Габиони укрепват и разкрасяват вашия сайт

"габиони" - странна, прекрасна дума, по някакъв начин съвпада с "Хърмаяни" - името на героинята от серията романи на Джоан Роулинг за Хари Потър. Има нещо магическо, необичайно в "габионите". Всъщност, думата "Кош" Френски произход и означава "голяма клетка" - такъв дизайн, направен от метална мрежа. Тя е пълна с камъни. Габионите имат две основни цели.

Те се използват като подсилващ елемент, независимо дали е подпора стени или на плажа, наклона и като елемент на дизайна - има и широк избор - дали оградата, или ограда, или структурирането на пространството. Габионите са мобилни, екологични, защото камъните, които ги запълват, са елемент от елементи - класически естествен материал. Габионната мрежа е метална, камъните в нея са естествени. Размерите на камъка и решетката се определят от вас сами. В този момент започва дизайна и творчеството: ние решаваме какъв е габионът на нашия сайт.

Габионът се използва от няколко столетия. Преди това това бяха плетени кошници, напълнени с натрошени камъни. Сега върбите са заменили металната мрежа. Напредвайте все едно. Материалът, с който е запълнена решетката, било то натрошен камък, порфирит, камъче, пясъчник, трябва да бъде по-голям от металната клетка, за да не падне през нея.

габиони

Когато подреждате габиони, можете да експериментирате в дизайна с вида и цвета на камъка, създавайки не само структура, но и архитектурно решение.

Габионите имат предимства пред бетонните плочи. Силата на банка укрепване на резервоари или подпорни стени габионните не отстъпва бетонни плочи, по красота и грижата за околната среда е печеливш. Цената не е последната характеристика. Габионите са много по-евтини от бетонните структури. Кош пропусклив, което означава, че те няма да си спестите хидростатични товари, и не се нуждае дренаж.Ако почвата попадне в кухините между камъните на габиона, силата на структурата се увеличава само. В тази почва много скоро семената на растенията падат, покълват и структурата естествено навлиза в пейзажа. Не можете да изчакате помощта на природата и особено да запълнете земята между камъните на габиони и да засадите растенията, които ги харесват. Има възможност да се спести от покрития в габиони материал: слойът на избрания камък се поставя само от предната страна на металната мрежа, останалият обем се напълва с строителни отпадъци - тухла или пясък, обвит в геотекстил.

Видове габиони

Габионите са с форма на кутия, плоски и цилиндрични. Посоката в строителството ще се развие, със сигурност ще има и други видове габиони. Боксовите габиони (наричани още Габови габиони) са под формата на паралелепипед. Ширина в границите 1 - 2 метра, дължина 2 - 6 метра, височина 0,5 - 1 метър. Ако контейнерът на габиона е дълъг, то той се разделя на зони с дялове.

габиони

Кутирани габиони са заварени и окото. Първият вариант е за предпочитане поради по-надеждния дизайн. Мрежата е по-евтина, но губи в естетиката.в плоски габиони (матраци Reno) ширина 17 - 30 см, дължината - което е необходимо. Те са много удобни за укрепване на долини, склонове, повторете облекчението, което укрепват.

Цилиндрични габиони - много гъвкави конструкции на разширената функционалност, те се използват за по-сложни и отговорни работи. Те са незаменими, когато са необходими подводни основи или в райони, където съществува опасност от ерозия на почвата. Материалите за габиони използват по-устойчиви на корозия: стоманена тел с защитно цинково покритие, понякога (ако морската вода) е подобрена от PVC филм.

габиони

Монтирането на габиони е съвсем проста. Основното е да ги обединят. Тази операция се извършва със специални спирали. Елементите от контейнерите за мрежи са прикрепени един към друг в желания ред. За дизайна не се впуска, фиксира се с метални котви или дървени колчета. Първо създайте структура, след това запълнете контейнерите с избрания пълнеж. Обърнете внимание на свиването.

Габионите носят не само функционално натоварване, но и декоративни, които ви позволяват да превеждате интересни решения при ниски финансови разходи. Територията на гостоприемството не винаги е напълно плоска. Често се налага да се укрепват проблемни области. Можете да го направите красиво. Можете да укрепите наклона, като създадете тераси - какви не са градините на Семирамида? Грижи за брега на естествени и изкуствени резервоари. Много скоро габионите се размножават с водна растителност, крият телена тел, която дава очарованието на изоставения ъгъл, създавайки контраст между формата и съдържанието. Създайте елемент от пейзажа, органично се вписва в цялостната картина.

Габионът ще помогне не само да укрепи дъното на потока или плиткото езерце, но и да го украси. Може би разнообразие от възможности с създаването на острови или мостове, където габиони служат като подкрепа. От габионите има прекрасни огради: твърди, твърди. Те надеждно скриват територията от любопитни очи. Изглежда привлекателен, камъкът е естествен материал. Мотивите на средновековните крепости са разпознаваеми. Такива конструкции вдъхват увереност и надеждност. За огради използвайте габиони. В този случай се нуждаете от колоните за поддръжка, те ще бъдат прикрепени към секциите на мрежата. Стълбовете за подпомагане предоставят допълнителни възможности. Те могат да настанят градина тела. С помощта на габиони можете да zonirovat територията на сайта.

габиони

Ако габиони не са изложени на натоварване, изпълнявайки чисто декоративна функция, тогава можете да напълните контейнерите не само с камъни. Тук всичко е решено от въображението на дизайнера. Можете да използвате керамика и дърво, контрастиращи по цвят и размер. Това, всъщност, музика в дизайна, акорди и мелодия. Има специални стъклени пълнители. През деня слънчевите лъчи, пречупени в такъв пълнеж, създават игра на цвят за вашето въображение.

През нощта е възможно да се използва задно осветяване на светодиода. Започвайки да използвате габиони, като елемент от дизайна на оградите, не спирайте. С помощта на габиони можете да оборудвате високи легла, огради, да създавате свои собствени каменни и растителни мотиви. Следващата - създаването на външни мебели, като пейки, беседки, маси. И също така парк скулптури. Габионите не са само удобство, надеждност, решаване на проблеми, но и развитие на посока в изкуството, където можете да се покажете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на каменна оградаИзграждане на каменна ограда
Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…Цената за оформяне на ограда от мрежа, метална ограда, профилист, дърво, метални ковани огради,…
Декоративна декорация на ограда Идея за вила и къщаДекоративна декорация на ограда Идея за вила и къща
Донбас камъкДонбас камък
Камъни по ноктите СнимкаКамъни по ноктите Снимка
Метална ограда от гофриран камъкМетална ограда от гофриран камък
Ограда на бута камък видове и етапи на строителството снимкаОграда на бута камък видове и етапи на строителството снимка
Ограда декорация, декорация, декоративен камъкОграда декорация, декорация, декоративен камък
Красиви огради и огради в близост до къщатаКрасиви огради и огради в близост до къщата
Какви са камъните в жлъчния мехур? Фото камъниКакви са камъните в жлъчния мехур? Фото камъни
» » Габиони укрепват и разкрасяват вашия сайт