Дизайн на антрето - 100 чудесни идеи - дизайн на коридора

Дизайн на коридора - 100 чудесни идеи

Входното помещение е визитната карта на нашия апартамент. И нейният дизайн ние обикновено отделяме най-малко внимание. Сега имате възможност да го поправите!

Коридорът е първото нещо, което гостите виждат, когато влязат в къщата ви. И първото впечатление е много важно, затова се опитайте да оборудвате пространството в коридора, така че да му хареса окото. Освен това коридорът трябва да бъде не само красив, но и функционален.

Ако решите да надстроите или да проектирате коридор, трябва да знаете, че има някои специални функции тук. Обикновено коридорите са малки и затова основната задача е да се направи удобно, красиво и удобно.

Дизайн на коридора

Най-важното в дизайна на залата е рационалността. Всичко трябва да се утрои, така че нищо да не се намесва, но в същото време се допълва добре.

 • Ако говорим за стените, те могат да бъдат залепени с тапети, например в мрежа - благодарение на това коридора визуално ще се увеличи.
 • На пода не е необходимо да налагате лак поради лошата си устойчивост на износване - най-добре е да разтривате пода с мастик.
 • Важен момент в залата е добре осветена, така че е най-добре да си купите една малка лампа, но е препоръчително да се отвори сянка на пълна светлина падна в коридора, а не вътре в абажура.
 • Идеалният килер в коридора може да бъде вграден само - и пространството не поема и нещата могат да бъдат поставени много. А за тези, които не разполагат с възможността да се направи гардероб купи малък и удобен комплект - например, стойка за шкаф за обувки с врати и чекмеджета за някои малки неща, за вида на ключове.
 • Основното, че в коридора нямаше никакви допълнителни неща, заемащи пространство, а после коридора ви ще стане компактен и интересен.
 • Една от грешките при проектирането на коридора е практически подход. И без това тъмният коридор често се подрязва в тъмни цветове.

Не се страхувайте от светло покритие и добро осветление - и ще видите как коридора ви от утилитарната стая ще се превърне в ярка порта в къщата.

Дизайн на коридора - велур декорСпециалните декоративни приложения на велур ще спомогнат за разнообразяването на интериора. Те са много достъпни. В коридора можете да ги залепите там, където стените са най-мръсни, например около розетки и ключове.

Дизайн на коридора - покритие за стени (панели)

В коридора се препоръчва избор на облицовка на стени, която е лесна за почистване. Дайте предимство на гладки материали, които могат лесно да се измият.

Дизайн на коридора - място за съхраняване на нещата

Трябва първо да се играе ролята на удобно място за съхранение. Тук можете да намерите място не само за дрехи, но и за прахосмукачки, книги и колекция от любими дрънкулки.Какво мога да направя, за да направя трансформацията на коридора възможно най-проста и ефектът - впечатляващ? На първо място, помислете добре за дизайна.

Планирайте напред какво искате да поставите тук. След това внимателно да измерите всички разстояния и да прецените колко свободно пространство е необходимо, така че промените в съответствие с вашия план да не създават трудности в живота на вашето домакинство. Помислете и за осветлението. И когато изготвяте работен план, приблизителната цена ще бъде разбрана.

Практичен гардероб - не само за дрехи

Ако шкафът е достатъчно голям, можете да организирате пространството му, така че да е удобно да се съхранява не само дрехи, но също и например дъска за гладене, прахосмукачка, четки и дори инструментите на съпруга.

Удобни закачалки за врати

Облеклото може да бъде окачено не само вътре в шкафа, но и навън. На вратите ще поставите красиви закачалки в стила на коридора. Те ще дойдат по-удобно, когато много гости идват при вас. Такова устройство също е удобно, ако дрехите ви са напоени в дъжд или сте купили нещо ново, което е приятно да се възхищаваме.

Дизайн на коридора - добре обмислено осветление

Ако сте планирали да инсталирате в коридорите на коридора с рафтове, се погрижете за осветяване на предмети върху тях. Помислете за какъв стил на осветление ще бъде или дали ще бъде скрита светлина. Най-добре е да изберете такива лампи, чиято светлина ще падне директно върху рафтовете.

Посъветвайте се с приятели, които знаят от първа ръка какви са ремонтите - със сигурност ще получите ценни препоръки. И едва след това се обадете на господарите.

Работна зона в коридора

На широките и дълбоки рафтове над монитора има достатъчно място дори за големи папки с документи или за подаване на любимо списание. А свободното пространство над кабинета, в което се крие компютърът, може да се използва изгодно, като има оборудвани рафтове за книги или работни документи.

Можете да закачите голям рафт, като разчитате на тежки предмети - шкафът ще бъде солиден архив. Не се притеснявайте за осветяването на работното място, достатъчно, за да поставите лампата встрани от дълга, извита крака. Не забравяйте, че лампата на лампата не трябва да се вижда от монитора на компютъра.

Работна зона в килера

Имате ли много малък апартамент и нямате къде да поставите настолен компютър с компютър? След това можете да подредите специална работна зона точно в коридора. Използвайте стандартен гардероб с няколко рафта. На едното, по-високо, поставете монитора и самият компютър се спуска на пода. Клавиатурата и мишката могат да бъдат поставени на малка сгъваема маса, която след работа лесно може да се скрие в килера.

Дизайн на коридора - 4 тайни: как да увеличите коридора

 • При избора на довършителни материали, се откажете от непрозрачните текстури (дърво, камък, декоративна мазилка). За малките стаи най-добрият вариант е плавен винил или нетъкан тапет.
 • Малкото пространство може да бъде визуално разширено и използвайки цвят. Използвайте за стени, под и таван светли цветове: бяло, млечно, сиво, кафе.
 • Искате ли да направите ярки акценти? Оцветете част от пространството в контрастен цвят. Таванът във всеки случай е по-добре да оставите бяло, това ще даде ефект на по-голям обем от вашия коридор.
 • Ако коридора е тесен удължен коридор, не използвайте мебелите. По-подходящ лаконичен стил - закачалка под формата на дъска с куки, монтирана директно на стената.
 • Направете място по-просторен, ако оборудвате в коридора ниши със светлини и вложки от огледала или стъклопис с осветление.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декор за коридораДекор за коридора
Дизайн на коридора в малък апартаментДизайн на коридора в малък апартамент
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Дизайн на тавана в коридора на фантазията и творчествотоДизайн на тавана в коридора на фантазията и творчеството
Варианти на декорация и ремонт на стени в коридора Описание на работата, ценаВарианти на декорация и ремонт на стени в коридора Описание на работата, цена
Кои тапети за коридора?Кои тапети за коридора?
Простри тавани в коридора, осветление, снимкаПростри тавани в коридора, осветление, снимка
Интериорът на коридора в частна къща - руски стил на снимкатаИнтериорът на коридора в частна къща - руски стил на снимката
Какво трябва да знаете, когато започвате малък ремонт на коридораКакво трябва да знаете, когато започвате малък ремонт на коридора
Украсяване на коридора с изкуствен камък, как да украсяваме антрето с изкуствен камък?Украсяване на коридора с изкуствен камък, как да украсяваме антрето с изкуствен камък?
» » Дизайн на антрето - 100 чудесни идеи - дизайн на коридора