Шкафът в коридора със собствените си ръце

Ако знаете как да използвате дърводелски инструмент и помнете от училищната програма как правилно да четете чертежите, можете да направите функционален килер в коридора със собствените си ръце. Днес има много предложения от различни компании, но защо отпадъци, ако има инструмент в ръка и листове "фурнир" шперплат или ПДЧ?

Определяне на размерите и избора на материал

Независимото производство на килера в коридора със собствените си ръце, насочено повече към помещенията, с малки размери. Това означава, че ситуацията е подходяща за собствениците на малки апартаменти, когато няма излишно пространство за инсталиране на мебели, и просто е необходимо да се организира място за външно облекло.

Нека да започнем от тези стойности:

  • ширина - 908 мм-
  • дълбочина - 648 мм-
  • височина - 1994 мм.

Размерите са посочени в милиметри, така че ще бъде по-удобно за някой да ги преведе на сантиметри. По принцип това е размерът на средните стойности и те са подходящи за почти всеки коридор. Комбинацията от модела на шкафа ще бъде направена от закачалка за дрехи и поставки за обувки, с чекмеджета. За малък коридор - Спартан, но това ще е достатъчно.

Шкафът в коридора със собствените си ръце

От материала е по-добре да се използва износеният шперплат (фурнир). Можете да плакате, но е по-трудно да го видите със собствените си ръце. Шперплатът е по-труден, а трионовете са по-добре нарязани, докато по-меката структура на ПДЧ е разположена на пукнатини и чипове на мястото на рязането. Ако имате необходимото оборудване, а именно пейка с подстригване, този въпрос се премахва.

Имайки уменията и уменията да работите с трион, можете леко да отрежете ПДЧ, а страната на призмата да се инсталира на стената, като по този начин да скриете малки дефекти, ако се появят. Но все пак ще спрем на шперплат (19 мм).

Разрязване на заготовки за шкафа в коридора

Въпреки простотата на изпълнение: багажник под външното облекло и облицовка - подробности за производството на гардероба в коридора, това ще отнеме много. Това може да изплаши онези, които искат да изработят мебели със собствените си ръце, но в действителност няма нищо сложно.

Шкафът в коридора със собствените си ръце

Страничните стени (1)

Внимание за техния размер, това са две еднакви ленти с ширина 298 мм и височина 1467 мм. От вътрешната страна на дъното трябва да направите жлебове, за да поставите рафта. Широчината на шперплата е 19 мм. Отгоре и отдолу шевът се отстранява, също така и за дебелината на шперплата. По този начин, при сглобяването, всички елементи ще бъдат насложени "под лицето". Терминът "дърворезба" определя връзката на две части, които се изравняват един с друг, по горния край.

Покритие, рафт и дъно (2)

Три компонента на гардероба за коридора със същия размер. Широчината е 292 мм, дължината е 812 мм. Можете да направите шаблон и да го изрежете. Така че дори ще бъде по-удобно. Извършвайки цялата работа себе си, ще бъде трудно за три елемента да издържат на един размер. Шаблонът ще премахне всички въпроси. Тук пропилът на преградата е направен точно в средата. Центърът се намира и отстрани се маркира на 9,5 мм. Така, в сумата ще се окаже - 19 мм, което е дебелината на шперплат.

Горна преграда (3)

Този размер каишка 292h171 мм, което ще бъде разделено на рафтовете шкафове с чекмеджета, на кръстопътя на горната част, за облекло и обувки под пиедесталите.

Страничните стени на долния корпус (4)

Две части ширина 591 мм, височина 413 мм. От вътрешната страна на дъното е необходимо да се направи трион за дебелината на шперплата, за вкарване на долния рафт. От долния ръб е вдлъбнат - 38 мм и от него се изработва пропил. Фалцът се отстранява по горния край на двете стени.

Покритие и дъно на долния корпус (5)

Видя един размер - 776 мм и ширина 591 мм. От вътрешната страна е необходимо да се направи канал. Тъй като лицето и страната са определени от вас, тогава погледнете ситуацията, в която да направите пропил. По-добре от страна, където има дефекти, така че те да могат да бъдат скрити по време на монтажа, като се инсталира вътре.

Подразделение на шасито (6)

Общият детайл е достатъчен - ширина 730 мм и височина - 108 мм. Не е нужно да правите канали и да отстранявате отстъпката, но трябва да изрежете полукръгла арка, за да придадете на декора гардероб в коридора. Ако няма опит за изрязване на такива модели, можете да направите това прави.

