Как да изберем стълб за вашия дом

Избор на стълбища

 • Как да изберем стълба за стълбище
 • Критерии за избор на стълби от този тип
 • Какви са най-популярните дизайни на стълби?
 • Кой материал е най-подходящ за избор на стълба?
 • Как да изберем правилната стълба за къщата?
 • Как да изберем стълба за стълбище

  На човек, който има селска къща, стълба е просто необходима във фермата. Ако нямате този инструмент на пръсти, ще бъде трудно дори да смените електрическата крушка, да не говорим за извършването на ремонтни работи във вашия дом.

  Схема за преобразуване на стола в стълба.

  Стъпалата са незаменимо нещо в градината. Особено, ако един човек израства храсти или плодородни дървета на собствената си земя.

  За да не съжалявате за парите, които сте похарчили за закупуване на стълба, трябва да разберете какво представляват днес.

  Критерии за избор на стълби от този тип

  Към днешна дата пазарът има доста голям брой стълби от този тип. Има продукти от различни производители. Сред това изобилие най-обикновеният потребител намира за трудно да направи най-добрия избор на стълбище за къща, която е подходяща за него. Класификации има доста голям брой, но ако вярвате на експертите, тогава в процеса на избиране на стълби за къщата трябва да спрете вниманието си само върху основните.

  Схема на съотношението на височината на стълбата с броя на стъпките.

  Всички стълби могат да бъдат класифицирани според предназначението им. Не е трудно да се предположи, че сред този сегмент има както професионални модели стълби и стълби, които са предназначени за употреба в ежедневието. В повечето случаи професионалните версии имат големи размери и тежести. В допълнение, те имат повече функции, защото са проектирани да извършват дълги и сложни работи на големи площи.

  Друг не по-малко важен критерий при избора на стълба е изграждането на стълба от този тип. Например, възможно е да изберете опция за покупка, която е оборудвана с перила. Стъпалата могат да бъдат сгънати или плъзгащи, да имат различна форма.

  Третият аргумент, който трябва да се използва в процеса на подбор и придобиване на структура от този тип, е материалът, от който е направен. Например, тя може да бъде дърво, алуминий, комбинирани опции.  Връщане към съдържанието

  Какви са най-популярните дизайни на стълби?

  Днес най-популярните проекти на стълби от този тип са продукти, които приличат на буквите "L" и "G" в тяхната форма. Първият вариант е гъвкав. Такива проекти на стълби имат двустранно изкачване, което прави стълбището още по-удобно. На стълбите от този тип е удобно да се работи с големи повърхности, защото е достатъчно лесно да се пренареди от място на място.

  Примерни модели стълби.

  За да се постигне най-голяма стабилност, производителите на продукти от този тип са се погрижили за специална зона, на която е безопасно и удобно да се издържат. На подобен сайт можете да поставите инструмент, който е необходим за работа. Можете да поставите контейнер с боя.

  Що се отнася до продукти, които имат форма на L-образна форма, трябва да се каже, че те са прикрепена структура, която има работна платформа. Докато работи, той лежи на стената. Този тип стълби е много по-малък от описания по-горе. Трябва да се отбележи, че дизайнът не е толкова удобен за работа. Работейки със стълби от този вид, трябва да ги пренареждате доста често, което е неудобно, защото ще трябва постоянно да се изкачвате надолу. Един добър вариант е дизайнът, който се нарича стълб-трансформатор. Тя лесно може да се превърне в L-образен стълб. Това се постига чрез закрепващите елементи, които са прикрепени към него. При избора на стълба от този тип трябва да се обърне специално внимание на ключалките, тъй като безопасността на човека, който използва този продукт, ще зависи от тяхното качество.

  Телескопичната стълба е много популярна сред потребителите. Работата е, че този дизайн може да изпълни както ролята на стълбата, така и да се използва като стълба. В третата част от една и съща конструкция може да се използва като разширение стълба конзола, която ще даде възможност да се използва на места, където височината не може да се прилага обичайната стълба, стълби, и дизайн не трябва да разчитате. При избора на такъв дизайн е необходимо да се обърне необходимото внимание на неговите стъпки. Това е особено важно, когато се предполага, че често се използва дизайн от този тип.

