Изглед паркет паркет и стилизиране

Дори в съветско време паркетните подове бяха част от елитната категория материали за подови настилки. Те все още могат да бъдат намерени в помещенията на много "стомана" и "Хрушчов" от онези времена. Паркет паркет е изработен от твърда дървесина (дъб, бук, пепел, маслини, боклук и др.). Тя е красива, издръжлива, лесна за ремонт и просто се актуализира. Това е достатъчно обикновени otsiklevki и прилагане на пресен лак. Сега такъв паркет лежи в техните апартаменти и къщи, много богати жители на града.

Преди това целият материал е произведен в строго съответствие с установените изисквания и размери. Днес има няколко версии за това, включително и продуктите на иглолистни и подова настилка. Произходът на подвид се дължи на техните различни характеристики и изисквания за монтаж. Твърдостта на всеки материал се определя от специална скала, където приетия стандарт дъбов паркет (коефициент 1). Това дърво е най-разнообразни, тъй като други твърда дървесина, дори с фактор 1.5, имат голям линейно разширение, когато е мокро, и твърдостта е ниска в иглолистна дървесина (0.3-0.4).

Паркет паркет

Класификация на материала

Стойността и качеството на паркета зависи от разрязването му. При радиално рязане подреждането на дървесните влакна се групира по детайла. Този материал е най-издръжлив и има добра устойчивост на влага. В тангенциалния срез материалът се характеризира с изразена хетерогенност. Областите с ниска плътност са много по-леки, можете да видите местата, където са били възлите. В зависимост от процента на плочите на трион в състава на покритието, се разграничават следните видове парче паркет:

Паркет паркет

  • "Select" - най-скъпият материал, състоящ се от красиви хомогенни щанци за радиално рязане с висока твърдост, с подобен цвят и дървесен модел.
  • "Натур" - в него част от умира с радиално нарязване и част с тангенциална. Дори при избора на цвят дървесният образец ще бъде хетерогенен.
  • "Rustic" е материал с относително ниско качество с минимална твърдост за избрания вид дървесина и по-кратък експлоатационен живот. Състои се от останките от заплитанията на тангенциалния срез. Той има бюджетна стойност.

Паркет паркет

Чуждият паркет се различава от вътрешните по-дълги плочи и тяхната променлива дебелина. Това трябва да се вземе предвид от купувачите, които закупуват материали за сглобяването на различни производители. При избора на продукти никога не трябва да се ръководи само от тяхната цена и външни данни. Като правило такива щанци имат ниски експлоатационни свойства. Тук е по-добре да се съсредоточите върху материала, характерен за вашия регион. Тя винаги ще се окаже по-адаптирана към климата на вашата лента. В Русия е по-добре да се купуват паркет от дъб, габър, пепел, бук, клен и круша.

дъб - класически материал, универсално използван в приоритет. бук красив цвят и тон, но силно деформиран при влага. пепел по-силен от дъб, но има подчертана текстура от дърво, което затруднява формирането на подобни дървесни покрития. круша на рязане е много красива, дървото се характеризира с розов нюанс и дискретен дървен модел. Той е идеален за създаване на повърхности с монолитна текстура, но е с ниска плътност. дърво клен почти бяло. Паркет от него е много красив, но изисква определен микроклимат. В противен случай започва унищожението му.

Голяма популярност се печелят от чуждестранни материали: маслини, тиково дърво и мербау. Такова дърво има необичайна текстура и цветове, но се характеризира с доста високи разходи и по-малко практичност, отколкото вътрешните породи.

Паркет паркет

Извършване на работиНезависимият Полагане на паркет на единица сила само. Ето защо най-доброто решение на този етап ще бъде да възложи работата на опитни майстори и след като проучи основните принципи на работата, само контролира тяхното изпълнение. Има определена алтернатива на малките дървени щанци - готови трислойна паркетна дъска. Той има добри характеристики, но е подходящ само за райони с висока звукоизолация и хигиенни свойства: кухни, спални, дневни, детски, коридори. Оптимална комбинация с интериора за класика.

Паркет паркет

Когато се произвеждат, дървените слоеве се редуват и се прави добра защита на боята и лак (от 5 или повече пъти). В долния слой се използва фурнир от иглолистни дървесни видове, средно иглолистни ламели. Върхът е с ценно дърво: дъб, клен, череша, орех, венге и т.н. Краищата подсилват вложките от бук. Вътрешното фиксиране на материала е важно: в борда "Tarkett" Използват се ключалки с t-lock. За покриване на крайния продукт използвайте паркетно масло или лак, предотвратявайки преждевременно износване на повърхността.

Монтажът на паркет се извършва по два начина:

Плаващ. Складирането се извършва на суха, равна и твърда основа, без закрепване с лепило или нокти. Покритието е поставено успоредно на светлината, падаща от прозореца, ако стаята е силно стеснена и опъната - по дължината му.

Паркет паркет

Лепила. Лепилото върху дисперсия на водна основа не се препоръчва. По-добре е да използвате двукомпонентни разтвори или формулировка на базата на разтворители. Важно е базата да е добре подравнена. Шлайфането е възможно за следващия ден.Паркет паркет

Преди да поставите дъската или паркета, основата трябва да се подготви предварително. необходима хидроизолация може да бъде силен полиетиленов филм (от 200 mkr). Тя е покрита с шперплат листове (за предпочитане 600 x 600 мм), които ги прилягат добре към размерите на помещението. Закрепващите елементи се изработват с помощта на самобръчкови винтове и пластмасови дюбели. Вдлъбнатина от стена оставете 15-20 мм, между шперплатните листове от 8-10 мм. За по-нататъшна предварителна обработка на повърхността в помещението, използвайте шлифовъчна машина.

