Красив външен вид под естествено дърво, композицията също е добра. Оптимално за изложение към дневната, коридора.
 3. Масивна дървесина - скъпа, стилна, висококачествена, не всеки може да си позволи такъв лукс. Използването на такъв материал в интериора ще го направи уникален.
 4. Рафтове, лепени и коркови панели.

Накратко, за всеки вкус и чантата.На Съвета. Всички панели, включително дървени, се нуждаят от аклиматизация. Това означава, че закупеният материал трябва да лежи в помещението, където се планира да го монтира, поне един ден.

Начини на закрепване

Има няколко начина за фиксиране на дървени панели към стената.

 • Най-простите и най-малко замърсени - върху дървена рамка или метален профил с винтове, гвоздеи или скоби (за дървена рамка);
 • На лепилото. Методът е подходящ само за идеално плоски повърхности, тъй като панелите са залепени директно към стената с лепило.

На Съвета. Не инсталирайте дървени панели при нулеви и минусови температури.

Метод за закрепване на рамката

Коя рамка се използва дърво или метал? Отговорът е очевиден - вторият и поради няколко причини:

 • Металната рамка е лека.
 • Тя е по-евтина от бара.
 • Може да се използва във влажни помещения.


Гредата може да се използва и ако имате. Ако не, тогава не си струва да се купува, защото материалът за продажба почти винаги е мокър и това не е много добро за рамката.

Ако сте избрали дървена обвивка, следвайте препоръките по-долу.

Метод за твърдо закрепване

 1. Маркираме основата под рамката.
 2. Изчисляваме разстоянието между вертикалните и хоризонталните ленти. Средно, тя трябва да е 60-70 сантиметра. Колкото по-дебел е материалът за довършителни работи, толкова по-големи са пропуските.
 3. Правим лентата на бара. Ако в детайли, първо пробийте дупки в дървения бар, след това го нанесете на стената и през тези дупки планираме места, където ще завинтваме винтовете. Пробийте дупки малко повече от самобръчковите винтове. Натискаме дюбела там, а след това извиваме нашите летви.
 4. Издърпваме нишката между контурите и виждаме къде и как основата се огъва. RASP барове с различна дебелина, за да се приведе в съответствие на стената (направете така наречената "shabashku"? Подплата под бара / багажник рамка а) е свързан по същия начин, както винтове багажник.

Рамката е готова, можете да шиете повърхността с нашите панели.

Мека рамка може да се направи с скоби за гипсокартон, обаче, това не е най-добрият вариант, тъй като монтаж е много несигурна и се страхува от повече или по-малко силни механични натоварвания. За облицовката на тавана е подходящо, но за стените е по-добре да изберете първия вариант.

Рамка от метален профил, облицовка на стена

 1. Първо, определяме нивото, фиксирайте основните части. Вмъкваме вертикални водачи. Монтажът не се различава от монтажа на дървената рамка.
 2. Инсталирайте ъгловия профил.
 3. Ние монтираме всички аксесоари - окачен таван и под, ъгли, крайният елемент.

Сега нека видим как да покрием стената с дървени панели.

 1. Разчитаме на броя панели, които ще ни бъдат необходими за облицовката на стените. Ако общото количество, след това се пристъпи към инсталацията, ако не е пълно, тогава първият и последният панел са нарязани на една и съща ширина. Така завършената стена ще изглежда завършена.
 2. Монтирането на панели започва от ъгъла. Преместваме се от отворите (вратата или прозореца) до ъгъла или от левия ъгъл надясно. Материалът е много леко извит и вкаран в горния и долния водач, а в левия ъгъл до щракване, проверете нивото.
 3. По същия начин ще се занимаваме с всички други панели. Всеки елемент е фиксиран върху рамката и е проверен по ниво.
 4. Последният панел не поддържа нищо, той ще се пази за сметка на предишния и за сметка на ъгъла.

На Съвета. Последният панел трябва да бъде намален с няколко милиметра, за да се вземе предвид температурното разширение.

Лепилен метод

Той е идеален за перфектно плоски повърхности или за подготвени основи, предварително измазани, изравнени и измазани. В този случай въпросът как да се правят дървени панели за стени изобщо не си заслужава. Тази работа е достъпна дори и за начинаещия в ремонта.

Няма да обмислим начини за привеждане на основата в подходяща форма, но веднага да се пристъпи към монтажа на нашите дървени панели. Тя е изключително проста и ви позволява да правите без сложен инструмент. Изчистете повърхността от прах, gruntuem, даваме суха, нанесете лепилото се и лепило панели, един по един, като се започне в ъгъла на всеки следващ инсталирате в слота на предходната.

Закрепването на дървени панели от различни видове се различава малко от закрепващата пластмаса. Но само дървеният материал може да даде топлина, комфорт и уникален чар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Steel врата завърши MDF, довършителни и обшивката на входни врати, МДФ плоскости, украсена панел…Steel врата завърши MDF, довършителни и обшивката на входни врати, МДФ плоскости, украсена панел…
Вътрешна украса на безопасна врата в ЕкатеринбургВътрешна украса на безопасна врата в Екатеринбург
Декориране с декоративни панелиДекориране с декоративни панели
Как слънчевите панели произвеждат видеоКак слънчевите панели произвеждат видео
Дърво и стоманаДърво и стомана
Декоративни пана за интериорДекоративни пана за интериор
Завършване на кухнята с пластмасови панели и плочкиЗавършване на кухнята с пластмасови панели и плочки
Стенни панели за завършване на коридораСтенни панели за завършване на коридора
Декориране на банята с пластмасови панели красиво, бързо и удобноДекориране на банята с пластмасови панели красиво, бързо и удобно
Как да оправяме пластмасовите панели на стенатаКак да оправяме пластмасовите панели на стената
» » Как да оправяме дървени панели на стената