За да направите свои собствени ръце poluoval, което ще даде известна индивидуалност на мебелите в коридора, можете точно да направите маркировките и да го видите с Jig трион. Файлът е малък за метала.

Покривни стелажи (7)

Това са две детайли, идентични по височина на страничните стени - 1467 мм и ширина - 51 мм. Те ще бъдат инсталирани на предната страна, така че да ги триете внимателно, така че повърхността да не остава нарязана.Горната напречна греда (8)

Елементът на декорация, който затваря и свързва, горната част на шкафа. Дължина 730 мм, височина - 70 мм. Ако погледнете снимката, можете да видите, че дъното е също изрязано във формата на полукръг. Тук трябва да се опитате да направите всичко според схемата, така че гардероба в коридора със собствените си ръце да има привлекателен външен вид.

Периферните пластини (9, 10, 11, 12, 13, 14)

Това са елементите на външната облицовка. Размерите на всеки елемент са различни:

  • 730x19 мм - 9-
  • 171x19 мм - 10-
  • 425x51 мм - 11-
  • 730x57 мм - 12-
  • 730x58 мм - 13-
  • 413x19 мм - 14.

При рязане изберете подходящия материал. Да не се развалят цели листове шперплат. Направете подготовката на баровете в последния момент. Вие ще имате разфасовки, когато изрежете основните елементи, можете също да изрежете малки елементи от тях.

Средният елемент на задната стена (15)

Размерите на частта са 1153x812 мм. Това е задната стена на горната част на шкафа, на която ще бъдат закрепени закачалките.

Задният панел на задната стена (16)

Размери 812х375 мм. Ширината на панела е идентична с горната стена, може да се наложи да изрежете двете вложки от един лист.

Горната част на задната стена (17)

Тази част от кабинета в коридора е разположена над средния елемент и има същата ширина. Размери, следните 812х322 мм.

Задна плоча (18)Размерите му могат да бъдат такива. Основното нещо е, че могат да бъдат свободно фиксирани закачалки за дрехи.

Sheaves (19)

Това са ограничителите на чекмеджетата. Три бара - 292х19 мм. При рязане на други части такива ленти също могат да останат.

Не забравяйте да видите парчетата на равна повърхност. Ако имате инструмент, а именно ръчен фрезерен трион, го регулирайте на масата. Като разполагате с устройството, можете със собствените си ръце да изрежете плавно всички компоненти. Линиите на изрязване ще бъдат по-гладки и ще има по-малко остриета.

Свързващи елементи

Основните елементи на шкафа в коридора ще бъдат фиксирани с "дюбели" с диаметър 8 мм. Съответно е необходимо да се пробие дърво с режещи ръбове със същия диаметър. За да се направи връзката по-надеждна, PVA лепило ще бъде полезно.

Имайте предвид, че в чертежа елементите, в които е необходимо да изрежете жлебовете и да премахнете гънката за връзката, са обозначени отделно. Това са ръбове, които позволяват да се откаже от закрепване с мебелни връзки. Макар че те са по-надеждни, просто е невъзможно да се скъсят жлебовете със собствените си ръце за тяхното инсталиране.

Шкафът в коридора със собствените си ръце

За да свържете "дюбелите" се нуждаете от шаблон. За да ги инсталирате, трябва да пробиете дупки в стените и трябва да направите това на същото разстояние, за да избегнете изместването на частите.

Шаблонът е направен по този начин. Според технологията е необходимо да се монтират "дюбели" не по-малко от 5 см от ръба. Това е точно разстоянието, което трябва да издържите. Вземете шперплат с ширина 19 мм. Дължината може да бъде всяка, но в нашия случай е достатъчно 10 см. От двете страни се отбелязва разстояние от 5 см и се пробива дупка. Всеки шаблон е готов. Прилагайки го на ръба, ще маркираме мястото на пробиване за монтиране на "dickel".

Скритите места и връзките с фалц, се фиксират с винтове, а мястото за свързване се намазва с лепило PVA.

Сглобяване на килера за коридора: горната част

Ние ще събираме отделно, първо багажника под дрехите, а след това и дъното на облицовката. След тях ще се свържем в един готов случай за зала.