Измерва се готовата основа и се определя броят на редовете на поставената дъска. Незабавно прекарайте настройката на последния ред под ширината на стаята. За да започнете инсталацията, изберете цяла права стена. Всички подредени редове трябва да бъдат строго паралелни. Необходимо е стените да имат 10 mm компенсаторни разстояния, по-късно покрити или по подобен начин подове паркет парче.

Вътрешният канал на първия ред се завърта на стената чрез издатини. Натрупването на всяка последователна серия се извършва в разредна последователност. При използване на двукомпонентно лепило е необходимо лично защитно оборудване. По-здраво свързване на заровете ще помогне за нанасянето на лепило върху жлебовете на жлеба. Излишъкът незабавно се премахва. Подложката е изработена от стабилна дървена бар и чук. тръби и вратата е заобиколена с триони. Получените заготовки са внимателно свързани с лепило.

Паркет паркет

При плаващия метод е възможно да се елиминират грешките, които са направени, а самата покритие може да се използва по-късно на друго място за втори път. Ако използвате лепило, основата ще бъде положена много по-надеждно, но няма да можете да отстраните дефектите или да замените повредените дъски.

Различни видове дървесина позволяват създаването, по желание на клиентите, на подови настилки със странни шарки и шарки. Но такива работи са доста сложни и скъпи, така че тяхната цена е висока и само опитен майстор може да изпълни всичко на правилното ниво. Можете да се опитате да си направите сами паркет от рибена кост, Дори и този прост метод ще бъде овладян само от малък процент от тези, които го рискуват. Сгъването на плочите ще бъде много трудно и чисто, тъй като най-малкото изкривяване ще предизвика слотове по целия периметър.

Паркет паркет

Можете да поставите паркет върху битумен мастик, но неговият слой не трябва да надвишава 0,7 мм. Монтажните дъски и паркетите се извършват при температура не по-ниска от 18 ° С и относителна влажност на въздуха от 40 до 60%. Пълното изсъхване на пода от твърда дървесина става в рамките на една седмица. Ремонтът на паркета може да се извършва само от специалисти, този вид работа е най-старателно и сложно и всяка неточност може да струва подмяна на допълнителна част от пода.

Колоездене и живопис

За да може материалът да продължи дълго време, той се нуждае от постоянно внимание. Периодична защита на дъската или парче парче с покритие от свеж лак, можете да удължите живота на борда в продължение на много години. Въпреки това, за прилагането на нови слоеве е необходимо напълно да се премахнат частично износените стари. Тази операция се нарича шлифоване. Най-лесният начин да използвате специална шевна машина. Но цената му е достатъчно висока и е по-лесно да поръчате тази услуга или да наемете оборудване в специализирана фирма. Можете също така да използвате ръчен цикъл (продаван в хипермаркетите на сградите) или да използвате заострена странична конструкция.

Паркет паркет

Обикновеното желязо ще помогне за опростяване на процеса. Лакът се изглажда чрез мокър парцал много по-лесно. Когато е напълно отстранен, повърхността е почистена. При липса на мелница е подходящо фино шкурка. За това е удобно да поставите на ходилата и да работите с краката си - процесът ще се ускори.

Приготвената база се обработва с антисептик. Използването му ще унищожи всички видове гъбички и ще предотврати допълнително потъмняване на повърхността. Преди нанасянето на лак материалът също се грундира. Поради това бактериите не могат да проникнат в дървото. Грундът се нанася с четка или широка шпатула с бързи, еднообразни движения, които постепенно се разпространяват по пода. Когато съставът е напълно сух (2 до 4 часа), повърхността се полира отново. Операцията се повтаря 3-5 пъти.

Паркет паркет

Лакът трябва да бъде предварително приготвен. Предпочитат бързодействащи алкидни и алкид-уретанови формулировки. Боята се стартира, когато завършеният композит се утаи и от него изтича прекалено много въздух. Нанася се с широка мека четка или валяк. Движението се извършва по дължината на влакната. Идеалният вариант е използването на яхтен лак.

Дъбовият паркет е покрит с няколко слоя. Колкото по-голям е броят им, толкова по-силно е покритието. Но процесът ще отнеме малко повече поради някои свойства на състава. Всяко следващо покритие пада върху сухия. Времето за втвърдяване на продукта не надвишава 2 часа, но не се препоръчва по-рано от три дни. Преди полагането на всеки нов слой от повърхността, прахът се отстранява и покритието леко се смила. Работата се извършва най-добре при 15-20 ° C и средна влажност в помещението.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени подови настилкиДървени подови настилки
Иглолистен субстрат за ламинатИглолистен субстрат за ламинат
Лепила за паркетЛепила за паркет
Начини за полагане на паркет бордаНачини за полагане на паркет борда
Топъл под пода на паркетаТопъл под пода на паркета
Паркет етаж луксозен етаж снимкаПаркет етаж луксозен етаж снимка
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Подовата дъска трепва Какво да правя?Подовата дъска трепва Какво да правя?
Ламиниран паркетЛаминиран паркет
Прахосмукачка за паркет какво да търсите при избора сиПрахосмукачка за паркет какво да търсите при избора си
» » Изглед паркет паркет и стилизиране