Странен арт нуво стил

Много органичен и интересен стил, наречен модерен

е роден в пълния хаос на европейските объркани стилови тенденции в края на 19 век. По това време имаше пълна бъркотия в дизайнерските направления, защото каноните на старите стилове и заплетения еклектизъм бяха "изхвърлени" в една концепция. Освен това не трябва да се забравя рязък пробив в технологичните сфери, преходът от малък занаят към масово производство. В началото на миналия век модерността като пълноправна посока вече е получила международно признание и смело ходеше по света.

Тя е с появата на този стилистичен посока, понятието екология визуализация в жилищен район, на принципа на който е прехвърлянето на природните форми и силуети в естествения човека среда.

Модерното направление ще бъде отлична възможност за декориране на стаи в стаята за хора, които:

 • любов ярки и стилни gizmos, избягване на минимализъм и kitscha-
 • предпочитат реколта, събират антики и ги съхраняват -
 • се интересуват от разкази и приключения,
 • не особено впечатлени от обикновени мебели, смятат ги за скучни.

Струва си да обърнете внимание на съвсем различен стил на дизайн, ако:

 • да се даде предимство на прави линии и разбираеми форми в интериора-
 • не харесват ярки декоративни елементи и детайли -
 • дават предимство на ултрамодерни неща и мебели,
 • Наситеното пространство ви прави уморени.

Характеристики и характеристики на модерния стил

Странен арт нуво стил

Подобно на други стилове, като например оживения арт деко или по-традиционен класицизма, Арт Нуво интериор позволява елементарно, които са доста често срещани асиметрични композиции, въпреки че не са правно обвързващи.

При създаването на модерен интериор в помещения, в които помещенията се гледат един след друг, е необходимо да се обърне специално внимание на визуалното възприятие на стила. Необходимо е преходът от една стая към друга да бъде възможно най-гладък, като се избягват контрасти.

Трябва също да се дозира много изберете акцентиращи елементи, на следния принцип: ако на заден план в стаята е светло, мебелите трябва да бъде лек пълнеж нежен тон, ако мебелите е светла и фонът е по-добре да изберете по-спокойно.

Модернизмът, както всички останали направления, има редица отличителни черти:

 • Ярките отпечатъци в декорация под формата на големи цветя или ивици.
 • комбинация от различни модели и текстурирани повърхности -
 • Предпочитано използване на сметана, шоколад или зелен цвят гама-
 • богата украса с декоративни елементи, представени под формата на сложно преплитане от растителен произход.

Всекидневна модерна

Странен арт нуво стил

За да украсите салона в модернистично направление, могат ли хората, които оценяват деликатни аспекти и преходи и са вътрешни гастрономи. В една концепция бохемският шик, небрежността, ярко контрастиращите цветове и дори несъвършените трикове и детайли могат да бъдат комбинирани. За тези, които не могат да спрат избора си на нещо единично и конкретно, Арт Нуво ще се превърне в истинска находка.

За цвета на хола е мебелировката, която поставя основния фокус при избора на основната палитра. Светли мебелни групи лесно контрастират с леки стени или се допълват от тъмни цветове на други елементи от ситуацията.

За довършителни материали с меки цветове, близки до естествените тонове, са подходящи. Изключенията са стени, който може да бъде украсен по-ярко и колоритно, като послужи като фон за неутрални мебели.

Paul - тук всичко се свежда по два начина. Първият - паркет повърхност богат тон, който дава на стаята усещане за основата на целия състав. Вторият - материя за килими в неутрално положение, служи като част от рамката.

таван по-добре е просто да го направите, правейки го проста и лека, тъй като лампите, поставени върху него, ще станат акцентирани елементи на модерността.

стени - тук всичко е типично за модерността: солидно оцветяване или тапетиране в голяма ивица.

Мебелно обзавеждане на хола

За хола е обичайно да се избират мебели от два вида: масивни класически предмети, облицовани с кожа или кадифе, или по-елегантни изделия от светло дърво.

Масата се избира под формата на правоъгълник или овал с извити крака. Столове са избрани и в стил и цвят точно под масата, наличието на плат ненатрапчива покрития е позволено. Елементите от мека мебел под формата на диван и кресла се избират или с масивни или извити грациозни крака. Рафтовете трябва да бъдат оставени отворени с минимален брой декоративни предмети. Рафтовете или библиотеките трябва да са изработени от тъмни дървесни материали върху извити крака.