Взимаме страничните стени, капака, дъното и рафта. Под рафта изрежете рязането, а горната и долната част се поставят в гънката. Ще бъде по-удобно да работите на плосък под. Ние излагаме елементите, така че да разберете какво, къде? Планираме места за самобръчкови винтове. След това смажете сгъвката с лепило и ги свържете към страничните стени. Тук ще ви е необходим асистент. Човек държи стените, а вторият с отвертка заключва рафта.

След това, на дъното с вдлъбнатина от 19 мм от края, закрепващите елементи се закрепват. Винтове за закрепване. Освен това, от типа на горната част, долният рафт е фиксиран до дъното на страничните стени. Също така лепилото се нанася върху лепило, а при монтажа му частта се фиксира с винтове.

Основната част е готова. Сега трябва да поставите рафта в жлебовете по страничните стени. В някои случаи височината на стените не може да се отрази по-добре. След като фиксирате дъното и горната част, панелите могат да "играят", а размерът на рафта няма да позволи правилното му закрепване. В такива случаи първо инсталирайте задната част на шкафа.

Завъртете кутията с лицето надолу и прикрепете долната част на гърба. Ние ще закрепим винтовете, защото те няма да се виждат отзад. Първо маркирайте с бормашина, завийте на място. След нанасянето на елемента на долната страна и подравняването около краищата по отношение на двете страни, завинтваме двата винта в ъглите. След като приближите приблизително точността на връзката, не изваждайте никакви части, фиксирайте в средата и след горната част.

След това инсталирайте горната част. По същия начин отбелязваме местата за самозатягане на винтове, нанасяме и подреждаме горната част първо, после дъното. След като се свържат и двата елемента на задната стена, закрепваме останалите винтове.

Основната работа е свършена. Шкафът за коридора е почти готов, сега можете да поставите рафта. Ако сте направили всичко правилно, то трябва да влезе в жлебовете с лек натиск. За сила, разрешено е обработката с бразда с PVA лепило.

Свързването на напречната греда и крайните ленти

Сега помислете как да използвате правилно "дюбелите". Трябва да свържете напречната греда и лентите. Вземете шаблона, който е приготвен предварително и от крайните страни на напречната греда се маркират дупки за "дюбели". Приложете шаблона от две различни страни: отгоре и отдолу. След това пробийте 8 дупки на дълбочина от 1,5 cm предварително маркиране на инструмента, разстоянието.

След това, страничните релси по същия начин, шаблон за очертаване на седалките, както и пробитите отвори, но само 1 см. "Дюбел" вмъква в горната греда. Те трябва да са стегнати, но за надеждност можете да смажете седалката с лепило. Вмъкваме крепежни елементи на места и леко натискаме, ние ги караме на всяка дълбочина. В долната част лентите са свързани по същия начин.

Рафтове под дрехите на гардероба за коридора, готови. Остава само да поставите дяла на долния рафт и да поставите предната страна. Ще направим това с лепило.

Поставяме композицията във вътрешността на лицевата повърхност и я калибрираме внимателно на място и я фиксираме. За да направи връзката по-безопасна, можете да поставите нещо тежко на върха. Докато тази част от гардероба изсъхва за коридора, ще съберем долния шкаф.

Сглобяване на дъното на шкафа

Тук нещата са малко по-прости, защото размерите са по-малки. Долната и горната част са фиксирани в гънките. Свързваме фугите с лепило и ги свързваме, допълнително закрепващите винтове. Тогава задната стена е прикрепена. И тук няма нищо сложно. Инсталирайте го на място, подстригвайте и затегнете винтовете.

След като се сглоби долната кутия на шкафа за коридора, в жлебовете е монтирана преграда. Тя трябва да се затегне и за надеждността на площадките за кацане, ние прилагаме лепило. Бетонът е готов. Остава само да се събере облицованата част, съгласно същия принцип, с който съчетахме завършванията на горната част. Създаваме "дюбели", свързваме елементите, а след това върху лепилото ги оправяме навън.

Свързване на детайлите на шкафа

След сглобяването трябва да изчакате няколко дни. През това време лепилото ще придобие сила. Сега остава само да свържете двата елемента на гардероба към коридора в едно. Ще определим "дюбелите".

На долния пиедестал, отстъпвайки от всеки край от 1,5 см, отбелязваме мястото за пробиване под "дюбелите". Вдлъбнатината е необходима за създаване на декоративна пролука. Първо, изчертайте линия от всеки край с молив и приложете шаблон, който ще извърши маркирането.

