Стълба, която поддържа стълба на стълба

Поставка за стълби

  • Подкрепа за Косово
  • Предотвратяваме отслабването на структурата
  • Допълнителни съвети

Когато създаваме стълба, имаме много въпроси. Много от тях могат да бъдат решени чрез четене на съответната литература. Отговорите на други въпроси ще бъдат предизвикани от специалисти или приятели. Монтажът на носещите елементи на стълбата е неизчерпаема тема. За това и говорете.

Диаграмата на елементите на стълбата.

Дървените стълбища често са направени от бор или дъб, по-рядко махагон, лиственица или кедър. Дъбовата дървесина е издръжлива и надеждна. Дървесината от иглолистни дървета е по-мека от дъб, но е много по-удобна за обработка. Косовюри, направени от дебелина на борда 60 мм и широчина около 300 мм. Препоръчват се да бъдат направени от залепени дъски, такива дъски нямат възли. Такива структури не са напукани или изкривени.Така монтираната част има по-голяма ширина от аналозите. Това ви позволява да правите разфасовки без никакви проблеми. Помислете за най-проблематичната част от инсталирането на стълбището - инсталацията на Косовра. Подкрепата за поетапния марш е най-важната задача в началния етап. Силата на конструкцията зависи от това как походът на стълбата ще пасне на пода и на гредата на гредата.

Подкрепа за Косово

Докосване на аферата с гредата.

Специално внимание трябва да се обърне на надеждността. Kosower, който няма резници в местата, където се поддържа походът на стълбата, е по-надежден. Тя има по-малко слаби участъци, няма опасност от счупване на дървото. Такава шиш ще изисква по-голям лъч на повърхността и това ще намали преминаването под стълбите. Положението може да коригира горния етап на фризата. Той може да бъде натиснат в гредата. Без да променяте ъгъла на целия поход, можете да променяте хоризонталното измерение на стълбата. В същото време височината на гредата на гредата ще се увеличи, закрепващите елементи ще станат по-сложни и преминаването под стълбите ще намалее, особено височината му.

Обикновено долната част на косурата се поддържа на пода. Ако стълбата се състои от два манипулации, тя почива на платформата на междусерията или по-скоро на нейните греди. Долният възел може да бъде решен подобно на горния възел.Връзката или рязането на всеки дървен елемент обаче ще доведе до отслабване на началните секции. Неправилно изпълненият възел ще унищожи цялата структура. Ако има избор, тогава е по-добре да се откажат от рамките и да се използват стоманени крепежни елементи. Те могат да бъдат болтове, скоби или квадратчета. Устройството за поддържане на стъпката на косур е много отговорно. На практика това е най-крехката част от походната стълба. Дървесината може да изсъхне и да загуби сила. Металните скрепителни елементи, ако са правилно монтирани, ще увеличат силите на вашата стълба.

Връщане към съдържанието

Предотвратяваме отслабването на структурата

Схема за фиксиране на стълбата.

Понякога, за монтаж на стъпки, разфасовките в Косовари трябва да бъдат достатъчно дълбоки. Това може да отслаби дизайна. Препоръчително е да го подсилите, като поставите три или четири Косовра под стъпалата. Техният брой също се увеличава, за да се избегне отклоняването на походната стълба под товар.

Има още едно конструктивно решение. На наклона са монтирани специални дървени елементи - "кобила". Те имат специална форма и са монтирани на горния надлъжен ръб. Подробностите за стъпките са приложени директно към тях. В съединителните елементи слотовете се избират предварително. Маре са монтирани в тези канали, директно върху надлъжната горна част на косурата, използвайки дюбели. Дюбелите в каналите са фиксирани с помощта на лепило.

Връщане към съдържанието

Допълнителни съвети

Ако изберете опция за стълба с една централна наклон, тя няма да затрупа стаята. Такава стълба ще бъде много проветрива и ще украси дома ви. Ако ъгълът на стълбите е достатъчно стръмен или стълбата се използва като помощна, има няколко допълнителни препоръки:

  • дъното на скобата е закрепено към пода или към пода;
  • горната част е прикрепена към гредата;
  • Монтажът на косура към квадратния лъч се извършва с помощта на дюбели или болтове,

В този случай долната опора на стълбата ще бъде достатъчно силна, горният възел ще бъде статично фиксиран.

Най-важното е, че голям брой крепежни елементи не гарантират здравината на конструкцията. Закрепващите елементи трябва да се монтират само когато е необходимо да се осигури силно фиксирано свързване на двете части. В този случай натоварването ще бъде насочено в напречната посока на крепежния елемент. Броят на болтовете, дюбелите и винтовете трябва да съответства на максималното натоварване на стълбата, краката на подпората на Косовра и други елементи на вашата стълба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Монолитно стълбище в частна къщаМонолитно стълбище в частна къща
Как да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръцеКак да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръце
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
Защо и как е направено стълбището за покриваЗащо и как е направено стълбището за покрива
Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…
Стрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и столСтрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и стол
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
» » Стълба, която поддържа стълба на стълба