Правилата за точките за дартс, размера на целта и разстоянието до

Дартс правила

Дартс - една от любимите игри в английски и американски пъбове. С всеки нов кръг точността на снимките се намалява и радостта от участниците се увеличава. Но дартсът също е професионален спорт. Релефът на фигурата, заекът, силата и издръжливостта на лъва не се изискват, но орелът ще бъде повече от всякога. В тази статия ще говорим как да играете дартс: правила, оборудване. Нека да говорим за звездите на този спорт. Също така споменавайте правилата на игралните професионалисти и различните варианти на хвърляне на дартс на целта.

Целеви и дартс в професионални дартс

Целевата стрелка е представена като кръг, разделен на различни части, като парче торта. Всеки регион съответства на определен брой точки, отбелязани върху целта. Според световните стандарти кръгът трябва да се окачестви на височина 1,73 метра. Според правилата на дартс, разстоянието от играча до целта е 2,37 метра. В центъра на целта има "ябълка" - 50 точки, а около нея зелена зона, за която играч получава 25 точки.

Дартсът е неразделна част от играта. Правилата на играта в дартс предполагат, че тяхната дължина е 30,5 см, а теглото е 40 грама. За професионалистите те са изработени от волфрам и никел, а в аматьорски комплекти, изработени от месинг.Безплатни прогнози за спорта на нашия уебсайт:

Когнитивен видеоклип, който подробно представя всички функции на целта за професионални дартс:

Фактура в дартс

Акаунтът в дартс е в обратен ред. Всички играчи започват с 301 точки, в професионални турнири с 501, а в отборните игри със 1001. Правилата за дартс 501, 301, 1001 не се различават една от друга. След всеки удар точките се изваждат от оставащото количество. Общо спортистите получават по три рула за всеки опит. За да завършите мача, трябва да ударите пръстена за удвояване, да заобиколите окръжността по-близо до "bullseye" или триъгълник - пръстен, който заобикаля кръга по-близо до краищата му.В случай, че участник е вкарал повече точки от необходимото, последният му опит е нулиран. Нека опишем това правило на играта с дартс, отбелязвайки точките, на един прост пример. Играчът има само 9 точки - това означава, че той трябва да влезе в тройка от три. Той попада в сектора 3. Сега той има 6 точки и трябва да влезе в тройна от две. Но със следващия стрейт той стига до зона 20. Сега сметката му отново става шест, а следващия път той трябва да удвои два. Максималният възможен резултат за три опита е 180 точки.

Звезди на дартс

Те не се появяват на кориците на най-яките спортни списания, не се появяват в рекламните шампоани, а в обществените мрежи не цитират мислите си за болка, превъзмогване и целенасоченост. Характерните особености на тези спортисти са наднорменото тегло и корема на бирата.

Но не мислете, че световните първенства с дартс са игри за "селяни". За първото място в Световното първенство за този спорт се заплащат 200 000 лири стерлинги или 11,5 милиона рубли. Безспорната звезда на турнира е Фил Тейлър (на снимката по-долу), който спечели купата 14 пъти. Адриан Люис два пъти стана шампион през 2011 и 2012 година. Размерът на наградата му е 400 000 паунда. Спонсорите на турнирите са добре познатите букмейкъри, които плащат награден фонд от един милион паунда.

От 2005 г. насам се провежда и Висшата лига, а правилата на състезанието за дартс в този турнир вземат предвид продължителността му. Наградата за спечелване на турнира е 450 000 паунда. Фил Тейлър спечели шест титли и има най-дълга серия без поражения - 44 мача.

Вариации на играта с дартс и мишена

Има много различни начини да играете дартс.

  •  Така например, дартс "301/501" точки, за които пишехме по-горе.
  •  Играта "Кръг" предполага, че всеки играч трябва да се удвои или утрои първия, втория, третия ... двадесетия сектор. Но опростените правила за дартс в този формат предполагат, че само трябва да влезете в тройно.
  • Друга версия на "хиляда" съкращава целта до "окото на бика" и зелената зона около него. Изброяват се само хитовете в тези области. Играта се играе на хиляда.

Във всички описани варианти правилата на играта в дартс: разстоянието до целта, видовете дартс - остават непроменени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Програми за обучение aristonПрограми за обучение ariston
Основните основи на изграждането на баняОсновните основи на изграждането на баня
Играта на тичане по покривите - играй безплатни онлайнИграта на тичане по покривите - играй безплатни онлайн
Описание на длъжността на електротехникОписание на длъжността на електротехник
Санитарните норми на обекта в cntСанитарните норми на обекта в cnt
Степени и класове бетон Връзката между марките и конкретните класове в силатаСтепени и класове бетон Връзката между марките и конкретните класове в силата
Канали за рисуванеКанали за рисуване
Как да направите пневматични оръжия със собствените си ръце Санитарни пушки и пистолетиКак да направите пневматични оръжия със собствените си ръце Санитарни пушки и пистолети
Тест оптика Отразяване на светлинатаТест оптика Отразяване на светлината
Разстоянието между канализационните кладенци е интервалът от едно до друго кладенецРазстоянието между канализационните кладенци е интервалът от едно до друго кладенец
» » Правилата за точките за дартс, размера на целта и разстоянието до