Спомняме си как да го направим: от всеки ъгъл в различни посоки по линията, където ще бъде инсталиран горният рафт на кабинета. "Shkanty" е фиксиран отдолу. След това, по същия начин, измерваме мястото от долната страна на горната част на шкафа и пробиваме дупките. Смажете седалките с лепило и поставете рафт за дрехи. Леко съвпадение на място, ние зареждаме товара отгоре, така че връзката да е по-безопасна.

Шкафът в коридора със собствените си ръце

Ние правим прибиращи се рафтове

Предварително подробностите за тях не бяха отрязани, защото такава работа се извършва на място. Факт е, че пресовани шперплат, според GOST, има дебелина от 19 мм. Но машините във фабриките не винаги дават точните размери. Следователно дебелината може да бъде 18 mm или 20 mm. Ето защо, размерите за монтаж на кутии "премахнати" след монтаж на шкафа в коридора със собствените си ръце.

Измерваме височината, дълбочината и ширината, всяка отделна отделна част. След това изрязваме детайлите от шперплата. Не би било препоръчително да се събират чекмеджета от шперплат от 19 милиона евро. Това изисква девет или десет милиметров шперплат.

Закрепването се извършва чрез винтове или винтове за самозатягане на дърво. В същото време е необходимо да се направи "zinkovka", така че шапките да се удавят в дървото малко и да не пречат на свободното движение на елементите, върху импровизираните скици.

Между другото, "zinkovka" при закрепване на самонарезни винтове, е необходимо да се направи на всички елементи. Просто е: въртене на "отвертката", за да се завърти обратно на часовниковата стрелка, а в точката на закрепване направи малък жлеб.

Монтиране на краката на шкафа

В тази версия краката ще бъдат цокли. Стандартната височина е 50 мм. Предната и задната част са изрязани по дължината на долния шкаф на шкафа. При изчисляване на дължината на страничните ленти, извадете от ширината на долния пиедестал два пъти 19 мм. Полученото число ще бъде дължината на страничните ленти.

Връзка с дюбели. На първо място, местата са отбелязани на страничните релси и в тях са поставени "дюбели". След пробиване на дупки в предните плинтове и фиксират връзките. По-добре е да поставите основата на пиедестала с ъглите на мебелите. Те са евтини и трябва да бъдат закупени предварително от магазина.

Ъглите са прикрепени, с вдлъбнатина от ръба 150-200 мм. По-близо е нежелателно, защото под тежестта на гардероба за коридора, направени от собствените си ръце, шперплат може да се пука. По-дълбоко не се препоръчва. Най-добрият вариант е 200 мм от ръба.

Кабинета завършва

Ако гардероба в коридора е направен от ПДЧ или шперплат с фурнир, тогава не е необходима допълнителна обработка. Винаги, ако е възможно, видими фуги, залепени с лента на ръба.

Ако шперплатът е необработен, могат да се използват различни покрития. Най-напред цялата повърхност се обработва с пясъчна хартия с нулева стойност. След това прахът се отстранява от прахосмукачка. След това можете първо да украсите с петна всеки цвят, а след това покрийте цялата повърхност с лак. Само след тези работи се допуска закрепване на закачалки за дрехи.

По принцип идеята да направите килим за залата със собствените си ръце е добра идея. Нека това не е шедьовър на мебелната индустрия, но можете да се докажете като майстор и да създадете удобен "случай" за нещата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декор за коридораДекор за коридора
Дизайн на коридора в малък апартаментДизайн на коридора в малък апартамент
Вградени гардероби в коридораВградени гардероби в коридора
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Интериорът на коридора в малък апартаментИнтериорът на коридора в малък апартамент
Дизайн на тавана в коридора на фантазията и творчествотоДизайн на тавана в коридора на фантазията и творчеството
Варианти на декорация и ремонт на стени в коридора Описание на работата, ценаВарианти на декорация и ремонт на стени в коридора Описание на работата, цена
Каква дебелина са параметрите и класификацията на шперплата?Каква дебелина са параметрите и класификацията на шперплата?
Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?
Компютърно бюро във вътрешността на снимка на малък апартаментКомпютърно бюро във вътрешността на снимка на малък апартамент
» » Шкафът в коридора със собствените си ръце