Декоративният дизайн на модерната дневна ще бъде богат. Стилът се характеризира с цветни орнаменти и бионични форми.

Осветяването на дневната, представлявано от полилей, често е основната декорация на горното пространство за цялата стая. По-добре е да изберете добре-zadekorirovannuyu модел с големи размери. Desktop тела също трябва да има подходящ дизайн, по-добре е да се даде предпочитание на рафинирани и бохемски субекти.

Също така, като декоративен елемент, характерен за модерния стил, можете да използвате огледало, което ще бъде оформено в оригиналната багета.За любителите на оцветените стъклени състави е подходящ много лесен и евтин метод, който може безопасно да се използва в съвременните стаи. За покриване на прозореца или остъклената част на вратата е възможно самозалепващо се фолио, което симулира стъклопакет.

Текстилният дизайн на прозоречните отвори в модерния стил е разнообразен, но се предпочитат леки полупрозрачни материали, от които се създават елегантни композиции с драперии.

Модерна кухня

Странен арт нуво стил

Трудно е да се даде точна дефиниция за това, какво трябва да бъде модернистичната кухня. Ето защо, говорейки за модерното пространство в кухнята, трябва да се каже, че това е набор от характеристики, характерни за тази посока, които се събират в една композиция.

Цветната палитра за кухнята може да бъде или от наситени нюанси, след това стаята ще бъде ярка и цветна, или пастел, тогава кухнята ще стане просторна и нежна.

Често украсата на малките стаи се свежда до избор на неутрални материали и мебели на цвят, визуално разширяване на пространството и правилно поставяне на акцентите.

Като подови настилки за кухненски площи е по-добре да изберете хомогенно покритие, което прилича на естествен камък.

таван тя е направена в монофоничен цвят, монтаж на точка модерно осветление е възможно.

Стенни повърхности в областта на работната площ винаги са покрити с плочки. Цялото останало пространство минава под боядисване или покритие с декоративна мазилка.

Избор на група мебели

В допълнение към задължителната функционалност, мебелите за модерна кухня имат свои собствени отличителни черти.Комплектът е избран с фасади от дърво. Масата има кръгла или квадратна форма. Табуретките или столовете за хранене трябва да бъдат с грациозни огънати крака. Цялото оборудване се избира с пластмасови елементи, които се вписват в тона на други обекти. Можете да вземете елементи от ярки цветове. По-добре е да изберете мивка под формата на купа от метал, която ще се монтира на работната повърхност.

Декоративното оборудване в кухнята е минимално, но много ярко и запомнящо се.

За осветление доста често се използват няколко нива: точкови, таванни лампи и осветление около работната зона.

Като функционален декор използват плочки или мозаечни плочки. Картината изглежда много изящна.

Допълнете вътрешния кухненски композитор с добре подбрани ястия, които могат да бъдат представени от реколта от фаянс. Под такива съдове се избират всички текстилни изделия в стаята.

Спалня Арт Нуво

Странен арт нуво стил

Стилната тенденция на Арт Нуво е подходяща за проектиране на спални, както никой друг. Богато текстилно обзавеждане, оригинални осветителни тела, качествени мебели - всички най-добри мелодии за зашеметяваща почивка.

За модерната спалня има характерна цветова палитра за нея. Струва си да се говори за конкретни цветове, като бежови, златни, зелени маслини, заглушен тон на Бордо.

В декора на спалнята можете да изразите всички цветове и чувства на Арт Нуво.

Подът в стаята обикновено е покрит с паркетни панели с тъмен цвят, понякога, по желание, можете да ги замените с килими.

Таваните са изработени на базата на цялостната украса на стаята. Ако стаята има ограничен декор и декор, то пространството на тавана е подходящо, за да стане по-видимо. Изглежда добро ниво на разликата, допълнено от осветление.

Стените са покрити с тапет в лентата, само лентата трябва да бъде задържана, не контрастираща и може да се използва за украсяване на повърхността в главата на леглото. В останалата част е по-добре да се даде предпочитание на едноцветна живопис.

Сглобяване на спални мебели

За мебелното обзавеждане в пространството за спане симетрията е характерна. Елементите на мебелите се избират в лаконична форма.

