Изолация на стените отвътре

Много от нас, тъй като много от нас, истинският ритуал беше сезонното поставяне на прозорци. Все по-популярен е инсталирането на двойни и дори тройни стъкла. Някои инсталират допълнителни нагреватели или преминават към самостоятелно отопление, някой купува нагреватели. Но често се случва, че всички тези усилия се оказват недостатъчни, а стаите все още са студени, дори с настъпването на леко охлаждане на улицата.

Този проблем е особено важен за горните етажи на многоетажните сгради. Става ясно, че технологията за издигане на обекта вероятно ще бъде счупена и причината е в самите стени: те не задържат топлината. В такива ситуации е необходимо да се проведе стена изолация от вътрешната страна или навън, въпреки че втората опция е най-правилна, а първата се използва само в екстремни случаи. Но ние ще го разгледаме.

Изолация на стените отвътре

Характеристики на прилагания метод на изолация на стените отвътре

Изолацията на стените отвътре има известни недостатъци, засягащи главно бюджета на извършените работи. Поради това очакваният ефект ще бъде постигнат само чрез внимателно извършване на всички операции и спазване на необходимата им последователност. Използването на неправилно подреден топлоизолационен материал върху вътрешната повърхност на стените затруднява затоплянето им и постоянните температурни промени отвън водят до образуване на влага, което допринася за постепенното унищожаване на конструкциите.

Основният проблем на този метод е загубата на голямо количество кондензат под изолирания нагревател и по-нататъшното му проникване в помещението. Следователно, преди да извършите такива изолационни работи, е необходимо да се обадите на опитни специалисти, способни да прецизират изчисляването на положението на "точката на оросяване" за дебелината на изолацията стена, техния състав, изборът на вида и дебелината на изолацията, както и технологията на нейното инсталиране.За да поддържате помещението добре поддържано топло и не мокро, ще трябва да създадете сложна топлоизолация, като използвате различни изолационни материали. Но най-важното е, че стените трябва да дишат. Допълнителната изолация на стените не трябва да влияе на обмяната на въздух в стаята. Изборът на материали също зависи от планираното завършване на стаята. Те трябва да имат минимална абсорбция на влага, паропропускливост и липса на влакнестност. Шнурите и шевовете по време на монтажа не се препоръчват или изискват специални уплътнения.

Изборът на материали за изолация на стените отвътре

Като се има предвид натрупаният практически опит, експертите категорично не съветват да извършват изолация на стени отвътре полистиролова пяна, минерална вата и корк. Не е подходящо гипскартон и топла мазилка, въпреки че могат да бъдат използвани за довършителни работи. Пенопластът не позволява изтичането на топлина и влага, което води до появата на водни капчици отстрани на изолираната стена, развитието на гъби и влага в помещението.

Минералната памучна вата (стъклена вата, шлакова вата, каменна вата) и коркова основа абсорбират вода, намокри се и се разпада. Освен това ключалките, използвани за тях, не само създават допълнителни студени мостове, но също успешно превръща една студена, суха стена в хладна и влажна. Тези материали са идеално подходящи за затопляне навън, но не и на вътрешната страна на помещението, въпреки че комбинираното им използване е разрешено (едновременно и отвътре и отвътре).Ефективното затопляне на вътрешната повърхност на стените може да се извърши Penoplex, полиуретан, плочи от гипскартон в комбинация с минерална мазилка или течна топлоизолация. Не забравяйте, че трябва да се изчисли дебелината на приложените слоеве!

Изолация на стените отвътре

Описание на технологиите за изолация на стени от вътрешната страна

За да изолират стените отвътре, тя е безупречна, повърхността им трябва да бъде добре подготвена. заличава тапети, боя, гипс и всичко, което ще се отдели и падне. Ъглите на стените и преходите (стена-таван, стена) са обелени 0,5-1 см дълбоки и покрити с лепило за плочки, пукнатини се разширяват и shpaklyuyutsya. Извършва се повърхностно третиране с антисептик. След това, с помощта на четка maklovitsy 150 върху него се прилага грунд на дълбоко проникване (по-добре е да се избере състав с противогъбични добавки). След това самият материал е положен.

Под инсталацията на пеноплекс, стената се изравнява с мазилка с водоотблъскващи средства. Разтворът трябва да изсъхне за 3-5 дни. Изчислените данни за топлоизолационния слой се постигат чрез дебелината на възглавницата за лепило-праймер. Полагането е най-добре възложено на професионалните монтажници, тъй като е необходимо надеждно и качествено докинг с повърхността и за това е необходимо специално решение. В противен случай останалите кухини могат да образуват конденз в бъдеще. Ето защо листовете от материали се връщат назад с иглена ролка и равномерно се разпространяват с лепило върху цялата контактна област. За запечатване на фуги уплътнител или мастика. Затягането с котви не е разрешено!

Изолация на стените отвътре

Полиуретановата пяна осигурява отлична изолация, но пяната течна маса се втвърдява бързо, така че можете да я поставите на части. За правилно и равномерно напълване на изчислената дебелина е необходим кофраж, но не са подходящи скелети на изолираната повърхност! Всички крепежни елементи могат да бъдат нанасяни само върху съседни стени, подове и тавани. Обичайният полиетиленов филм може да служи като хидро- и парна бариера. След пълно втвърдяване на материала, той се закрепва към него с мастик или уплътнител. За довършване е необходима допълнителна стена от гипсокартон, монтирана върху рамката.

За полагането на плоскости от фибростъкло върху подготвената изолирана повърхност се прилага еднакъв състав от грунда и лепило. Закрепващи плочи проведени дюбели (9-12 бр / м2 с пластмасов дюбел), за уплътняване на съвместната им употреба serpyanku и опира срещу останалата част на стени, тавани и запечатване етаж кабел е вграден. Готовият конструкция е покрита с два или три слоя минерална мазилка: nabryzg (мазилка-основа), завършващият слой и лицева мазилка. Ако използвате керамична плочка, тя се фиксира с лепило към първия изсушен слой мазилка.

Течната топлоизолация се отнася до технологичните материали на NANO. Той е покрит с космически превозни средства. Изчисленията за топлинна техника са важни и тук: 1 мм от този състав е еквивалентен на 25-30 мм изолация от минерална вата. Той има много ниска топлопроводимост, ниско тегло и обем, е пропусклива за парите и не е токсичен. Неговите неоспорими предимства при идеална адхезия към основите, противогъбични и антикорозионни свойства, лекота на нанасяне и възможност за по-нататъшно окончателно завършване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на стените по време на строителството на къщаЗатопляне на стените по време на строителството на къща
Опции за изолация на външни стениОпции за изолация на външни стени
Изолация на стените отвътре с пяна и гипсокартонИзолация на стените отвътре с пяна и гипсокартон
Затопляне на стени и преградиЗатопляне на стени и прегради
Затопляне на стените в ТвърЗатопляне на стените в Твър
Топлоизолация и пароизолация на склоновеТоплоизолация и пароизолация на склонове
Затопляне на стените от вътрешната дървена къща - цени, материалиЗатопляне на стените от вътрешната дървена къща - цени, материали
Затопляне на тавана в дървена къща, изолацияЗатопляне на тавана в дървена къща, изолация
Загрява стени със собствените си ръце отвън и отвътреЗагрява стени със собствените си ръце отвън и отвътре
Завършване на склонове Симферопол Севастопол КримЗавършване на склонове Симферопол Севастопол Крим
» » Изолация на стените отвътре