Полистирен psb

Стиропор PSB

- Това е експандиран полистирол, който не се пресова. Структурата на този тип пяна се състои от експандирана полистиролова пяна, която набъбва под действието на газообразуващи вещества. Изобретен през 1951 г. от фирмата Basf. През последните десетилетия се радва на голяма популярност в строителството. Особено често се използва за изолация на къщи.

Според противопожарната пяна, пластмасовата PSB принадлежи към клас G1. Това означава, че материалът гори под въздействието на открит пламък, но спира да гори в отсъствие на открит пламък. Следователно, когато се използва в конструкцията, е необходима допълнителна обработка, т.е. е необходимо да се премахне възможността за ситуация, при която е възможно пряк контакт на материала с открит огън. За правилното използване на EPS пластмасова пяна в строителството е необходимо да се разбере нейната структура и технически характеристики. Ние ще анализираме всичко в ред.

Стиропор PSB

Структура и свойства на PSB пластмасовата пяна

Така пяната пластмаса PSB се състои от 98% от въздуха, поради което е добър топлоизолационен материал. Поради своята структура пяната има топлопроводимост от 0.031-0.04 W / m ° C. Топлопроводимостта е почти същата като за минерална вата, но поради факта, че пяната не абсорбира вода, зоната на приложение се разширява. Пяната има много лоша пропускливост на парите, това е показателят, който си заслужава да обърне внимание на това кога затопляне на стените. Стените на къщата трябва да "дишат", така че предпочитанието е по-добре да се даде минерална вата, освен ако разбира се, че сте готови да похарчите повече пари.

Най-често срещаният тип PSB пяна е пяна пластини с различни размери. Изработват се чрез синтероване на гранулите помежду им под въздействието на висока температура. Размерите на гранулите могат да бъдат различни - от 5 до 15 мм. Често полистиролът се използва като пълнител под формата на отделни гранули. Добавя се към разтвора при устройството на съединителя, по този начин, етаж не само изравнени, но и изолирани.

Пенопластът има незначително тегло, но все още толерира механични товари. Устойчив на различни видове естествени ефекти, с изключение на ултравиолетовите лъчи. Това трябва да обърне внимание на дизайна на изолация на къщата, както и да не оставя пяната отворена за дълъг период от време. Styrofoam PSB не се свива с времето, но връзките между гранулите се отслабват и накрая гранулите се разпадат (около 100 цикъла на промяна в температурните цикли).

За да се разпадне пяната след запалване, към нея се добави забавител на възпламеняване, но също така е вредно за околната среда и за човешкото тяло, тъй като изпуска токсичен дим от изгарянето. Работният температурен диапазон на пяната PSB е от -65 ° С до +65 ° С. Когато температурата надвишава 90 ° C, гранулите PSB се деструктурират.Монтирането на PSB пяна плочи се извършва с помощта на специални лепила и дюбели. Обработката и приспособяването към размера се извършва с дълъг нож. За по-точно отрязване можете да използвате нихромна нишка, която се свързва със слаб източник на енергия. По този начин, нажежаемата лампа свети и разрязва PSB пяната, като нож за горещо масло.

Маркиране, типове и приложения на пяна от пластмаса PSB

Стиропор PSB

Съгласно стандартите за маркировка, всички производители трябва да посочат името, размерите, плътността и добавките на пяната. Да разгледаме един пример:

PSB-S-50PSB - това е стиропор без натискане (име) -

C - означава "самоизгаряне", т.е. наличието на огнеустойчиво-

50 - обозначаване на плътността на материала.

Нека да разберем малко с използването на различни пяна в строителството. Най-евтината и често използвана пенопласт е PSB-15 или PSB-S-15. От маркировката става ясно, че плътността на тази пяна пластмаса е 15 кг / м3. Такава пяна се използва на места, където няма голямо натоварване и въздействието на естествените валежи. По този начин ние прилагаме пластмасова пяна PSB-15 за изолация стена и покрив, Той често се използва и в сандвич панели.

Полиопанът PSB-25 се използва в същите конструкции като предишния, но има по-голяма плътност. Следователно, пяната от тази марка може да издържи на по-големи натоварвания.

Полиопан PSB-35 и PSB-50 се използват вече на места, където товарите са значителни. При затопляне на мек покрив, при устройството на топла под, при устройството на трислойни стени. По този начин може да се заключи, че PSB пяната с по-висока плътност може да замени PSB пяна с по-ниски стойности. Всичко зависи от наличието на материал, от икономическа гледна точка това не е препоръчително, тъй като PSB-50 е много по-скъпо от PSB-15. Основното е да изберете плътността на материала, в зависимост от натоварванията, които ще се нанасят върху пяната.

за затопляне на стените с мокър метод се използват профилни плочи от PSB пяна. Производителите подреждат в плочи оригиналните бразди, които позволяват въздухът да преминава между нагревател и стена, като същевременно премахва излишната влага. Устройството от този тип фасада изисква специално разбиране за функционирането на такава вентилирана фасадна система.

Стиропор PSB

Двойна PSD пяна често използвани за изолация мек покрив и с устройството за подгряване на подове. От името става ясно, че като един слой се използва полистирол, а вторият слой е рубероид или фолио, съответно. За удобно транспортиране такива плочи имат напречни вдлъбнатини, които им позволяват да се сгъват.

Трислойни продукти и използването на PSB Има сандвич панели или преградни стени гипсокартон, т.е. Гипсокартон, PVC, метал или друг материал се използват като облицовъчни слоеве и пяната PSB се използва като топлоизолационен материал. Също така са изработени от пластмасови компенсационни ленти, багети, цокли и различни видове декоративни елементи.

В строителството се използва течна пяна (изолат от пяна) Представлява порест полимерен материал, който се смесва с формалдехидни смоли и се използва в труднодостъпни места. Недостатък на течната пяна е наличието на неприятна миризма, която се освобождава по време на полимеризацията. По този начин, пяната пластмаса PSB е много широко използван в строителството и ремонта, трябва само да разбере ясно целта си и правилно да изчисли всички оперативни натоварвания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Звукоизолация на стени с полистиролова пянаЗвукоизолация на стени с полистиролова пяна
Архитектурен декор на фасади от пяна пластик Декоративни елементи Фасаден декор декор на фасадата,…Архитектурен декор на фасади от пяна пластик Декоративни елементи Фасаден декор декор на фасадата,…
Затопляне с полиуретанова пянаЗатопляне с полиуретанова пяна
Пластмасов пенополистирен състав, характеристики, недостатъциПластмасов пенополистирен състав, характеристики, недостатъци
Полагане на пенопласти, инструменти, приложениеПолагане на пенопласти, инструменти, приложение
Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…
Penoplex или полистирен е по-добреPenoplex или полистирен е по-добре
Затопляне на стени - полистирол или екструдиран полистирол, екструдерЗатопляне на стени - полистирол или екструдиран полистирол, екструдер
Екструдираната пяна от полистирол е вредна за здравето?Екструдираната пяна от полистирол е вредна за здравето?
Редът за работа на изолацията на сутерена с полистиролова пянаРедът за работа на изолацията на сутерена с полистиролова пяна
» » Полистирен psb