  Трябва да се отбележи, че е най-удобно да се използват стъпки, които имат голяма ширина.  Схема на стълбичка на седем стъпала.

  На широките стъпала е по-удобно да стоят, те могат да бъдат работната повърхност. Оптималното разстояние между стълбите се счита за около 25 см.

  Говорейки за дизайна на стълби, е невъзможно да не се разграничават опциите, които имат релси. Наличието на парапет прави този вид строителство по-тромава и значително ограничава свободата на действие, докато се работи върху него, но тази опция е много по-безопасна. Това става особено важно, когато става дума за произведения, които се произвеждат на голяма надморска височина.

  По-универсална опция са стълбите, които имат подвижни релси.

  Връщане към съдържанието

  Кой материал е най-подходящ за избор на стълба?

  В повечето случаи в продажба има продукти от този тип, които са изработени от дърво и метал. Има и комбинирани модели. Ако в тази конструкция има дървесина, се уверете, че дървените части са обработени с лак или специални импрегнации и няма повърхност на възли.

  Най-често в комбинирана версия на конструкцията, носещите елементи са направени от метал, а стъпалата представляват дървена повърхност.

  Най-популярните за днешна дата варианти на конструкции от този тип, които са изцяло изработени от алуминий или дуралуминий. Продукти, направени от подобни материали, са прости, надеждни и лесни.

  При избора на стълба от този тип, трябва също да вземете предвид необходимата височина на повдигане. За различни цели ще ви трябват различни стълби. Някои може да бъде достатъчна височина на повдигане до 1/2 м, а другият може да има малко 2,5 m Тази стойност може да бъде изчислена както следва :. на дължината на собствената си растеж е необходимо да се добавят 30 cm и сумата, която е получена, трябва да се изважда от височината на който това отнема.

  Таванът работи с тази стълба означава да стои с вдигнати ръце. За да бъде този процес удобен, трябва да вземем стойност от 30 см.

  Връщане към съдържанието

  Как да изберем правилната стълба за къщата?

  Придобивайки такава стълба за къщата, трябва да се разбере, че изборът е индивидуален. Всяка стълба трябва да бъде избрана въз основа на условията, при които се планира нейното функциониране.

  Трябва да знаете, че има някои изисквания, които всеки проект трябва да изпълни, а моделът и типът на продукта няма значение. Тези изисквания включват следното:

  1. Проектирането трябва да бъде мобилно, мобилно и възможно най-лесно.
  2. Качеството на монтажа на конструкцията трябва да бъде най-високо.
  3. Стълбището на къщата трябва да е лесна за използване.
  4. Дизайнът трябва да бъде възможно най-стабилен.
  5. Основното изискване за стълбата е нейната безопасност.

  Проверете стабилността на продукти от този тип е необходимо, като сте на всички стъпки. Продуктът не трябва да заличава, няма значение кой от стъпките е човекът. Що се отнася до качеството на сглобяването на конструкцията, в допълнение към идеалните изчисления, които стабилността на стълбата ще каже, ще бъде необходимо да се обърне внимание на фиксирането на всички негови елементи, които не трябва да бъдат нестабилни.

  Ако говорим за масата, съотношението между теглото и дължината на стълбата е оптимално. Например, ако дължината на този тип продукт е 1,4 м, то трябва да тежи приблизително 3,5 кг.

  От съображения за безопасност ще е необходимо да се обърне внимание на стъпките, чиято повърхност трябва да бъде гофрирана, за да се изключи възможността за плъзгане на краката на човек. Острите ъгли на продукта трябва да бъдат покрити с декоративни капачки.

  Краката на стълбата трябва да бъдат снабдени със специални дюзи, направени от каучук. Те са в състояние не само да увеличат своята стабилност, но и да предпазват декоративната повърхност на пода от надраскване.

  Намерете стълбичка просто, ако знаете основните критерии за подбор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Довършителни стълби килим изисквания снимкаДовършителни стълби килим изисквания снимка
Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…
Завършване на стъпалата на бетонна стълбаЗавършване на стъпалата на бетонна стълба
Стрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и столСтрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и стол
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
Интериорен дизайн на хола със стълбиИнтериорен дизайн на хола със стълби
» » Как да изберем стълб за вашия дом