Леглото трябва задължително да е снабдено с декоративен гръб. Кабинетът е по-добре да оборудва вградения тип с фасадите, които са в хармония с другите мебели и не се отличават от общия фон на стените. Нощни шкафчета трябва да бъдат поставени симетрично. Те могат да бъдат украсени с дърворезби и дръжки с оригинален дизайн. Таблицата за тоалетни принадлежности се избира в един стил с облицовки и легло.

Декорът на спалнята често е много утилитарен, с изключение на картини и бордюри.

Осветителните устройства за спалнята се избират много отговорно. Понякога това са истински произведения на осветеното изкуство. Многобройните полилеи и настолни лампи трябва да бъдат предпочитани.

Много хармонично е необходимо да се впишат огледала в интериора на спалнята. По-добре е да ги поставите над леглото. Допълнете дизайна на картината с абстракция и класика.

Много типичен за съвременните стилистични декоративни панели. Те могат да бъдат направени от конвенционални полиуретанови корнизи, предварително приготвени.

Текстил в спалнята трябва да бъде или просто контрастираща или сложна светлина, с драперии и многобройни пухчета. Windows трябва да бъдат проектирани замислено, ламбрекини, сложни комплекти, декоративни четки са подходящи.

Баня Арт Нуво

Странен арт нуво стил

Модерната баня е много светла и запомняща се. Подходящо е за богата украса под формата на багети и первази, мозайки. Дори в малка стая можете да създадете уникален дизайн, като използвате само декорация от огледала или осветителни тела.

Цветният дизайн не трябва да е контрастен или ярък. С помощта на монохромна палитра и пастелски мащаб можете да създадете уникален стилен интериор.

Акцентът в завършването на банята е върху стените или подовите повърхности.

За подови настилки се избират като традиционни нюанси на керемида - светло сиво или матово мляко и ярки наситени тонове.

Тъй като капакът на тавана не носи семантичен товар, той се опростява на едно ниво и един цвят. Можете да го допълнете с оригинална лампа или вградена осветителна система.

Стените са покрити с плочки или мозайка. При големи повърхности с повърхности е възможно тези материали да се комбинират с декоративна мазилка.

ВиК и обзавеждане

Тъй като размерите на типичните бани не позволяват запълването на стаята с приличен декор, целият акцент е върху бордюра, където ще бъде монтиран умивалникът. Тя може да бъде избрана в светли или тъмни цветове, в зависимост от цялостния дизайн. Инженерът трябва да избере модерен, но без футуристичен "допир".

Банята трябва да бъде направена от чугун или акрил, във формата на правоъгълник или овална. Умивалникът на вградения тип е поставен върху пиедестала и може да има формата на купа. Тоалетната е избрана повече от класическата овална форма. Мебелите са дървени, украсени с дърворезби.

Декоративната функция във ваната е снабдена с аксесоари и текстилно оборудване.

Осветителните тела имат вграден тип, може да има светлина в огледалото, което на свой ред е по-добре да се украсяват в багети или да се направи цялата стена.

Текстилният материал на стаята трябва да контрастира с общия фон. Например, ако в стаята е тихо ярки цветове, текстила, избрани ярки, ако мебелите и декорацията на стените наситени, кърпите са по-добре да се избере много по-лек.

Въпреки че модернизмът има повече от 100 години, тази тенденция продължава да се развива, променя и подобрява. Ето защо е толкова популярна и всяка година хиляди дизайнери и местни жители се влюбват в нея по целия свят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Умен дизайн на стая с тухлена стенаУмен дизайн на стая с тухлена стена
Интериорен дизайн на апартамент в стил Арт Нуво за истински ценителиИнтериорен дизайн на апартамент в стил Арт Нуво за истински ценители
Модерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериорМодерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериор
Интериорен дизайн на модерни дневни стаиИнтериорен дизайн на модерни дневни стаи
Как да изберем стил на интериорен дизайн?Как да изберем стил на интериорен дизайн?
Текстилен интериорен дизайнТекстилен интериорен дизайн
Стил на реколта в интериораСтил на реколта в интериора
Eclectic-силуетEclectic-силует
Еклектичен апартамент в КиевЕклектичен апартамент в Киев
Романтичен интериорен дизайн на кухнятаРомантичен интериорен дизайн на кухнята
» » Странен арт нуво стил